Sinatra-swingest a Müpában

Sinatra-swingest a Müpában

Frank Sinatra legismertebb dalai csendülnek fel a szaxofonsorral és beatszekcióval kiegészülő Pannon Filharmonikus Zenekar (PFZ) tolmácsolásában a Müpában április 19-én.
 
Fotó: iLAnd Band/FB

iLand zenekar: a magyar progresszív rock szcéna üdvöskéje és nagy öregje a Müpában

Ezen a néven és ebben a felállásban az iLand új zenekar, azonban a társaság három ötöde, Takáts Tamás, Pálvögyi Géza és Dorozsmai Péter együtt zenéltek az East együttesben, de az East-től függetlenül is mindhárman oszlopos tagjai a magyar rocktörténetnek. Olyan együttesek neve...
 
 
Fotó: Fotó: Adamkó Péter/Mordái FB

A Mordái is fellép a Müpa parádés népzenei gálaműsorán

A Müpa hagyományos, 2008 óta megrendezett magyar népzenei gálája 2023-ban is a táncházi zenétől a világzenei produkciókig mutatja meg a hazai folkzenét jellemző sokszínűség megannyi árnyalatát.
 
Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

Ne törődj vele, hogy mit mondanak - Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

Egyre többször érezhetjük azt, hogy a régebben pályán lévő előadók régi dalai újra aktuálisak, vagy talán aktuálisabbak is, mint amikor megszülettek. Nincs ez másként Koncz Zsuzsával sem, aki a minap a Művészetek Palotájában adott telt házas koncertet, Szabadnak születtél címmel.
 
 A kazetta úgyis elveszett: dupla vinylen megjelenik a Korai Öröm legelső anyaga

A kazetta úgyis elveszett: dupla vinylen megjelenik a Korai Öröm legelső anyaga

A most vinylen megjelenő anyag 1993-ban audiokazettán látott napvilágot. A felvételeket néhány más, később rögzített számmal kiegészülve a Trottel Records adja ki.
 
Fotó: etsy.com

Legyetek jók: kottákat és hangszereket gyűjt a jövő kis muzsikusainak a Müpa

A zene jobbá teszi az életünket: akár élvezettel hallgatjuk, akár gyakoroljuk, a muzsika jótékony hatásai elvitathatatlanok. Ám a zenetanulás felemelő élménye sajnos nem mindenkinek adatik meg.
 
 
Nyílt levél a Müpában tegnap koncertet adó Joussou N'Dournak

Nyílt levél a Müpában tegnap koncertet adó Youssou N'Dournak

Az üzenőfalon felbukkanó fotók és bejegyzések láttán egészen komolyan sajnáljuk, hogy ezt kihagytuk: nem úgy kollégánk!
 
Örömzenére készülünk” – a Müpában ünnepel a Malek Andi Soulistic

Örömzenére készülünk” – a Müpában ünnepel a Malek Andi Soulistic

Idén hatéves a Malek Andi Soulistic, melynek köszönhetően ma már más fogalmunk van arról, hogyan szól a lélek zenéje. A születésnapi jubileumi koncert november 19-én lesz a MÜPA elegáns falai közt.Ennek apropóján a készülődésről kérdeztük Jáger Bandi zenekarvezetőt.
 
Fotó: Pixabay

Egy hónappal azután, hogy KATA elment...

Október 12-én szerdán 18:00-kor MeetUp lesz az Akváriumban – a gazdasági változások a rendezvényiparban témán belül a KATA-törvényről.
 
Figyelem, a kapuk előbb nyílnak!

Figyelem, a kapuk előbb nyílnak!

A nagy érdeklődésre tekintettel, a kényelmes bejutás érdekében a meghirdetettnél korábban, 16 órakor megnyitják a kapukat a szombati 65 éves Ötöslottó Szuperkoncertre érkezők előtt.
 
Rúzsa Magdi, Follow The Flow, Valmar – ingyenes szuperkoncert a Szoborparkban

Szombaton ingyenes szuperkoncert a Szoborparkban

A 65 éves Ötöslottót ünneplő ingyenes koncertet a Puskás Aréna Szoborparkjában tartják október 1-jén, szombaton.
 
 A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

Számos nagyszerű előadással bővül a Müpa téli kínálata: egy évfordulóját ünneplő legendás együttes mellett rendhagyó koncerttel érkezik a fiatalok egyik kedvenc zenekara, visszatérnek népszerű tánc- és újcirkuszi produkciók, és újabb fejezettel folytatódnak a már megszokott...
 
KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek