Neszmély 2016. Jun. 11.

Zolbert Jazz & Wine Fest


Zolbert Jazz & Wine Fest

Zolbert Jazz & Wine Fest

2016. június 11-12., Neszmély-Hilltop birtok

 

 

Idén első ízben kerül megrendezésre a Zolbert Jazz & Wine Fest, mely a neszmélyi borvidék új és különleges eseménye. Az egyszerre zenei és gasztronómiai fesztivált 2016. június 11-12-én tartják Neszmély varázslatos településén. Ez a nem mindennapi esemény a bor és a jazz  kapcsolatát mutatja meg, egy teljesen új nézőpontból, vagyis a populáris jazz műfajon keresztül, mindezt nyitott, családbarát módon teszi.

 

A fesztivál helyszíne a Budapesttől mindössze 75 kilométerre lévő, melegeshegyi Hilltop birtok, ahol egyszerre van jelen a nyugat-európai színvonalú infrastruktúra, a Duna közelsége, valamint a minőségi borok és persze a kiváló gasztronómia. Ebből az egységből született meg anno a fesztivál alapötlete, mely egy újfajta életérzést közvetít. Egyúttal pedig turisztikai zászlóshajója is kíván lenni a jelenleg kevésbé ismert borvidék kulturális életének. A regionális célok mellett a szervezőknek ugyanis fontos célkitűzése az is, hogy a fesztivál kulturális hidat teremtsen Szlovákia és Magyarország között, mely a régió további turisztikai sikereit is erősítheti.

 

A rendezvény kuriózuma mindemellett, hogy a fesztivál művészeti vezetője, a szaxofonművész Zolbert a nevére vette a két napos programot és alapítóként, valamint házigazdaként is részt vesz a munkálatokban, ezzel egy vadonatúj dimenziót nyitva meg a hazai fesztiválok történetében. Hiszen itthon eddig még egy művész sem karolt fel hasonló módon egy ilyen kaliberű rendezvényt.

 

A fesztivál főbb programjai:

A kétnapos rendezvény fontos koncepciója, hogy változatos programokkal várja a látogatókat, melyek mellé mindig hallható lesz valamilyen zenei csemege, főleg élőzenei formában. Így lesz például a délutáni bortúrák egyik fő hangulatfelelőse a Zolbert “New Orleans” DUO. Aztán amikor alkonyodni kezd, a nappali programok zárásaként két híresség szolgáltatja majd a zenei aláfestést. Elsőként az egykori X-Faktoros Takács Nikolas koncertjét tekintheti majd meg a nagyérdemű, itt Zolbert vendégművészként szerepel majd. Ezután a koncert után pedig az aranytorkú énekesnő, Tóth Vera lép a színre, hogy Zolberttel közösen gyönyörűbbnél-gyönyörűbb dalokkal varázsolhassák el a nézőket.

 

Azonban a koncertek után sem lesz még vége az estének, hiszen a házigazdák nem mindennapi romantikus programokkal kecsegtetnek: medencés afterpartyt, és hangulatos éjszakai koccintást ígérnek a kilátóban.

 

A sok boros és felnőtt program mellett pedig a gyerekekre is gondoltak a szervezők. A legkisebbeket beltéri gyereksarok és szabadtéri játszótér várja, a kicsit nagyobbak pedig a helyi művészekkel kézműveskedhetnek a réten.

 

 

Zolbert:

Zolbert a fiatal szaxofonos, “Frappé” című dalával 2013-ban megnyerte a Zuglói Smooth Jazz Klub által szervezett 1. Smooth Jazz Dalverseny fődíját. 2014-ben pedig a VII. Jazzy Jazz Dalverseny fődíjasa lett “Friendship” névre keresztelt szerzeményével, mely a szakmai zsűri döntése alapján a legjobb hangszerelésért járó különdíjat is elnyerte. Szintén 2014-ben, zenésztársaival a VeszprémFest nagyszínpadán lépett fel a világhírű The Brand New Heavies előzenekaraként.

Szólókarrierjét megelőzően az elmúlt években session-zenészként rengeteg stílusban kipróbálta magát, számos ismert zenekarban is játszott, többek között az Unisex (pop), az UP! (pop-funk) vagy éppen a Grover Washington Jr. Emlékzenekar (smooth jazz) tagja is volt, valamint több neves, hazai énekessel is dolgozott már együtt: Tóth Vera, Molnár Ferenc Caramel, Zséda és Király Viktor is kedves kollégájukként tartják számon Zolbertet.

Az ifjú zenész 2015-ben jelentette meg az első szólóalbumát a "One"-t, a Tom-Tom Records gondozásában. Ez a lemez pedig nem csak itthon, hanem a smooth jazz műfaj őshazájában, az Egyesült Államokban is sikeresen debütált és nagyszámú, rendszeres rádiós játszást ért el. Ráadásul az év végén Zolbert "Frappé" című nótája felkerült a legendás Jazztrax rádió, az év legjobb 25 dalát bemutató toplistájára.

A művész jelenleg a második szólólemezén dolgozik, mely szeptember végén fog megjelenni.


Program

 

2016. június 11., (szombat)

 

12:00 - Ünnepélyes fesztivál megnyitó és üdvözlő koccintás

Juhász István - a Hilltop Borhotel és Étterem ügyvezetője

Kamocsay Ákos - a Hilltop Borászat főborásza

Zolbert - szaxofonművész, a fesztivál művészeti vezetője

Helyszín: a Hilltop Borhotel és Étterem terasza

 

12:30 - Fesztiválebéd különleges fogásokkal és élőzenével

A fesztivált egy első osztályú ebéddel indítjuk, melyet a Hilltop Borhotel és Étterem kiváló séfje, Király Sándor állított össze a jeles alkalomból. A gasztronómiai élményt Tóth Marcell zongorajátéka egészíti ki.

Helyszín: Hilltop Borhotel és Étterem

Zene: Tóth Marcell - zongora (Zolbert produkció)

 

13:30 - Délutáni szieszta és desszert idő

A különleges ebédhez különleges desszertek járnak az étterem séfjének ajánlásával. Az édességeket a szuperkényelmes Szieszta-sarokban fogyaszthatják el az étterem hűs teraszán, ez alatt pedig a legjobb lounge zenék szólnak majd.

Helyszín: Szieszta-sarok (Étterem terasz)

 

14:00 - “A szőlő útja a borig” - túra a bor születésének útján

(több turnusban, Juhász István és Kamocsay Ákos vezetésével)

A szőlő maga a természet csodája, a szőlőből készült tökéletes bor pedig évszázadok óta az emberi munka legkiválóbb gyümölcse. A bor születésének különleges folyamatát két jóbarát, a Hilltop főborásza Kamocsay Ákos és Juhász István, a Hilltop Borhotel és Étterem vezetője mutatja be, egy bortúra keretében, mindezt izgalmas anekdotákkal és kulisszatitkokkal fűszerezve. A borpincékbe érve a borok kóstolásához élőzenei élmény társul, a Zolbert “New Orleans” DUO-jának jóvoltából.

 

Helyszín: ültetvényektől a borpincékig (indulás az Étterem teraszától)

Zene: Zolbert “New Orleans” DUO (Zolbert - szaxofon és Nemes Zoltán zongorista)

 

15:30 - “Kötetlen beszélgetés egy jó bor mellett - délutáni “talk-show”

Zolbert Tóth Verával beszélget Gyémánt című könyve kapcsán.

Hogyan lesz egy fiatal nőből sikeres felnőtt, miközben egy ország minden lépését figyeli?

Hogyan tudjuk megteremteni magunknak a saját, biztonságos világunkat?

Hogyan találd meg önmagadat és a lelki harmóniát?

Ezekről a témákról lesz szó egy kötetlen beszélgetés keretein belül, természetesen egy  jó pohár bor mellett.

Műsorvezető: Zolbert

Helyszín: Borostyános udvar

 

16:30 - Borterasz megnyitó

Megnyílnak a borpavilonok, ahol a minőségi alapanyagokból, frissen grillezett ételek mellett a Hilltop díjnyertes prémiumborai és különleges borkoktéljai is kóstolhatóak lesznek.

Helyszín: Borterasz

 

17:00 - Közös élményfotózás a fesztiválon fellépő művészekkel

Az első fesztivál mindig fontos emlék marad, ezt örökítik meg egy hatalmas, közös fotóval, ahol a fellépő sztárvendégekkel készítik el a legvidámabb csoportfotót.

Helyszín: Kilátó

 

18:00 - Takács Nikolas koncert - vendég: Zolbert

Helyszín: Jazzy színpad - Nagyrét

 

19:30 - Zolbert és Tóth Vera

Helyszín: Jazzy színpad - Nagyrét

 

21:00 - A koncertek után CD-vásár és dedikálás

Tóth Vera, Takács Nikolas és Zolbert

A fesztiválon egész nap kaphatóak lesznek a fellépő művészek lemezei és könyvei, de az esti koncertek után nem hiányozhat a dedikálás és a fotózás sem a fellépő művészekkel.

Helyszín: Borterasz

 

21:30 - “Koccintás a kilátóban”

Közös koccintás a fesztivál szervezőivel, ahol felcsendül a 2016-os fesztivál hivatalos dala is, élőben.

Helyszín: Kilátó

Zene: Zolbert DUO (Zolbert - szaxofon, Riskó Tibor - gitár)

 

22:00 - Medencés afterparty

DJ: Jazzkovács László

A koncertek után is kiváló zenék csendülnek majd fel, a 90.9 Jazzy Rádió rezidens DJ-jének, Jazzkovács Lászlónak a jóvoltából, melyeket a feszített víztükrű medencében vagy annak partján élvezhetnek a különleges borkoktélok kíséretében.

 

 

Kísérőprogramok:

11:00-től Gyermeksarok

Kifestő, gyöngyfűzés, kézműves dolgok, kosárfonás - helyi művészek együttműködésével

Helyszín: étterem - gyermeksarok

A beltéri gyermeksarok mellett a szabadtéri játszótér is rendelkezésre áll a legkisebbek számára.

 

 

2016. június 12., (vasárnap)

 

10:00 - Zenés Reggeli

A hosszú estét egy vidám hangulatú, reggeli zenés büféreggelivel folytatják, ahol a frissítők mellett zenével is feltöltődhetünk a nap további részére.

Helyszín: Étterem

 

10:30 - A neszmélyi borút bemutatkozik

A borvidéken kiváló pincék találhatóak, a borút alkalmával a helyi borászok mutatják be a régióban készült boraikat.

Helyszín: Borterasz

 

12:00 - Szabadtéri grillebéd

Helyszín: Étterem terasz

 

 

 

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek