Fotó: Zsolnay Piknik

Zsolnay Piknik: több mint hetven program a pécsi kulturális megyedben

Több mint hetven, javarészt szabadtéri és térítés nélkül látogatható kulturális és családi programot kínál az érdeklődőknek a Zsolnay Piknik a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben május 20-22. között
 
Fotó: Hard Rock Magazin

Hard Rock: Bombariadó volt Rudán Joe koncertjén

Valakinek Pécsett nagyon nem jött be az immáron hagyományosnak tekinthető koncert...
 
 
Hivatalosan is megsemmisítik Pécsen a tangózást tiltó rendeletet

Hivatalosan is megsemmisítik Pécsen a tangózást tiltó rendeletet

A szeptember 22. és 26. között zajló, idén 30. alkalommal megrendezendő Pécsi Napok fesztiválon a koncertek mellett megrendezik a Pécsi Tangó Ünnepet és a 25. Európai Bordalfesztivált is.
 
Fotó: Zsolnay Fényfesztivál

Fényárban úszik Pécs: jön az ország első és egyetlen fényfesztiválja

A legismertebb épületek és utcák fényfestésével, nemzetközi fényfestő versennyel, vetített Csontváry-festményekkel várja az érdeklődőket a szeptember 30. és október 3. között zajló Zsolnay Fényfesztivál Pécsen.
 
Fotó: ZSÖK

Koncertek fényfestéssel – június a Zsolnay Negyedben

Csaknem ötven kulturális programot kínálnak a pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. helyszínei júniusban. Mi a zenei programokat néztük át.
 
Legyél te is balerina – online tanít táncot a Pécsi Balett

Legyél te is balerina – online tanít táncot a Pécsi Balett

A hétvégén startolt a Pécsi Balett online tánctanító projektje a legkisebbeknek, akik YouTube-videók segítségével otthonról tanulhatják meg a klasszikus balett alapjait a társulat táncművészeitől.
 
 
A

Láttad már Beck Zolit hachapurit sütni?

Ha ez az élmény eddig kimaradt az életedből, most bepótolhatod a Pécsi Tudományegyetem Irány a PTE! Kultúrfeszt című online rendezvényén.
 
Hogyan lett a Kispál és a Borz az ország egyik vezető zenekara?

Hogyan lett a Kispál és a Borz az ország egyik vezető zenekara?

Tavaly Pécsi szál címmel már készült egy film, amely azt kutatta, hogyan lett Pécs a magyar könnyűzene fellegvára. Sok más banda mellett innen indult a Kispál és Borz, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a 30Y, Takáts Eszter és például a Junkie Jack Flash. Most egy könyv boncolgatja...
 
Fotó: Budapest Bár

Elmaradnak a Pécsi Napok, de lesz Budapest Bár!

Idén nem rendezik meg a több évtizedes múltra visszatekintő Pécsi Napok programsorozat eseményeit a baranyai megyeszékhelyen, ugyanakkor több őszi rendezvénnyel is várják a kultúrabarátokat a városba.
 
Vezetők, oktatók, de még a rektor is dalra fakad a pécsi egyetem videójában

Még a rektor is dalra fakad a pécsi egyetem videójában

Egy videó született a járványból a pécsi egyetemen: a vezetők, az oktatók és a munkatársak így szeretnék kifejezni összetartozásukat. Hogy miért a (részegen) Ki visz majd haza című Bikini-számot választották zenei alapnak, azt csak ők tudják :)
 
Koncertekkel nyit a Zsolnay Negyed

Koncertekkel nyit a Zsolnay Negyed

Pécsett a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit udvarán június végén indulnak újra az élőzenei programok
 
Fotó: Vasvári Tamás/MTI

Nem húzta sokáig rongálás nélkül a pécsi vasútállomás zongorája

Mindössze három nyugodt hetet élt meg a pécsi vasútállomásra adományként kihelyezett közösségi zongora. Valaki úgy gondolta, feszültséglevezetésnek tökéletes darab, így azonnal tönkre vágta a helyiek új játékszerét.
 
Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek