Sírj a vállamon – a Magneoton Kaszás Péterre emlékezik

A lemezkiadó hivatalos közleményt bocsájtott ki, amelyben a sokszor "Jimmy zeneszerzőjének" titulált zenész előtt tiszteleg.

Sírj a vállamon – a Magneoton Kaszás Péterre emlékezik
Megjött Peter Srámek újabb Jimmy-klipje: Szeress Istenem

Megjött Peter Srámek újabb Jimmy-inspirálta klipje: Szeress, Istenem

Peter Srámek koncertjeinek kötelező darabja a „Szeress, Istenem", amelynek videófelvétele éppen abban a templomban forgott, amelyet évtizedekkel ezelőtt Zámbó Jimmy is meglátogatott egy akkori gigaslágere kapcsán.
 
Fotó: Magneoton

Megjött a Király főcímdala

A Zámbó Jimmy kultuszát feldolgozó sorozat filmzenéjét Peter Šrámek énekli. December 5-én pedig „A Király – Filmzene & Symphonic" címmel dupla album jelenik meg az összes Jimmy-ihletésű filmzenével és több mint 10 vadonatúj, szimfonikus hangszerelésű Jimmy-klasszikussal, köztük...
 
 
Ki a Kiirály? Megvan a főszereplő a készülő Zámbó Jimmy-sorozatban

Ki a Király? Megvan a főszereplője a készülő Zámbó Jimmy-sorozatnak

Már folyik az RTL Klub tízrészes produkciójának, A Királynak a forgatása. A sorozat 10 epizódban meséli majd el Zámbó Jimmy életét.
 
Jimmy Somerville, Larry Steinbach, Steve Bronski a nyolcvanas években

Meghalt a Bronski Beat névadó alapítója

61 éves korában elhunyt Steve Bronski, az 1980-as évekbeli Bronski Beat szintipop-együttes társalapítója és billentyűse – írja a BBC.
 
Fotó: RAS-archívum

Zámbó Jimmyről szóló sorozat indul jövőre az RTL-en

A király című limitált sorozat 10 epizódban meséli majd el Zámbó Jimmy életét – mondta el Kolosi Péter programigazgató a Big Picture című online konferencián a Telex értesülése szerint. Az énekesnek 1999-ben „Karácsony Zámbó Jimmyvel” címmel saját műsora is volt az RTL Klubon.
 
Randy California mindössze 45 évig élt.

Hivatalos: nem lopta a Led Zeppelin a Stairway to Heaven bevezető riffjét

Márciusban adtuk hírül, hogy San Francisco-i/Los Angeles-i (forrása válogatja) bíróság helyben hagyta azt a 2016-os ítéletet, miszerint a Robert Plant és Jimmy Page nem lopták el Randy California dalát. Úgy tűnik, az örökösök nem elégedtek meg az ítélettel, és az Amerikai Egyesült...
 
 
A Rolling Stones meglepije

A Rolling Stones meglepije

Egy Jimmy Page-dzsel közös kiadatlan dal is szerepel a Rolling Stones őszre ígért deluxe kiadványában.
 
Akinek Jimi Hendrix volt a gitárosa: 10 tény Little Richard életéből

Akinek Jimi Hendrix volt a gitárosa: 10 tény Little Richard életéből

Nyolcvanhét éves korában, Nashville-hez közeli otthonában szombaton elhunyt Little Richard. A zenész halálának hírét fia, Danny Penniman közölte a Rolling Stone magazinnal, de a halál okát nem árulta el. Nem akárhonnan indult – nem akárhova jutott...
 
A Live Nation is gyűjtögeti Nektek az otthoni néznivalót

A Live Nation is gyűjtögeti nektek az otthoni néznivalót

Számos oldalon találkozhattok már unaloműző koncertek, vagy élő bejelentkezések összesített formájával amiből természetesen a világ legjelentősebb szervezőcége a Live Nation se maradhatott ki.
 
Zámbó Árpy 2020-ban felháborodott egy 2003-ban megjelent Jimmy-könyvön

Zámbó Árpy 2020-ban felháborodott egy 2003-ban megjelent Jimmy-könyvön

Ez elég vicces... Jó, nem az. Zámbó Jimmynek kultusza van Magyarországon, és ezen kultusz meg- és fenntartásában a családja hősies munkát végez (bár időnként ők maguk sem állnak szóba egymással). Nyilván emiatt van az, hogy most akadtak ki egy 2003-ban megjelent – fikciós –...
 
Nem kell többé bíróságra járnia a Led Zeppelinnek

Nem kell többé bíróságra járnia a Led Zeppelinnek

A San Franciscó-i bíróság helyben hagyta azt a 2016-os ítéletet, miszerint a Robert Plant és Jimmy Page nem lopták el Randy California dalát.
 
BB

Biztos van magyarázat arra, miért lett tollas a The Backstreet Boys háta

Az amerikai fiúcsapat – számunkra egyelőre érthetetlen okokból – csirkejelmezben rohangált az utcán, majd Jimmy Fallon segédletével egyik legkedveltebb számuk rövidített, kotkodácsolós verzióját is előadták a stúdióban. Figyelem, megrázó képsorok következnek! :)
 
Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a Dögkeselyűvel: mostantól a Körútnak is van saját zenéje

Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a...

A Nagykörút, mint egy csatorna, körbeöleli a tágabb értelemben vett belvárost. Hogy a Körút identitás is lehet, sőt: dalok is születhetnek...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel ünnepli meg Szeged napját

A SZIN kedvezményes belépőkkel ünnepli Szeged Napját. A jeles dátumra utalva 521 igen kedvezményes SZIN-bérlet várja majd gazdáját, de korlátozott számban a napijegyek is olcsóbbá válnak.

Ma jelenik meg a Furiosa: A Mad Max Saga filmzenei albuma

A Mad Max-franchise előzményfilmjének zenéje a tervek szerint 2024. május 17-én jelenik meg digitálisan a WaterTower Records gondozásában. A soundtrack vinyl és CD formátumban is elérhető lesz, de kizárólag előrendelés útján.
Új koncertek