Annyi a brit éjszakai életnek?

Annyi a brit éjszakai életnek?

Félő, hogy soha nem nyit ki a karantén után a brit pubok és éttermek fele – véli az egyik brit vendéglátóipari szervezet vezetője, aki az Infostart egyik cikkében szólalt meg.
 
Ellie Goulding koncertje tavaly (Coachella)

A Coachella is úgy járt, mint a tatai Víz, virág, zene fesztivál

Merthogy azt is először elhalasztották, aztán végleg törölték. Ha az ember belegondol, mi munkájuk lehetett az újraszervezésben... A hatóságok szerint azonban a körülmények még nem teszik lehetővé ilyen nagyszabású, tömegeket vonzó rendezvény megtartását.
 
 
Fotó: Tom Fisk (Pexels)

Ezt így hogy? A távolságtartás a koncerteken, fesztiválokon megoldhatatlan

A Dalszerzőn megjelent írás a hetek óta tartó dilemmánkra adott választ: az általuk idézett cikk szerint a távolságtartási szabályok betartásával nem lehet gazdaságosan koncerteket, fesztiválokat szervezni
 
Hans Zimmer új klipjében feltűnik a Lánchíd is

Hans Zimmer új klipjében feltűnik a Lánchíd is

Bár a Lánchíd mostanában nem pont zenei okokból került a lapok címoldalára, ez most az lesz. Hans Zimmer Oscar-díjas zeneszerző Alan Walkerrel közös, „Time" című számához a COVID-19 miatt kiüresedett városokat megjelenítő videóklipet készítettek, amelyben a mi hidunk is felbukkan.
 
Csodarobot

Klubkoncert-helyszínek, figyelem: jön a vírusölő csodarobot!

Lehet, hogy megvan a koncerttermek vírusmentesítésének csodafegyvere? A japánok megint beelőzték a világot, és saját készítésű robotjuk, úgy tűnik, működőképes. S bár tudjuk, hogy a gyakorlati alkalmazása a szempontunkból több kérdést is felvet, azért eljátszottunk a gondolattal.
 
Fotó: Adam Lambert Facebook

Adam Lambert levetett göncei most aranyat érnek!

Adam Lambert mindig is adott a megjelenésére. Ugyanakkor arról is híres, hogy szeret jótékonykodni. No, most ez a két dolog találkozott, ugyanis elárverezteti régi ruháit – de a bevételt nem fogja megtartani!
 
 
Rock am Ring

Elköszön két júniusi nagyfesztivál

Szokásos napi programtörlős rovatunkban két igencsak népszerű európai fesztiváltól veszünk érzékeny búcsút. A Rock am Ring és a Rock im Park is kénytelen volt visszavonulót fújni.
 
20 év után először találkoznak a kitalált zenekar tagjai

20 év után először találkoznak a kitalált zenekar tagjai

Mint ahogy arról két hete beszámoltunk, sajnos koronavírusban meghalt a Nyomul a banda című film leghíresebb dalának 52 éves zeneszerzője, Adam Schlesinger. A tiszteletére és a MusiCares COVID-19 segélyalap támogatására most egyetlen alkalomra összegyűlnek a filmbéli zenekar tagjai.
 
Fotó: British Summer Time Hyde Park

Egyre-másra dőlnek le a fesztiválok bástyái

Lassan már szemünk se rebben, ha elénk gördül a közösségi csatornákon egy-egy külföldi fesztivál törlésének hivatalos bejelentése. Ma három ilyen hírrel is jövünk, mi kérünk elnézést.
 
Fotó: The Sound Clique

Egy európai nagyfesztivállal megint kevesebb az idei nyár

Szomorú, de sajnos ma sem ússzuk meg fesztiváltörlés nélkül a napot. Ezúttal a dániai Roskilde volt kénytelen lehúzni a rolót, miután a kormány kész helyzet elé állította a szervezőket. Akárcsak a Nova Rock esetében.
 
Fotó: Novarock/FB

Európa egyik legnagyobb fesztiválja bedobta a törölközőt

Most már biztos, hogy az egyik legjobban várt európai fesztivál, a Nova Rock is kénytelen kihagyni az idei szezont, ugyanis Ausztriában rendeletben meghosszabbították a tömeges rendezvényekre szóló tilalmat.
 
A fotó illusztráció (Wendy Wei/Pexels)

A fesztiválok 15 százaléka már biztosan elmarad

A világjárvány miatt a fesztiválok 15 százaléka már biztosan elmarad, a szervezők 20 százaléka gondolkodik más időpontban való megrendezésen és 65 százalékuk még nem döntött. A fesztiválévad részleges vagy teljes "bedőlése" a közreműködők, szervezők, vállalkozók és...
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek