Menopauza 1170x180

Hogyan játszik Omegát egy Omega utáni zenekar?

"Az Omega Testamentum (továbbiakban OT) érdekes hibrid. Joggal viseli az Omega nevet, mert az életben maradt tagok ötven százaléka alapította és zenél is benne. Ezzel együtt vagy éppen emiatt nem eredeti Omega, csak tribute zenekar" – Mohabá majálison járt még két hete, kis spéttel közöljük az írását, bocs.

Fotó: Mohácsiné pőalásti Mártas (MARTassist)
Harry Potter-fesztivál lesz Debrecenben

Harry Potter-fesztivál lesz Debrecenben

Az első debreceni Harry Potter-hétvégére, február 23-25. között minden korosztályt színes programokkal várnak a szervezők.
 
Fotó: Campus Fesztivál

Campus 2024: Azahriah, Dimitri Vegas & Like Mike meg a többiek mellé felcsatlakozott Martin Solveig és Gayle is

Kilenc nemzetközi előadóval és hetven hazai kedvenccel bővült az idei Campus Fesztivál zenei felhozatala: már most több mint 140 név található a programkínálatban.
 
 
Fotó: unideb.hu

Zenészképzés – nem középiskolás fokon

2023 szeptemberében a Debreceni Egyetemen indult az országban elsőként könnyűzenei alapképzés, amelyet a 2024. évi felvételi eljárásban is választhatnak azok a tehetséges fiatalok, akik diplomás könnyűzenészként képzelik el jövőjüket.
 
Elindult a Zebrádió

Elindult a Zebrádió

A Kreativ.hu értesülése szerint Zebrádió néven elindult a Klubrádió új zenei csatornája.
 
Pásztor Anna és Szebényi Dániel varázsceruzája

Pásztor Anna és Szebényi Dániel varázsceruzája

Pásztor Anna (Anna and the Barbies) és Szebényi Dániel (godfater.) kiválasztották azt a két tehetséget, akik a "Varázsceruza - Hagyj nyomot a világban" című zenei tehetségkutató program két biztos bejutói.
 
Fotó: Erzsébetváros

50. szülinap, avagy a nagy LGT BUMMM-buli a Dob utcában

Idén ötvenéves a Locomotiv GT legendás nagylemeze, a BUMMM, amelynek olyan örök érvényű dalokat köszönhetünk, mint a Miénk itt a tér, a Gyere, gyere ki a hegyoldalba, a Kék asszony vagy éppen a Ringasd el magad. És ez volt a zenekar első albuma, amelyen Somló Tamás játszott, és az...
 
 
A Dzsungel könyve próbákat egy igazi színházi macska, Turbó H. Júlia ügyeli :) (oDEon)

Könnyű?zenész életek

Ezzel a mottóval várja háromhetente, csütörtökönként a közönséget az oDEon új beszélgetős programsorozata, melyben az ország ismert, sokat tapasztalt zenészei lépnek színpadra és vallanak őszintén személyes zenei múltjukról, élettörténetükről.
 
Bajba került a a Placebo Olaszországban

Bajba került a Placebo Olaszországban

Az olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni rágalmazás miatt bepereli Brian Molkót, a Placebo énekesét, miután fasisztának és rasszistának nevezte őt egy koncerten Torinóban – írja lapértesülésre hivatkozva a Telex.
 
Síppal, dobbal, nádi hegedűvel - Sikerrel zárult az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája

Síppal, dobbal, nádi hegedűvel - Sikerrel zárult az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája

A Zenés esték a Nagyerdőn hangversenysorozat Szaxofon és Hegedű, illetve Ütőhangszeres Gálája idén is nagy sikert aratott a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Liszt termében. A 22. Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának keretében tartott koncertsorozat ebben az évben...
 
Visszajöttek a srácok –  Comeback Kid koncertbeszámoló

Visszajöttek a srácok – Comeback Kid koncertbeszámoló

Az idei nyár kétségkívül eddigi legforróbb napjának estjén lépett színpadra a kanadai Comeback Kid hardcore-punk csapat, és hazai bemelegítői a Wishes, valamint a Lightchaser. Habár az Analog Music Hall zárt falai közt nyugalmi helyzetben is 2 perc alatt leizzadta magát mindenki, a...
 
Fotó: Jordanne Oletic

Comeback Kid: hosszú kihagyás után visszatérnek a srácok Budapestre

Új lemezével érkezik a kanadai Comeback Kid Budapestre, a ’Heavy Steps’ című tavaly megjelent albumukat végre élőben is élvezhetjük június 19-én, az Analog Music Hallban.
 
Betolják a Dj-pultot ez ERZSi Műhelybe

Betolják a dj-pultot az ERZSi Műhelybe

Március 27. és április 22. között rendezi meg a KÉK – Kortárs Építészeti Központ és Erzsébetváros Önkormányzata a NYITVA! fesztivált.
 
Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch, az underground zenei színtér egyik megkerülhetetlen alakja június 20-án több mint hét év után visszatér a Hajó színpadára.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Ez lesz a 44. Kaláka fesztivál Egerben

Az együttes fennállásának 55. évfordulójához kapcsolódó programok egyikeként június 27-30. között 44. alkalommal rendezik meg a Kaláka Fesztivált, melynek idén is Eger ad otthont.

Levendula és rózsa

A virágzó rózsák és levendulák mellett családi programokkal, színvonalas koncertekkel, kulturális programokkal, ismeretterjesztő, egészségmegőrző előadásokkal várják a látogatókat szombaton és vasárnap a levendula és rózsa napokon Szegeden, az egyetemi füvészkertben.
Új koncertek