Mi a közös Tóth Verában, Radics Gigiben és Mihályfi Lucában?

Egyaránt zenei tehetségkutatónak köszönhetik országos ismertségüket és most mindhárom énekesnő egy közönség által odaítélt díj várományosa.

Mi a közös Tóth Verában, Radics Gigiben és Mihályfi Lucában?
Fotó: Kuya Yus/Pexels

Zenészek, táncosok is pályázhatnak alkotói ösztöndíjra – FRISSÍTVE

Fiatal művészek számára hirdetett alkotói ösztöndíjpályázatokat a Petőfi Kulturális Ügynökség. A kilenc ösztöndíjra január 31-ig lehet jelentkezni, és sikeres elbírálás esetén egy éven keresztül havonta 200 ezer forintot kaphatnak. Bruttó.
 
Fotó: ipr.edu

40 pert indítanak jogdíjaik értékének megőrzéséért a művészek

Öt művészeket és kiadókat tömörítő közös jogkezelő egyesület közel negyven perben támadja meg bíróságon az igazságügyi miniszter határozatait, amelyekkel az összes jogdíjra nézve elutasította a 2024-es inflációs értékkövetést.
 
 
Alacsonyan szállnak az elismerések a héten – díjeső lesz: ezúttal a Sziget a reflektorfényben

Alacsonyan szállnak az elismerések a héten – díjeső lesz: ezúttal a Sziget a reflektorfényben

Horváth Attila, Dorozsmai Péter és az Anima Sound System, valamint Hobo után a Sziget fesztivál is rangos elismerésben részesült.
 
Fotó: Nagy János (Hobo/FB/Kobuci)

Életműdíjat kap Hobo

A Petőfi Zenei Díj Életmű Gála díjazottja idén a Kossuth-díjas bluesénekes, dalszerző, előadóművész, a Hobo Blues Band alapítója és frontembere lesz – értesült a Blikk.
 
Díjat kapott a SZERZŐK-től Horváth Attila, Dorozsmai Péter és az Anima Sound System

Díjat kapott a SZERZŐK-től Horváth Attila, Dorozsmai Péter és az Anima Sound System

A Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete (SZERZŐK) három, régóta magas színvonalon alkotó művész munkáját ismerte el. Az egyesülete a díj alapításával hagyományt kíván teremteni, és jövő év elején is át szándékozik adni az elismeréseket arra érdemes...
 
Fotó: Kóbor János és Presser Gábor, az Omega együttes tagjai 1969-ben a gyömrői Művelődési Házban. Fortepan / Péterffy István

A Gyöngyhajú lány akaratán kívül újra hódít Amerikában

Ez az szebbik megfogalmazása annak, hogy már megint lenyúlták. Csodaszámba megy a Presser-Adamis szerzőpáros 1968-as dalának az életútja.
 
 
Fotó: Artisjus

Artisjus-díjat kapott Bódy Magdi és Zentai Márk, a Mörk frontembere (is)

Tizenegy előadóművész – és ugyanennyi pedagógus – részesült az Artisjus elismerésében, a kitüntetések átadására 2023. december 11-én került sor.
 
Fotó: Stefan Rajhl

Megvan az Upbeat Best New Talent díj nyertese

Két magyar is szerepelt a kiválasztott tíz előadó között, a szakmai zsűri csaknem száz produkció közül választotta ki a legjobbakat. A legeslegjobb azonban idén egy észak-macedón énekesnő lett: Zarina Prvasevda az Upbeat Best New Talent díj 2023-as nyertese.
 
A díjakat nem én szoktam kapni, hanem Magdi...

A díjakat nem én szoktam kapni, hanem Magdi – először részesült zenei menedzser ilyen elismerésben

Állami díjjal ismerték el Rúzsa Magdi menedzserének munkáját – adta hírül a Márkamonitor.
 
Korda Györgynek és Balázs Klárinak repült a Fonogram-életműdíj

Korda Györgynek és Balázs Klárinak repült a Fonogram-életműdíj

Tegnap este a Budapest Park színpadán derült fény arra, hogy a Fonogram – Magyar Zenei Díj 2023-as életműdíjasa Korda György és Balázs Klári. Az idei elismerések listája továbbá a legendás hangmérnök, Kraft Tamás nevével vált teljessé, aki szakmai életműdíjat kapott.
 
Harmadik alkalommal osztották ki a WMMD Digitális Zenei Díjait

A WMMD harmadik alkalommal osztotta ki a Digitális Zenei Díjakat

Az ezernél is több partnerrel rendelkező terjesztő cég 2021-ben döntött úgy először, hogy egy díjjal jutalmazza a legjobban teljesítő előadóit, és ezt a szokást már harmadjára is megismételték, egyrészt azért, hogy motiválják a lelkesen dolgozó előadókat, másrészt pedig...
 
A magyar szerzők 2022-ben csaknem húszezer új dalt regisztráltak. A pop vagy a rock/metál győzött?

A magyar szerzők 2022-ben csaknem húszezer új dalt regisztráltak. A pop vagy a rock/metál győzött?

Egy százalékkal a pop nyert: az új dalok többségét a pop (17,2%), a rock/metal (16%) és az elektronikus zene (13,1%) stílusokba sorolták be. A jazz esetében látható hosszú távú növekedés: tízéves távlatban most először haladta meg az összes mű 5 százalékát az ide sorolt...
 
A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek