Fotó: MTI

Dancing 1925 a Várban – tánc 2022 a Hajón és a Müpában

Dancing 1925 címmel nyílt tárlat a Nemzeti Galériában, amely az 1920-as évek Párizsának éjszakai világát mutatja meg a műalkotásokon keresztül. De táncolnak a Hajón és a Müpában is.
 
 Tarajos Hullámok a Balaton-felvidéken  – Ilyen volt a Gödör Camp

Tarajos Hullámok a Balaton-felvidéken – Ilyen volt a Gödör Camp

Mivel ma nyit a Gödör klub, immár a harmadik, vagy ha az egykori Nyolctízet is ide vesszük, akkor a negyedik, kiváló alkalom ez arra, hogy írjak a velük kapcsolatos nyári élményeimről. Valamint arra, hogy remekül leplezzem azt, hogy kissé lustán írom a cikkeket.
 
 
Fotó: Diszeli Kúria/FB

Fesztivált rendez Tapolcán a hamarosan újranyitó Gödör

Az augusztus 14-től 19-ig tartó Gödör Camp-en az Európa Kiadó, a Pál Utcai Fiúk, a Balaton, a Kontroll Csoport mellett Bródy János is koncertet ad majd.
 
 Wendy Wei fotója a Pexels oldaláról

Szabadtéri rendezvény 500 főig korlátozás nélkül tartható – 5 millió beoltott után

A Kossuth rádióban elhangzott, hogy milyen nyitási intézkedésekre lehet számítani azt követően, hogy pünkösd napjaiban Magyarország eléri a legalább egyszer beoltottak táborában az 5 milliós számot.
 
Konyha

A második hullám a pultra vetette az új Konyha-albumot

Ötös a cím (de tényleg!), 11 a dal, 31 a perc, plusz 1 a ráadás, változatos stíluselemek, versként is kitűnőre értékelendő dalszövegek, az elmaradhatatlan "Hőlégbefuvók", a frissen igazolt Szebényi Dániel, no meg persze a mesterhármas Matyi, Dani, Márk – röviden, tömören ez a...
 
Az egykori Sirály helyén nyílik újra a Gödör

Az egykori Sirály helyén nyílik újra a Gödör

A Király utca 8-10-ből a Király utca 50-be átköltöző underground klubban júniusra elkészülnek a munkálatokkal. Ha a HELYZET engedi, akkor – kávézóként – ki is nyitnak, s a reményeink szerint normálisra hajazó szeptemberben pedig berobban a klubélet a többedik életét fogyasztó...
 
 
Ők kapták idén a Máté Péter-díjat

Ők kapták idén a Máté Péter-díjat

Kásler Miklós március 15. alkalmából miniszteri művészeti kitüntetéseket ítélt oda. Köztük a Máté Péter-díjat, amelyet 2018. március 15-én adtak át először. A díj névadójának özvegye, Máté Edit annak idején hozzájárult a névhasználathoz.
 
Kincskereső játék, nosztalgiavillamos, rakparti korzó – március 15. Budapesten

Kincskereső játék, nosztalgia villamos, rakparti korzó – március 15. Budapesten

Ingyenes plakátkiállítással, telefonon játszható kincskereső játékkal és nosztalgia villamossal készül a főváros az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének évfordulójára március 13-15. között.
 
Rendhagyó rádióadás keretében lesz idén a Pilvaker

Rendhagyó rádióadás keretében lesz idén a Pilvaker

A pandémia idén sem ad lehetőséget arra, hogy a Pilvaker népes rajongótábora a kedvenc előadóival ünnepelhesse március 15-ét a Papp László Budapest Sportarénában. A nemzeti ünnep reggelén viszont a Rádió1 és Balázsék vendége lesz a Pilvaker-család, így 8 óra 30 perctől másfél...
 
Fotó: Hellfest

Láttál már metálost ülve fesztiválozni? A Hellfest sem tudja elképzelni...

Tegnap számoltunk be arról, hogy a francia kormány közlése szerint megtarthatók a nyári fesztiválok Franciaországban – de a koronavírus-járvány miatt koncertenként maximum ötezer fős, ülő közönség előtt, távolságtartással.
 
Amikor lehett volna sem lett fesztivál – lezárult a Woodstock 50 pere

Még a covid előtt bukott el a fesztivál – lezárult a Woodstock 50 pere

Ahogy azt 2019 nyarán megírtuk: a legelejétől fogva követtük a fesztivál sorsát – nem volt egy sikersztori.
 
Fotó: MTI

Nagy Feró a csúcson

Első helyen nyitott a MAHASZ Top 40-es listáján a Nagy Feró 75. születésnapjára készült Feró 75 – "Ahogy Ti zenéltek..." album.
 
Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek