Pirkadattól alkonyatig – The Rose: Dawn To Dusk Tour (Papp László Aréna, 2024. március 17.)

Egy zenekar Dél-Koreából? Ó, csak egy újabb tinglitangli K-pop banda.... Ó, nem: ezek a srácok hangszereken játszanak, nem is rosszul, és mindezt kiválóan át is tudják adni.

Pirkadattól alkonyatig –  The Rose: Dawn To Dusk Tour (Papp László Aréna, 2024. március 17.)
A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest PArkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan igen: július 1-jén lép fel a Budapest Parkban.
 
Fotó:  Óbudai Danubia Zenekar

Kalandra Fül! – Magyarország egyetlen családi klasszikus zenei fesztiválja

A gyerekeket és a kisgyermekes családokat várja az Óbudai Danubia Zenekar az 5. Kalandra Fül nevű klasszikus zenei, gyerek- és családi fesztiváljára február 24-én a Budapest Music Centerben (BMC).
 
 
Fotó: Christie's

Több mint (3,6 milliárd forintért keltek el Mark Knopfler gitárjai

Több mint 8 millió fontért (3,6 milliárd forintért) keltek el szerdán egy londoni árverésen a Dire Straits együttest alapító Mark Knopfler gitárjai és erősítői. A londoni árverésre 61 országból jelentkeztek be licitálók és vásárlók.
 
Fotó: Heavy Brains/FB

A zenekar, amely rendre megnyeri a kocsma kvízversenyeket

Tanult módszerek címmel megjelent az Öröm a Zene-fődíjas Heavy Brains második albuma. A debreceni együttes úgy érzi, mostanra találta meg a saját zenei világát.
 
Díjat kapott a SZERZŐK-től Horváth Attila, Dorozsmai Péter és az Anima Sound System

Díjat kapott a SZERZŐK-től Horváth Attila, Dorozsmai Péter és az Anima Sound System

A Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete (SZERZŐK) három, régóta magas színvonalon alkotó művész munkáját ismerte el. Az egyesülete a díj alapításával hagyományt kíván teremteni, és jövő év elején is át szándékozik adni az elismeréseket arra érdemes...
 
Fotó: Green Stage Production

David Helfgott ismét beragyogja Budapestet

David Helfgott évente csak néhány szólókoncertet ad, Budapestre immáron negyedik alkalommal érkezik, nem is akárhova: a Dohány utcai zsinagógába, a "Ragyogj Budapest!" elnevezésű koncert 2024. március 17én, vasárnap este 6 órakor lesz.
 
 
 Fotó: Stacie Hess

Harmadszor is feloszlik a Rage Against the Machine – úgy tűnik, ez már végleges

A Telex adta hírül, hogy a zenekar dobosa, Brad Wilk írt az Instagramon megírta: a zenekar már biztosan nem fog többet élőben fellépni.
 
Fotó: cottonbro studio/Pexels

Vigyétek el lassúzni, avagy ünnepi zenei ügyelet az A38-on

A két ünnep között is folytatódnak a koncertek és bulik az A38 Hajón.
 
A bécsi Stephansdom orgonistája játszik karácsonykor Pannonhalmán

A Pannonhalmi Főapátság idén is orgonaszóval ünnepli a karácsonyt

2023. december 26-án a bécsi Stephansdom – Szent István-székesegyház – orgonaművésze, Konstantin Reymaier idézi meg játékával a karácsony békéjét és meghittségét a pannonhalmi Szent Márton-bazilika ősi falai között.
 
Fotó: Artisjus

Artisjus-díjat kapott Bódy Magdi és Zentai Márk, a Mörk frontembere (is)

Tizenegy előadóművész – és ugyanennyi pedagógus – részesült az Artisjus elismerésében, a kitüntetések átadására 2023. december 11-én került sor.
 
Palota Zsolt lett az év DJ-je – posztumusz

Palota Zsolt lett az év DJ-je – posztumusz

Bár szerintünk egy posztumusz életmű-díj jobban kifejezte volna a szakma és a közönség tiszteletét, hiszen "Apu" nem 2023-ban alkotott nagyot, hanem az elmúlt kb. 30 évben. Amúgy már többször is elnyerte a legjobb DJ címet.
 
Koreai indie rock, igazi hangszerekkel, kiváló minőségben – a THE ROSE Budapestre jön

Koreai indie rock, igazi hangszerekkel, kiváló minőségben – a THE ROSE Budapestre jön

A "koreai zenekar" ebben az esetben nem a klasszikus K-popot jelenti, hanem négy tehetséges hangszeres zenészt, akik főként angol nyelvű dalokat játszanak és szinte mindannyian kiválóan énekelnek. A The Rose nevű koreai zenekar Dawn To Dusk elnevezésű turnéja 2024. március 17-én érkezik...
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek