Fotó: Vasvári Tamás/MTI

Valaki egy gyönyörű zongorát adományozott a pécsi vasútállomásnak

A bécsi Stingl Fivérek (Gebrüder Stingl) műhelyében 19. és 20 század fordulóján készült hangszert egy névtelenséget kérő magánszemély ajándékozta a vasútállomásnak.
 
Poptörténeti emlékpont lett a klub, ahonnan a Kispál és a Borz elindult

Poptörténeti emlékpont lett a klub, ahonnan a Kispál és a Borz elindult

Az NKA Hangfoglaló által 2015-ben útjára indított Poptörténeti Tanösvény részeként január elején újabb Poptörténeti Emléktáblát avattak, ezúttal Pécsett, az Egyetem Bölcsészettudományi Karán működő Szenes Klubban.
 
 
Fotó: MÁV

Alpaka a vasútállomáson

A MÁV Zongora a vasútállomáson című akciójának köszönhetően a pécsi vasútállomáson adott koncertet Reményi Ferenc zongoraművész. A biztonság kedvéért vitt magával pár alpakát is... – írja a HVG.
 
Karthago, Nirvana, Csillagfénydiszkó, bolhapiac – Könyvet írtak a Petőfi Csarnokról

Karthago, Nirvana, Csillagfénydiszkó, bolhapiac – Könyvet írtak a Petőfi Csarnokról

A Petőfi Csarnok – Ifjúsági kultúra és szabadidőpolitika címmel kötet jelent meg, amely a Városligetben három évtizeden át működő intézmény első nyolc évének történéseit állítja a középpontba.
 
Egy héten beül két lemondás: nem fogyott elég jegy Ganxsta dublini, Hobo és Deák Bill Gyula pécsi koncertjére

Egy héten beül két lemondás: nem fogyott elég jegy Ganxsta dublini, Hobo és Deák Bill Gyula pécsi koncertjére

A múlt héten az a hír járta be a sajtót, hogy elmarad Ganxsta Zolee dublini koncertje, mivel összesen 27 embert érdekelt a buli. Ma Deák Bill Gyulatudatta FB-bejegyzésben, hogy a november 16-ra tervezett pécsi "Bill és Hobo" koncert elmarad – a szervező lemondta, mivel nagyon kevés jegy...
 
Fotó: Molnár Ferenc Caramel/FB

A pécsi Széchenyi téren lép fel Caramel

Mások mellett Caramel, Pápai Joci, David Yengibarian, Rutkai Bori és a Parno Graszt együttes lép fel, de számos családi program és hagyományőrző műsor is várja az érdeklődőket a szeptember 26. és 29. között zajló Pécsi Napok fesztivál ideje alatt.
 
 
Babaútlevelet bocsájtott ki a Pannon Filharmonikusok zenekar

Babaútlevelet bocsájtott ki a Pannon Filharmonikusok zenekar

Meseszerű történetekkel csábítja a kicsiket a pécsi Kodály Központban hallható eseményekre a Pannon Filharmonikusok (PFZ) által kiadott "babaútlevél".
 
Az Arénában zárja jubileumi turnéját a Halott Pénz

Szamárfül – nyárzáró fesztivál gyerekeknek Pécsett

Csaknem száz rendezvénnyel várják a családokat a Zsolnay Örökségkezelő nyárbúcsúztató ingyenes fesztiválján, amelyet augusztus 23. és 25. között tartanak immár nyolcadik alkalommal a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.
 
Fotó: Zsolnay Fényfesztivál

Lenyűgöző éjszakai fényattrakciók, 170 ingyenes program – Zsolnay Fényfesztivál

Fényfestéseket, fényinstallációkat, utcaművészeti produkciókat és koncerteket kínálnak a szervezők a 4. Zsolnay Fényfesztiválon, amelyet június 27. és 30. között rendeznek meg Pécsett.
 
Fotó: pécsma.hu

Ingyenes koncertek a pécsi Sétatér Fesztiválon

Mintegy harminc ingyenes programmal – köztük a Magashegyi Underground, a Mörk és a The Blackbirds koncertjével –, valamint kézműves gasztronómiai kínálattal várja látogatóit a Sétatér Fesztivál, amelyet június 6. és 16. között rendeznek meg a pécsi bazilika előtti téren.
 
Fotó: Get Closer Conserts

Al Di Meola március 15-én lép fel Pécsett

Méltó befejezése lesz a nemzeti ünnepnek Pécsett: a Grammy-díjas gitáros március 15-én a Kodály Központban ad koncertet, ahol tavaly megjelent, Opus című albumát mutatja majd be a közönségnek.
 
Fotó: Mandiner.hu

Made in Pécs: mintegy 120 zenekar koncertezik a fesztiválon

Csaknem 120 pécsi zenekar részvételével rendezik meg a harmadik Made in Pécs Fesztivált január 6-én a baranyai megyeszékhely hat belvárosi helyszínén.
 
Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek