A Margitszigeti Színház komolyan veszi a Sárkány évét

A Margitszigeti Színház komolyan veszi a Sárkány évét

Az Így neveld a sárkányodat vetítik május 25-én, gyereknap alkalmából a Margitszigeti Színházban – de ze még mind semmi: a film zenéjét ÉLŐBEN adja elő a Magyar Állami Operaház Zenekara
 
Namaste: ismét Budapesten lép fel Deva Premal és Miten

Namaste: ismét Budapesten lép fel Deva Premal és Miten

Ismét Budapesten koncerteznek a mantrazene talán legismertebb képviselői – legutóbb 2019-ben koncertezett nálunk a zenész házaspár, a cikk végén olvashatjátok a beszámolónkat róla.
 
 
Rockoperával nyitja meg a szezonját a Margitszigeti Színház

Rockoperával nyitja meg a szezonját a Margitszigeti Színház

Május 19-én, Pünkösd-vasárnap – idén a mozgóünnep jó korán lesz – a népi hagyományok felelevenítésével és egy magyar rockopera, a Mária evangéliuma előadásával várják a közönséget a Margitszigetre.
 
A nyilvánosság előtt kardoznak egymással az ITI egykori tagjai

Kiloccsant a víz a kádból – nyilvános törölközőcsatát vívnak egymással az ITI egykori tagjai

2021 nyarán jött a hír, hogy elbúcsúzik közönségétől az Intim Torna Illegál. Akkor úgy fogalmaztak, "felfüggesztik" együttműködésüket, tehát volt még némi remény a reunionra – a mostani események után erre nem fogadnánk nagy összeggel. Kisebbel sem.
 
Illusztráció: NightCafe képnegerátor

Nemzeti dalok: több száz előadó gondolta úgy, hogy Petőfi menő

"Felhők" címmel könnyűzenei pályázatot írt ki 2023-ban a Petőfi Kulturális Ügynökség. A költő születésének 200. évfordulójára több mint 700 pályamű érkezett.
 
Fotó: Teodor Kopicl

Black Eyed Peas, Carl Cox, Tom Morello, Bonobo – megvan az EXIT első 24 fellépője

Az EXIT Fesztivál következő kiadása, amely az EXIT Starseeds tematika alatt fut és a mottója az, hogy: "Ébresszük fel együtt a szuperképességeinket!" – 2024. július 10. és 14. között várja majd a fesztiválozókat az egyik legkülönlegesebb fesztiválhelyszínen, a Péterváradi erődben
 
 
Fotó: Szkárossy Zsuzsa/Vígszínház

A dal ugyanaz marad – továbbra is generációk nőnek fel Halász Juditon

Halász Judit a magyar színészvilág és a gyermekzene megkerülhetetlen alakja, dalain számos generáció nőtt fel a mai 40-50 évesektől egészen a mostani kisgyermekekig. Igencsak régóta tart az énekesnő karácsonyi koncerteket a Vígszínházban, idén pedig mi is ellátogattunk az egyikre.
 
231 brit kocsmában betiltották a Last Christmast

Idén is kitört a Wharmageddon – december 2-án valóságos tömegmészárlás történt

Évekkel ezelőtt 231 brit kocsmában betiltották a Last Christmast. No nem az összesben, csak a Fuller's nevű kocsmalánc brit egységeiben, a tiltás pedig nem örökre, csak december 25-ig szólt. Minderről 2018-ban írtunk, de az RTL Klub friss cikke szerint máig létezik az "ok", ami a tiltást...
 
Elhozza első dupla LP-jét Lenny Kravitz Budapestre

Elhozza első dupla LP-jét Lenny Kravitz Budapestre

Tologattuk már napok óta a hírt, hogy Lenny Kravitz csatlakozott a Colours of Ostrava fellépősorához, de most nár értelmet nyert a halogatás, hiszen jön ő még közelebb is: 2024. július 30., Budapest Aréna.
 
Fotó: Kevin Campean

Na hello, QualiFejek, hiányoztunk? – Újra összeállt a The Qualitons

Először a Zöld Pardonban láttuk őket – r.i.p. ZP –, Kovács Katival léptek fel... 2022 áprilisában jelentették be, hogy abbahagyják a közös zenélést. Most visszatérnek, egyelőre G. Szabó Hunor nélkül, viszont csatlakozott hozzájuk Weil Andris producer.
 
A Koncert.hu ajánlja: fél tucat esemény a héten a kultfilmtől Taylor Swiften át a f*sz* kis buliig

A Koncert.hu ajánlja: fél tucat esemény a héten a kultfilmtől Taylor Swiften át a f*sz* kis buliig

Ötnél persze sokkal több koncert, esemény, buli lesz a héten, csak egy laza keresztmetszetet adunk arról, milyen sokszínű a budapesti zenei élet: van itt minden :)
 
Fotó: Colours of Ostrava

Beatboxos japán buddhista szerzetes, Sam Smith, Queens of the Stone Age – alakul a Colours of Ostrava line-upja

Immáron 21 éve rendezik meg a Colours of Ostrava fesztivált a Budapesttől mintegy 500 kilométerre lévő, Csehország harmadik legnagyobbjának számító Ostrava nevű város egyedülálló, megújult, Dolni Vitkovice ipari területén.
 
A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek