Az énekesnő, akiről aszteroidát neveztek el

A Nemzetközi Csillagászati Unió – még szeptemberben – egy aszteroidát nevezett el a Cocteau Twins énekesnőjéről, Elizabeth Fraserről. Sokkal többet nem tudunk minderről, esetleg még annyit, hogy az unió szerint a "Fraser" aszteroida még évmilliókig nem fog összeütközni a Földdel. Ez megnyugtató mind a névadó, mind a többiek számára :)

Az énekesnő, akiről aszteroidát neveztek el
Redbreast Wilson elhozza a télbe Santa Fe napsütését

Redbreast Wilson elhozza a télbe Santa Fe napsütését

Redbreast Wilson énekes-dalszerző a tavalyi Budapest-Nashville-koprodukcióban készült lemeze, a Tradin' Your Love után újra összetrombitálta magyar és amerikai csapatát egy vadonatúj single erejéig.
 
Fotó: Sunwaves/FB

Mindeközben a Fekete-tenger partján...

Amíg mi a hosszú hétvégére készülünk, a Fekete-tenger partján ma kezdődik a Sunwaves fesztivál jubileumi, 30. kiadása. A legrégebbi és legelismertebb román elektronikus zenei fesztivál sz idén is bámulatos line-uppal várja a műfaj szerelmeseit.
 
 
Fotó: Sunny Hill

A koszovói családi fesztiváljukról érkezik a Szigetre Dua Lipa

A Sziget kívánságlistájának éllovasaként tapsolta idén vissza a közönség Dua Lipát, aki négy éve már koncertet adott a fesztiválon. Jövő héten egyenesen a koszovói családi fesztiváljukról érkezik a Szigetre az énekesnő. De a történet nem olyan egyszerű, mint ez a mondat...
 
 RODNAE Productions fotója a Pexels oldaláról

A csúnyapulcsi-himnusz, avagy Bublé kihagyhatatlan karácsonya

A négyszeres Grammy-díjas kanadai énekes, Michael Bublé új karácsonyi albuma idén ünnepli a 10. évfordulóját. Ennek apropóján egy dupla CD-válogatás és egy páratlan super deluxe limitált kiadású szett kerül a boltok polcaira.
 
Újra megtekinthető A dzsungel könyve

Újra megtekinthető A dzsungel könyve

A magyar színháztörténet egyik legsikeresebb, legendás darabja újra látható – online. Május 29., 18:00 és május 30., 22:00 között bármikor megtekinthető, felvételről!
 
Kislányával énekel duettet PINK

Kislányával énekel duettet PINK

PINK (41) és lánya, Willow Sage Heart (9) kiadtak egy közös felvételt: az énekesnő ezzel a videóval debütált a TikTokon."Úgy gondoltam, hogy Valentin-nap környékén teszünk ki egy nagy ölelést és egy csókot – tőlünk mindannyiótoknak!" – posztolta a videó mellé.
 
 
Fotó: Sun

Szomorú hírt tett közzé a Sun & Soda Special

A Sun & Soda az Akvárium Klub nappali bulisorozata, a parti ebéd után, 13.00 órakor indul, mondhatni, szokatlan idősávban. Mármint, indult volna...
 
Kezdődik a minifesztivál Balatonfürden: nyit a SunCity Cabrio

Kezdődik a minifesztivál Balatonfürden: nyit a SunCity Cabrio

A medencéről jut eszünkbe: épp ma reggel olvastuk az Indexen, hogy egy ottawai pasi meg akart mártózni a saját medencéjében, de már foglalt volt: egy jávorszarvas ejtőzött benne... Azt mondja, mármint az ember, nem a szarvas,hogy 40 éve van meg nekik ez a ház, de eddig ez a legjobb dolog,...
 
Lakásklipet forgatot a Carbonfools az új album magyar nyelvű dalához

Lakásklipet forgatott a Carbonfools az új album magyar nyelvű dalához

Megjelent a The Carbonfools hetedik nagylemeze, amely a Carbonsun címet kapta. Az előző lemezükhöz hasonlóan, most is készült egy magyar nyelvű dal is, „Mindent eltakar” címmel, amihez rögtön forgattak is egy klipet.
 
Így lesz a Kádár-kockából Carbonfools-klip

Így lesz a Kádár-kockából Carbonfools-klip

A zenekar új klipjét egy nemzetközi építészeti verseny helyszínén forgatta – ezzel is támogatva a pécsi, miskolci és algériai szakemberekből álló csapatot.
 
Bulizz nappal!

Bulizz nappal – és szódával!

Idén is jelentkezik az Akvárium Klub nappali bulisorozata, a Sun & Soda.
 
Különleges Doors-album jelenik meg az 50. évfordulóra

Különleges Doors-album jelenik meg az 50. évfordulóra

Az együttes ’Waiting for the Sun’ című harmadik albuma 1968 júliusában jelent meg, tehát 2019-ben már 51 az az 50, de ki számolja. A lényeg, hogy a korong platinalemez lett és világszerte több millió példányt adtak el belőle.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek