Lampionos vízi karnevál Esztergomban – majális koncertekkel

Esztergomban 2024-ben is folytatódik a Fesztiválsziget programsorozat, melynek első nagyszabású eseménye az Akkor és Most Jármű Expo mellett a Lampionos Vízi Karnevál lesz – zenei aláfestéssel.

Fotó:  Kornreich Gábor (www.szeretgom.hu)
Elindult a nagy képszavazás a Fishingen

Elindult a nagy képszavazás a Fishingen

A Fishing on Orfű az egyetlen könnyűzenei fesztivál, ahol immáron sokéves hagyomány, hogy a közönség véleményét is kikérik fontos döntésekben, a közönség hallathatja a hangját például a nagyszínpadok nevével kapcsolatban is.
 
Velencei Karnevál a hétvégén – Magyarországon

Velencei Karnevál a hétvégén – Magyarországon

Immáron hetedik alkalommal rendezik meg a Velencei Karnevált – a mi Velencénken, a Hauszmann Alajos Művelődési Ház otthonául szolgáló kastélynál február 10-én, 14 órától.
 
 
Elindult a Fishing on Orfű színpad-névadó szavazása

Vérnyúl Nagyszínpad? Nincsenveszély Csiga Nagyszínpad Elindult a Fishing on Orfű színpad-névadó szavazása

Lassan egy hónap múlva startol a 15. Fishing, és még nincsenek meg a nagyszínpad neve – rátok vár a névadói feladat.
 
Fotó: venice-tourism.com

Ismét az Angyal repülése nélkül ért véget a velencei karnevál

A jelmezesek már péntek délutántól elárasztották az utcákat és tereket. A várost este belepő sűrű köd sem vette el a turisták kedvét, akik az éttermekben, múzeumokban és palotákban kerestek maguknak programot. A velencei karnevál február 21-én húshagyókedden ér véget, de a...
 
Velencei karnevál – magyar módra

Velencei karnevál – magyar módra

Velence Város Önkormányzata immáron hatodik alkalommal szervez jelmezes farsangi felvonulást és mulatságot február 18-án "Velencei Karnevál 2023" címmel a Hauszmann Alajos művelődési háznak otthont adó kastélynál.
 
Fotó: Pexels.com

Minek nevezzelek, avagy melyik zenekart hívták eredetileg Wicked Lesternek?

A Rockbook szemlézett egy oltári jó összeállítást – kicsit irigykedünk, hogy nem nekünk jutott az eszünkbe, hanem az Ultimate Classic Rocknak –: "Így kapta a nevét 100 neves rockelőadó". Párat megmutatunk, benne saját gyűjtésű sztorikat is, a teljes lista pedig a cikk végén.
 
 
Fotó: Debreceni Virágkarnevál (2021.)

Félmillió szál dália érkezik a debreceni virágkarneválra

A kötöttségek két éve után teljességében, néhány elemében megújulva tér vissza a virágkarnevál, amelyet 56 éven belül 53. alkalommal rendeznek meg. A karneváli menetben félmillió élővirággal feldíszített tizenkét virágkocsit, és ezerhatszáz felvonulót láthat majd a közönség.
 
Kakukktojás a Fatal Error dalai között

Kakukktojás a Fatal Error dalai között

A Fatal Error 2021-ben nagy fába vágta a fejszéjét, és megjelentette 21 dalos dupla lemezét, ami a Művirágok karneválja címet kapta. A zenekarnak tegnap jelent meg az új klipje, amelyet az első korongon szereplő egyik dalhoz forgattak.
 
Fotó: Duna Karnevál 2021.

A hétvégén kezdődik a Duna karnevál

A FolKid Gyermek Népművészeti Fesztivál gálaestjével, hungarikumok bemutatásával, világ- és népzenei koncertekkel, valamint nagyszabású gálaműsorral várják a néptánc és népzene iránt érdeklődő közönséget a 27. Duna Karneválon június 3. és 12. között Budapesten.
 
Fotó: HVG (link a cikkben)

A bakonybéli szerzetesek húsvéti playlistje

Haydn-művet ad elő egy fiatal orvos-zenész ikerpár a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban Nagyszombaton. A szerzetes testvérek pedig összeszedték, milyen más zenéket hallgatnak még húsvétra készülődve.
 
Fotó: Szuterén Gasztrotér

Vacsorakoncertek a szuterénból

A Szuterén Gasztrotér egy lakásétterem, amelyet a Tóth házaspár (Rita és András) működtet házuk vadregényes kertjében és egy különálló, vendégek fogadására alkalmas beltéri helyiségben 2017 óta.
 
Ez a fotó csak illusztráció!

A Led Zeppelinről neveztek el egy új békafajt

A Led Zeppelin brit zenekarról neveztek el egy Ecuadorban talált új békafajt: az Ecuador és Peru között húzódó Cordillera del Cóndor hegyvonulaton felfedezett faj a Pristimantis ledzeppelin nevet kapta.
 
Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek