A világ 10 legjobb szimfonikus zenekara között a Fesztiválzenekar

A klasszikus zenei szakportál, a Bachtrack először 2015-ben kérte fel a legfontosabb európai és amerikai napilapok zenekritikusait, hogy nevezzék meg a világ 10 legjobb szimfonikus zenekarát és 10 legjobb karmesterét. A szavazást most, nyolc év után megismételték, és a Budapesti Fesztiválzenekar egyetlen nem nyugat-európai, illetve nem amerikai zenekarként a 8. helyen végzett. A kritikusok Fischer Ivánt a karmesterek nemzetközi top10-es listáján a 6. helyre választották.

A világ 10 legjobb szimfonikus zenekara között a Fesztiválzenekar
Jimmy Somerville, Larry Steinbach, Steve Bronski a nyolcvanas években

Meghalt a Bronski Beat névadó alapítója

61 éves korában elhunyt Steve Bronski, az 1980-as évekbeli Bronski Beat szintipop-együttes társalapítója és billentyűse – írja a BBC.
 
Fotó: Pósalaki Anett

BUSH-ra még húztunk, avagy 5 jó érv az őszi fesztivál mellett

Október 21-22-én a BUSH (Budapest Showcase Hub) keretén belül 13 ország 40 előadója hét budapesti helyszínen adott koncertet. Mivel úgy éreztük a koncertek során, páran még elférnének a küzdőtéren, teszünk egy kísérletet arra, hogy bevéssük a fejekbe a fesztivál nevét, mert...
 
 
Fotó: Gurt [O] /FB

Az Eurovíziót is megjárt GURT (O) is jön a két hét múlva kezdődő BUSH-ra

A tavalyi – finoman szólva – rendhagyó év után október 21-22-én ténylegesen klubról klubra járva fedezhetjük fel új nemzetközi és magyar kedvenceinket: 13 ország 40 előadója közül válogathatunk Budapest hét helyszínén a BUSH (Budapest Showcase Hub) keretén belül.
 
Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

A BUSH a tavalyi rendhagyó év után október 21-22-én újra megtölti Budapest klubjait a legizgalmasabb kelet-európai előadókkal. Nappal zeneipari fejtágítás a Fészek Klubba visszatérő szakmai konferencián, ahol a nemzetközi és a hazai zeneipar legjobb szakembereitől lehet tanulni, este...
 
Decemberig tart az ingyenes koncertfolyam  – jön a márciusban elhalasztott Bach fesztivál

Bach úton-útfélen: jön az ingyenes meglepi-koncertekből álló sorozat

Azt nem tudjuk, mennyire volt jó döntés éppen most nekivágni a komolyzenei koncertek sorának, bízzunk abban, hogy a vírushelyzet nem romlik tovább – és tartsuk szárazon a maszkokat.
 
Ismét bizonytalanná vált az Exit fesztivál megtartása

Ismét bizonytalanná vált az Exit fesztivál megtartása

A Magyar Szó portál szerint nem biztos, hogy lesz Exit, bár még nincs végleges döntés.
 
 
A régió egyetlen idei nagyfesztiválja: itt az EXIT programja

A régió egyetlen idei nagyfesztiválja: itt az EXIT programja

Bejelentették az augusztus közepére tolódott EXIT fesztivál első 30 fellépőjét, valamint a programhelyszíneket. Mint ismeretes, az újvidéki rendezvényt az eredeti júliusi dátum helyett nagyjából az idén elmaradó Sziget időpontjára, augusztus 13-16-ra halasztották, és ezért a szerb...
 
 F*** this stupid virus  – Sebastian Bach is az emlékei között kutatott

F*** this stupid virus – Sebastian Bach is az emlékei között kutat

Úgy tűnik, az egyik visszatérő "karanténos" időtöltés a telefon galériájának visszapörgetése – ugye, ti is csináljátok? :) Most Sebastian Bach is talált egy fotót...
 
Amikor a János passió megszólal a Bazilikában...

Amikor a János passió megszólal a Bazilikában...

... az minden bizonnyal Budapest zenei életének egyik kimagasló pillanata lesz – ez a szép hosszú pillanat pedig április 12-én este nyolckor kezdődik.
 
Bach-koncertek aluljárókban, pályaudvarokon – és az Állatkertben is

Bach-koncertek aluljárókban, pályaudvarokon – és az Állatkertben is

Március 16-25. között ötödik alkalommal kerül (ismét) megrendezésre Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivál. Koncertek hangversenytermekben, templomokban, iskolákban, kórházakban, aluljárókban, tereken!
 
Depeche Mode, New Order, Moby, Laibach: jubileumi csendzene Londonban

Depeche Mode, New Order, Moby, Laibach: jubileumi csendzene Londonból

John Cage, a 20. századi kortárs zene kiemelkedő szerzője 4'33" című műve előtt tiszteleg a londoni Mute kiadó. A legendás csendzenét a Depeche Mode, a New Order, a Laibach, Moby és mások adják elő.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek