Fotó: André Rieu/FB

A keringőkirály egy hét alatt húzta be a telt házat, pedig a koncert csak egy év múlva lesz

Kevesebb mint egy hét alatt lett telt házas a Keringőkirály, azaz André Rieu koncertje, ami egy év múlva (!), azaz 2024. novemberében lesz az MVM Dome-ban.
 
A Hősök először ad ki bakelitet 20 év után ismét itt a Nyelvtan

A Hősök először ad ki bakelitet: 20 év után ismét itt a Nyelvtan

2003-ban jelent meg a hazai hiphop szcéna kikerülhetetlen formációja, a Hősök Nyelvtan című albuma, amely a jubileum alkalmából bakelitlemez formájában újul meg november elején.
 
 
2010-ben a csillebérci Metálfeszten léptek fel, most újra Budapesten fog zúzni az andorrai zenekar

2010-ben a csillebérci Metálfeszten léptek fel, most újra Budapesten fog zúzni az andorrai zenekar

A téli klubszezon végének legvadabb metálbuliját az andorrai Persefone szállítja, akiket a Hypno5e, a Stellar Circuits és a Lampr3a társaságában február 22-én, az Analog Music Hallban csíphettek el.
 
Az irodalom meg a zene: Gubik Petra-Müller Péter Sziámi-Tempfli Erik

Az irodalom meg a zene: Gubik Petra-Müller Péter Sziámi-Tempfli Erik

Az Irodalmi Szalon 13. évadának októberi vendégei más-más szálon, de összekapcsolódnak. Szöveg, zene, közös történetek bontakoznak ki az esten.
 
Magyar találmányok, amelyek nélkül a zene sem lenne ennyire gazdag

Magyar találmányok, amelyek nélkül a zene sem lenne ennyire gazdag

Mi, magyarok nemcsak világhírű zeneszerzőket (Liszt Ferenc, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Ligeti György), előadókat (Szabó Gábor, Tommy Vig, Lukács Gyöngyi) adtunk a világnak, hanem számtalan olyan találmányt is, amelyek a zenei művek megalkotása vagy éppen a zenehallgatás terén...
 
Handpan és hegedű a gyenesdiási dolomitbányában

Handpan és hegedű a gyenesdiási dolomitbányában

A "Természetre hangolva" sorozatról már írtunk (link a cikk végén), a koncertek során könnyűzenei formációk szólaltak meg a Veszprém-Bakony-Balaton régió ikonikus természeti helyszínein.
 
 
Megjelent a Bluestone első stúdióalbuma!

Kézdy Luca, Hobo, Little G Weevil: megjelent a Bluestone első stúdióalbuma

2023. szeptember 4-én megjelent a Bluestone legelső stúdióalbuma, No. 1. címmel. A 12 dalt tartalmazó CD korongon 10 feldolgozás és 2 saját szerzemény szerepel, azaz egy ugyanazon dal magyar és angol nyelvű verziója.
 
Cicaverzum: Kiss Tibi is szerepet vállalt az új magyar abszurd romantikus komédiában

Kiss Tibi is felbukkan az új magyar romkomban

Október 19-én mutatják be országszerte a mozikban Szeleczki Rozália első nagyjátékfilmjét,a Cicaverzumot. A film egyik mellékszerepében Kiss Tibi tis feltűnik, a filmzenéért Czitrom Ádám felel, de jutott feladat benne Beton.hofinak is.
 
 BÜBÜKERT: miniesztivállal gyűjtenek a Siklósi Örs Alapítványnak a Dürerben

BÜBÜKERT: miniesztivállal gyűjtenek a Siklósi Örs Alapítványnak a Dürerben

Szülinapi kívánságnak indult baráti összejövetelből lett minifesztivállal gyűjtenek a Siklósi Örs Alapítványnak a Dürer Kertben szeptember 16-án kiváló underground zenekarokkal és meglepetés headliner vendéggel a BÜBÜKERT jótékonysági minifesztivál keretében.
 
Fotó: Szabó Győző/FB

Kikölcsönözheted Szabó Győzőt a SZIN-en

Ma nem csak Rita Ora készül legújabb lemezével bevenni a Tisza-partot, Szegedre érkezik az egyik legfoglalkoztatottabb hazai színész, Szabó Győző is, akit akár ki is kölcsönözhetünk, mint a könyvtárból a könyvet.
 
Szentedre Éjjel-Nappal Nyitva lesz a hétvégén

Szentedre Éjjel-Nappal Nyitva lesz a hétvégén

Közel 140 eseménnyel, köztük színes zenei programokkal várja az érdeklődőket a 18. Szentedre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál augusztus utolsó hétvégéjén.
 
Fotó: BFZ/Zentai Róbert

A Hősök terén is felcsendül majd az Eroica – a BFZ lenyűgözte a brit kritikusokat

A Budapesti Fesztiválzenekar szeptember másodikai, ingyenes koncertjén elhangzik Beethoven 3. (Esz-dúr, „Eroica”) szimfóniája, és itt kerül sor Budapest új nyitányának ősbemutatójára is – így ünnepelve meg Budapest 150. születésnapját.
 
A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek