#SongsforUkraine: Segélyakciót indít az Artisjus

#SongsforUkraine: Segélyakciót indít az Artisjus

A kezdeményezés keretében arra kérik a rádiós-televíziós szerkesztőket és más zeneszolgáltatókat, hogy válogassanak be ukrán dalokat a csatornáik zenei kínálatába.
 
Babicsek Bernát Emlékestet szervez a Turay Ida Színház

Babicsek Bernát Emlékestet szervez a Turay Ida Színház

Február 6-án délután háromtól emlékeznek a színház művészére, Babicsek Bernátra (1980-2021). Egészen pontosan: a részt vevő előadók bizonyítják, hogy milyen sokoldalú volt a fiatalon, tragikus körülmények között elhunyt színész-zenész: több formációban is aktív...
 
 
Fotó: pxhere.com

Csak neked szól ingyen a zene a presszóban...

A szerzői jog közel egymillió forintos vagyoni hátrányt okozó megsértése miatt emelt vádat egy korábban éveken át Eger belvárosában működő presszó üzemeltetője ellen az Egri Járási Ügyészség.
 
Fotó: Music Moves Europe. De hogy ki a plusz 2 a fotón,a rról nem szól egyetlen híradás sem.

Jól drukkoltatok: Takács Dorina Deva megkapta a rangos nemzetközi zenei díjat!

Дeva az első magyar női előadó, aki elnyerte az EU könnyűzenei szakmai díját (Music Moves Europe). A nőit azért emeltük ki, mert a Harmed 2020-as sikere, illetve a díj elődjének számító European Breakthrough Award 2006-os nyertese, a Heaven Street Seven után 2022-ben a Дeva/Deva néven...
 
Fotó: Amir Hosseini/Unsplash

Közönség nélküli Golden Globe, elhalasztott Grammy-gála

A Golden Globe-díjátadót helyi idő szerint vasárnap 18 órakor rendezik meg a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben, de nem lesz vörösszőnyeges felvonulás és közönség sem. A Grammy-show-t január 31-én tartották volna szintén Los Angelesben – ez utóbbit határozatlan időre...
 
Nélkülük másképpen alakult volna az elmúlt 30 év

Nélkülük másképpen alakult volna az elmúlt 30 év

A Magyar DJ és Producer Egyesület ("DJ Szövetség") megtartotta idei, különleges díjátadóját.
 
 
Póka Egon és Szappanos György posztumusz Artisjus-díjat kapott

Póka Egon és Szappanos György posztumusz Artisjus-díjat kapott

Tizenegy előadóművész és ugyanennyi zenetanár részesül idén az Artisjus elismerésében, a kitüntetések átadására ma kerül sor.
 
Fotó: A38

Szavazzatok a magyar énekesnőre – jelölték a Music Moves Europe díjra!

A magyar Devát is jelölték a 2022-es Music Moves Europe díjra, amely az EU kortárs könnyűzenei elismerése. A közönségdíjat természetesen a közönség szavazza meg, hajrá!
 
MTV EMA: Ed Sheeran mégis eljön Budapestre!

MTV EMA: Ed Sheeran mégis eljön Budapestre!

Meggyőződésünk volt, hogy a koronavírusos sztár nem heveri ki a betegségét a közelgő budapesti eseményre: tévedtünk.: Ed Sheeran, az Imagine Dragons, a YUNGBLUD, a Griff és a girl in red is csatlakozik a 2021-es MTV EMA fellépőihez.
 
Maluma is jön az MTV EMA-ra, Budapestre

Maluma is jön az MTV EMA-ra, Budapestre

Tegnap a Facebook oldalunkon már közöltük a Måneskin bejelentését, mellettük Maluma és Kim Petras is színpadra lép a 2021-es MTV EMA-n, Budapesten. A Magyarországról sugárzott globális zeneünnepet november 14-én követhetik világszerte a rajongók.
 
 Johannes Havn fotója a Pexels oldaláról

Nagyobb az érdeklődés a 2022-re meghirdetett koncertekre, mint valaha volt

Egymilliárd euróval (mintegy 360 milliárd forinttal) estek vissza a globális jogdíjak 2020-ban, ugyanakkor az elemzők korábban nagyobb csökkenésre számítottak – állapította meg éves jelentésében a CISAC, a közös jogkezelőket tömörítő nemzetközi szervezet.
 
Ed Sheeran már biztos nem jön az MTV EMA gálára Budapestre

Ed Sheeran már biztos nem jön az MTV EMA gálára Budapestre

A zenész covidos lett, karanténba vonult – mindezt a közösségi médiájában jelentette be.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek