Kisvárosi punkok – könyv jelenik meg a The Cure-ról

Kisvárosi punkok – könyv jelenik meg a The Cure-ról

A "CURED" Lol Tolhurst, a banda egyik alapítótagjának memoárja. A szerző részletes betekintést nyújt a zenekar történetébe, a kocsmakoncertektől egészen a gigantikus stadionturnékig.
 
A fotó illusztráció

Soha nem tapasztalt mélységbe zuhant a Grammy televíziós nézettsége

A tavalyihoz képest előtt feleannyian voltak kíváncsiak az amerikai tévénézők a lemezakadémia díjainak vasárnapi átadására.
 
 
Fotó: The Weeknd/Insta

The Weeknd teljesen hátat fordított a Grammy-nek

Azon már tavaly kiakadt a 2021. január 14-én Budapesten koncertező zenész, hogy ismételten nem kapott jelölést, pedig az After Hours című albuma egyértelmű kritikai és kereskedelmi sikert aratott, a Blinding Lights című kislemeze pedig rekordot döntött azzal, hogy 40 hetet a Billboard Hot...
 
Fotó: Kolorádó fesztivál

Ceruzával írjátok be – a főszervező szerint nem lesz idén Sziget

A 24.hu egy csaknem 7 perces videóriportban számolt be a nyári fesztiválok eshetőségeiről, megszólaltatva a Sziget, a Fishing és a Kolorádó képviselőit. Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület
 
Ma este adják át először a Fonó-díjakat

Átadták a Fonó-díjakat: Dresch Mihály tarolt

Első ízben adták át a Fonó-díjakat, az eseményt vasárnap este online formában tekinthették meg a nézők. A díjjal hagyományt kívánnak teremteni, így szebb-jobb időkben is alkalom nyílik majd a művészi teljesítmények elismerésére.
 
A fotó illusztráció (Grafierende/Pexels)

Ők lesznek az induló előadók mentorai

Összesen 20 előadó és 2 elektronikus producer jutott támogatáshoz a Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjában.
 
 
David Guetta dubaji lakos bulit tart a helikopter-leszállón

David Guetta dubaji lakos bulit tart a helikopter-leszállón

Az elképesztő kialakítású Burdzs al-Arab helikopter-leszállóján fölállított színpad a naplemente és a város fényeiben fürdik majd, szól a zene – te meg mindezt ingyen végignézheted a dj YouTube csatornáján.
 
Fotó: Kolorádó Fesztivál

A Kolorádó fesztivál is két dátummal tervez

Noha még annyira sem biztos a helyzet, mint amilyennek a nyár elején hittük (nem volt az), egyre-másra érkeznek a hírek a fesztiválok háza tájáról. Úgy tűnik, a gyakorlat az lesz, hogy a júniusi fesztiválok bebiztosítanak maguknak egy nyár végi időpontot is, minden eshetőséggel...
 
Fotó: Pexels

Gyorssegélyhez jutottak ismét az előadóművészek

Mintegy félezer zenész, táncos, színész és artista kap segélyt az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesülettől (EJI) a koronavírus-járvány második hullámában bevezetett korlátozó intézkedések kompenzálásaként.
 
A Music Hungary Szövetség nyílt levele a pénzügyminiszterhez

A Music Hungary Szövetség nyílt levele a pénzügyminiszterhez

A Music Hungary Szövetség az alábbi levelet csütörtökön fogja eljuttatni Varga Mihály pénzügyminiszterhez. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat aláírásával anonim vagy publikus módon.
 
A KATA elengedését kéri a Music Hungary Szövetség

A KATA elengedését kéri a Music Hungary Szövetség

Varga Mihály pénzügyminiszterhez a magyar zeneipar szereplőit tömörítő Music Hungary Szövetség.
 
A fotó illusztráció (Thibault Trillet/Pexels)

Ezek a zenekarok jutottak most támogatáshoz

Az NKA Hangfoglaló programjának jóvoltából 22 induló előadó, két elektronikus zenei produkció és 101 könnyűzenei koncerthelyszín kapott támogatást.
 
Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a Dögkeselyűvel: mostantól a Körútnak is van saját zenéje

Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a...

A Nagykörút, mint egy csatorna, körbeöleli a tágabb értelemben vett belvárost. Hogy a Körút identitás is lehet, sőt: dalok is születhetnek...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel ünnepli meg Szeged napját

A SZIN kedvezményes belépőkkel ünnepli Szeged Napját. A jeles dátumra utalva 521 igen kedvezményes SZIN-bérlet várja majd gazdáját, de korlátozott számban a napijegyek is olcsóbbá válnak.

Ma jelenik meg a Furiosa: A Mad Max Saga filmzenei albuma

A Mad Max-franchise előzményfilmjének zenéje a tervek szerint 2024. május 17-én jelenik meg digitálisan a WaterTower Records gondozásában. A soundtrack vinyl és CD formátumban is elérhető lesz, de kizárólag előrendelés útján.
Új koncertek