Az Égiek koncertjén Török Ádámról is megemlékeznek

Május 26-án az Erkel Színházban az "Égiek koncertjén" olyan csodálatos előadókra, zenészekre emlékeznek, akik már nincsenek közöttünk. Mert amíg a dalaik szólnak, ők is élnek.

Az Égiek koncertjén Török Ádámról is megemlékeznek
Fotó: Bódi László Cipő Emlékoldal

Tíz éve, hogy Cipő itt hagyott bennünket...

Május 26–án, az Égiek koncertjén azokra a zenészekre emlékeznek, akik oly sok örömöt, érzést, élményt adtak számunkra. Amíg a dalaik élnek, addig ők is köztünk maradnak.
 
A Republic egykori alapítója új együttessel jelentkezett

Cipő emlékkoncert lesz Miskolcon

Tóth Zoltán, a Republic egykori alapító tagja (+ zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök) új együttessel és vadonatúj saját dalokkal rukkolt elő kábé még a lockdown elején. Most végre közönség elé is léphet a formáció, nem is akárhogy.
 
 
Boros Csaba a Republicról mesél

Boros Csaba a Republicról mesél

Már kikerült a Lemezjátszó Classic évadzáró adása a B32 Galéria és Kultúrtér YouTube-csatornájára. Minden idők egyik legnépszerűbb pop-rock albuma, a Republic Hoppá-hoppá!!! című lemeze kapcsán Horváth Gergely Boros Csabával, az együttes basszusgitáros-énekesével beszélget.
 
Felbukkant a neten egy egész zenei archívumra való régi bakelitlemez, valamint egyes zenekarok aranylemezei

Felbukkant a neten egy egész zenei archívumra való bakelitlemez, cédé, aranylemezek

A Bors figyelt fel arra, hogy valaki egy Cipő (Bódi László) nevére kiállított aranylemezt árul a neten. A Bravissimo Best of Hungary 2 című, 1995-ben megjelent korongon szerepel a Kék és narancssárga című dal is, amelyet Cipő írt és adott elő.
 
Fotó: Papp György

Össze-vissza festékszórózhatod a csukádat a Szigeten

Az egyik cipőkkel kereskedő cég filcekkel, festékszórókkal, flitterekkel és stencilekkel felszerelkezve várja a fesztiválozókat a Sziget Fesztiválon – olvastuk a Kreativ.hu-n.
 
Hogy élte túl a repiblis Cipő halálát?

Hogy élte túl a Republic Cipő halálát?

A Republic több mint két évtized után, 2013. március 11-én érkezett karrierje legnehezebb időszakához. A zenész-dalszerző-énekes Bódi László Cipő hosszú betegségét követő halála egyszerre volt a Republic és egyben a hazai zenei élet tragédiája.
 
 
Szia, Cipő...

Szia, Cipő...

Napra pontosan 29 éve, 1990. február 23-án alakult meg a Republic. Az Újságmúzeum emlékezését közöljük változtatás nélkül.
 
Chuck Norris az Arénában!

Chuck Norris az Arénában!

Legendás akcióhős, híres színész, aki számára semmi sem lehetetlen: Chuck Norris Magyarországra érkezik feleségével, hogy részt vegyen a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi jótékonysági rendezvényén, a Cipősdoboz gálán november 24-én a Papp László Budapest Sportarénában....
 
Több mint koncert: Republic-karácsony a Barba Negrában

Több mint koncert: Republic-karácsony a Barba Negrában

Idén is egy meglepetésekkel teli koncertet ad a Republic együttes december 23-án a Barba Negra Music Club színpadán. A „Felmelegítlek a szívemmel" névre keresztelt koncerten ajándékot is kap a közönség, illetve a zenekar FB-oldalán meghirdetett „cipősdoboz adományozás" is ezen az...
 
Komár Lászlóra emlékeznek a Kuplungban

Komár Lászlóra emlékeznek a Kuplungban

Hihetetlennek tűnik, de a magyar Elvis-ként emlegetett Komár László már öt éve nincs közöttünk, viszont a dalaira még a mai napig is szívesen ropják fiatalok és idősebbek egyaránt.
 
Tina Turner mindig magas sarkúban lépett fel – csajos kiállítás a Műcsarnokban

Tina Turner mindig magas sarkúban lépett fel – csajos kiállítás a Műcsarnokban

Különféle anyagokból, bőrből, régi szőnyegből, nyúlszőrből, medúzából vagy kőből készült cipő és 3 D-vel nyomtatott koncepciócipő is látható a hágai Virtuális Cipő Múzeum (Virtual Shoe Museum) kiállításán, amely Cipőmágia - Experimentális cipődizájn címmel...
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek