Békacombevő verseny is lesz Miskolcon – és több mint 50 koncert a Kocsonyafesztiválon

Wellhello, Kowalsky meg a Vega, Paddy and the Rats, P.Mobil, R-GO, Bereczki Zoltán, Sub Bass Monster, Ganxsta Zolee X Takács Vilkó – hogy csak párat említsünk a fellépők közül, akik március 8. és 10. a hagyományos miskolci Kocsonyafesztivál fellépői lesznek.

Fotó: Kocsonyafesztivál
Fotó: Forralt bor és kocsonya piknik, Vácrátót

Tedd fel a kezed, melyik a legjobb kocsonya!

Tudtad? Spiegelhalter László, azaz DJ Spigiboy Vácrátót polgármestere. A vácrátótiak pedig immár kilencedik alkalommal hirdetik meg a kocsonyaversenyt a hétvégi Forralt bor és kocsonya pikniken.
 
Fotó: Rúzsa Magdi/FB

Felkerült Miskolc is a nyári fesztiváltérképre: Diósgyőrfeszt 2023

Június 2-án és 3-án zajlik Miskolc új fesztiválja, a Diósgyőrfeszt, amely a DVTK Stadionban kerül megrendezésre. Rúzsa Magdi, a TNT, a Honeybeast és a Hooligans a fesztivál első napján, Paulina, a Wellhello és BSW a második napjon ad koncertet a színpadon, ami akkora, mint a Sziget...
 
 
DVTK-stadion, Rockfesztivál. Demjén Ferenc: Fortepan/Gyulai Gaál Krisztián

A magyar Woodstock ötvenedik évfordulójára rockfesztivált rendeznek Miskolcon

Fél évszázada, 1973. június 10-én tartották a miskolci Rockfesztivált, amely meghatározó eseménye volt a hazai könnyűzenei életnek. A rendezvényt hazánk első fesztiváljaként tartják számon, amelyen a kor legjelentősebb előadói léptek fel.
 
Két év kihagyás után újra lesz kocsonyafesztivál Miskolcon

Két év kihagyás után újra lesz kocsonyafesztivál Miskolcon – alakul a koncertmenü

A koronavírus-járvány két évig meghiúsította a régió legnagyobb gasztrokulturális fesztiválja megtartását, idén azonban újra pisloghatnak a békák Miskolcon.
 
Taaake Ooon Meee... – dúdolod? Most meg is nézheted!

Taaake Ooon Meee... – dúdolod? Most meg is nézheted!

Zenés dokumentumfilm készült a világhírű norvég poptrióról, az A-háról. A nyolcvanas évek közepén a Take On Me című dallal berobbant formáció pályafutását bemutató alkotás csütörtöktől látható a hazai mozikban.
 
 A Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be az AHA filmjét

A Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be az A-HA filmjét

A 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál CineDocs szekciója idén is felejthetetlen dokumentumfilmekkel készül az egyre népszerűbb műfaj szerelmeseinek.
 
 
Jelenenet a miskolci előadásból. Fotó: Éder Vera

Amikor egyszerre két Déjà vu is van

Az egyik a szegedi fesztivál, a másik egy miskolci zenés előadás. Mintha már átéltük volna ezt valamikor, vagy nem? :)
 
Fotó: Gépfolklór/FB

Mindörökké Gépfolklór

Szabó András hegedűművész legendás együttese idén ünnepli 45 éves jubileumát. Az alkalomból nemrégiben két új albummal rukkoltak elő, de már a következő lemezünkön dolgoznak.
 
Komoly teher Miskolcnak a Jose Carreras-koncert lemondása

Miskolc még keresi a Jose Carreras-koncert új dátumát

Most már teljesen biztos, hogy idén elmarad a méltán híres Bartók Plusz Operafesztivál Miskolcon, ami egyben azt is jelenti, hogy Jose Carreras koncertjéről is lemondhatunk – adta hírül az MTI.
 
Fotó: Borsod24.com

Mindenki nyugodjon le, újra lesz kocsonyafesztivál Miskolcon

Nagyon el kellene mélyednünk a sztoriban, hogy szétválogassuk a szálakat, de volt némi feszkó a kocsonyaizével kapcsolatban Miskolcon az elmúlt években.
 
Tankcsapda vs. Kowalsky meg a Vega: kitört a kilométerháború a miskolci sörfeszt oldalán

Tankcsapda vs. Kowalsky meg a Vega: kitört egy kisebb kilométerháború a miskolci sörfeszt oldalán

Pontosabban: kilométer ÉS dátum, de az már nagyon hosszú cím lett volna... Mi is hírt adtunk arról, hogy a szeptember elejére meghirdetett sörös buli Tankcsapda koncertjét a szervezők lemondták, mert szerintük a fesztivál előtti időszakban a Tankok négy közeli helyszínen is...
 
Index.hu: A miskolci sörfesztiválnak nem kell a Tankcsapda

Index.hu: A miskolci sörfesztiválnak nem kell a Tankcsapda

A fesztivál szervezői döntöttek így, ezzel tudtukon kívül elsők lettek valamiben, hiszen a zenekart így (aláírt szerződés után) még nem utasította vissza fesztivál soha – írja a portál.
 
Nevezz meg negyven magyar slágert!

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)

Eldrogozott évek, átivott hónapok – most vége

Emlékszünk rá... Amikor teljesen szétcsúszva állt a színpadon, és felrohant egy rajongója, hogy dühösen megpróbáljon elzavarni mindenkit, hogy ne nézzék őt... így... Bérczesi Robi első, teljes egészében józanul írt dala most egy videóklip kíséretében debütál.
Új koncertek