Fotó: Moose / pexels.com

Megvan az Artisjus-kísérlet végeredménye: nem igazán tudjuk megkülönböztetni egymástól az ember és a gép által írt dalokat

Bár a 100 százalékban MI által írt dalt többen beazonosították, a részben és teljesen emberi alkotásokat már alig tudták megkülönböztetni egymástól: csak minden harmadik tippelő jött rá, melyik az emberi szerzemény, míg az MI-ember koprodukciót a legtöbben teljesen emberinek...
 
Fotó: ThisIsEngineering/Pexels

Központban a mesterséges intelligencia az ADE PRO-n

A legtrendibb téma 2023-ban a mesterséges intelligencia. Nemrég az Artisjus indított kísérletet, hogy meg tudjuk-e még különböztetni a mesterséges intelligencia és az igazi dalszerzők által írt dalokat (link a cikk végén). Most pedig az október 18. és 23. között megrendezésre...
 
 
Illusztráció: Forbes.com

Felismernél egy mesterséges intelligencia által írt dal?

Vajon még képesek vagyunk megkülönböztetni a mesterséges intelligencia és az igazi dalszerzők által írt dalokat? Erre a kérdésre keresi a választ az Artisjus kísérlete, melyben bárki részt vehet október 8-ig – a Dalszerzők napjáig – a kösziadalt.hu oldalon.
 
Handpan és hegedű a gyenesdiási dolomitbányában

Handpan és hegedű a gyenesdiási dolomitbányában

A "Természetre hangolva" sorozatról már írtunk (link a cikk végén), a koncertek során könnyűzenei formációk szólaltak meg a Veszprém-Bakony-Balaton régió ikonikus természeti helyszínein.
 
Tátrai Tibuszék beveszik a Parkot

Tátrai Tibuszék beveszik a Parkot

A godfather. legközelebbi és idei utolsó fellépése a Budapest Parkban lesz, 2023. szeptember 27-én, szerdán.
 
Szeressétek a hazai független lemezkiadókat szombaton (is)!

Ezt a cikket csak az olvassa el, aki tudja, mi az, hogy kazetta

Szeptember 23-án hetedik alkalommal szervezik meg az Independent Label Fair Budapest (ILF) vásárát a Magyar Zene Házában, ahol közel negyven hazai és határon túli magyar független kiadó kínálatából szerezhetik be lemez- vagy kazettagyűjteményük legújabb darabjait az érdeklődők. A...
 
 
Fotó: Tkay Maidza/FB

Ez a dal szólt az iPhone 15 bemutatóján

A 4AD kiadó első női rappere, Tkay Maidza jól járt az Apple nagyszabású bejelentő showjával, ugyanis azokat a pillanatokat, amikor lehullt a lepel az iPhone 15-ről, az ő dala festette alá.
 
Spanyol és koreai kulturális fesztivál Budapesten

Spanyol és koreai kulturális fesztivál Budapesten

Az Hola (ejtsd: ola) Budapest fesztivált szeptember 30. és október 1. között rendezik meg Budapesten, a Koreai Kulturális Fesztivál pedig szeptember 8-án kezdődik.
 
Vasárnap este Magashegyi!

Az Óbudai Kézműves Sörfesztivál koncertjei

Lassan vége lesz az Óbudai Nyárnak is – a záróeseményen sörrel lehet leöblíteni a vakáció vége okozta nagy-nagy szomorúságot, mindebben a koncertek is nagy segítségünkre lesznek.
 
Fotó: DJ Palotai

Hajómozgatás heti kétszer – elektronikus szeptember az A38-on

Az elmosódó évszakhatárok miatt vége a hagyományos augusztusi nyárzárásoknak: az A38-on már a szeptember is nyári hónap lett, így még tovább kitartanak az elektronikus zenei programok a Hajó teraszain.
 
Fotó: Inota Fesztivál

Fesztiválbusz indul a Délitől az Inota Fesztiválra

A klasszikus és elektronikus zene közötti határokat elmosó zongoravirtuóz, Nils Frahm koncertjével indul augusztus 31-én az Inota Fesztivál Várpalota mellett. A szeptember 3-ig tartó rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében jön létre.
 
F

Ingyenes koncerttel ünnepelték a pisai ferde torony 850. születésnapját

Ingyenes látogatással és koncerttel ünnepelték a pisai ferde torony 850. születésnapját – a szülinapi parti harangzúgással kezdődött, ahol 1173. augusztus 9-én helyezték el a története során elferdült, majd 2001-ben kiegyenesített torony alapkövét.
 
A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek