Fotó: Elvis Presley/FB

Börtön Rock a karanténban

A korona vírus terjedésének megelőzése érdekében a hazai rock-a-billy élet meghatározó bandája, a budapesti Ed Philips and the Memphis Patrol tagjai más zenekarokhoz, előadóművészekhez hasonlóan közös megegyezéssel az önkéntes karantén mellett döntöttek és otthonukban töltik az...
 
Fotó: musicradar.com

Dave Grohl munkát keres

Jobban mondva: elfoglaltságot, saját bevallása szerint nem annyira tud magával mit kezdeni a bezártságban.
 
 
Itt az idő, hogy megtanulj legényesezni!

Itt az idő, hogy megtanulj legényesezni!

Legényesezz otthon! címmel a Magyar Nemzeti Táncegyüttes kezdeményezésére Sánta Gergő Harangozó-díjas táncművész kihívást indított az interneten.
 
Fotó: Pexels.com

A Tankok online videós versenyt hirdettek

A Tancsapda versenyt hirdet, melyre vers- és prózamondók, énekesek, zenészek táncosok, humoristák, egyszóval bárki jelentkezhet, „aki otthon van, és szeretne előadni egy általa kedvelt Tankcsapda dalt”.
 
Bazinagy közös honfoglalózás a Carbonfools-szal

Bazinagy közös honfoglalózás a Carbonfools-szal

Hétfő este 19:00-21:00 –ig (van itt olyan, aki két óra után abba tudja hagyni ezt a játékot?) együtt játszhatsz a zenekarral – természetesen online.
 
A Queen dobosától vehettek leckéket –  a felesége elintézte nektek

A Queen dobosától vehettek leckéket – a felesége elintézte nektek

A legendás Queen-dobos, Roger Taylor felesége, Sarina Potgieter Taylor titokban fölvette és feltöltötte az internetre, ahogy férje férje gyakorol...
 
 
Fotó: ByeAlex/FB

Bye Alex (is) otthon maradt – ez lett belőle

Kicsit káoszos, hogy melyik zenész/rádióadó/bárki felhívására születnek az új dalok, de ahogy a mellékelt ábra is mutatja, nem tétlenkednek önkéntes karanténba vonult zenészeink. (Az idézetek az előadók kommentjei a saját dalukhoz/FB)
 
Bohemian Betyars 360 live  –  Végül levetkőzött Kakas?

Bohemian Betyars 360 live – Végül levetkőzött Kakas?

A próbateremből jelentkezett be egy koncerttel a Bohemian Betyars. Most elmesélhetnénk, hogy milyen volt maga a koncert, de minek, ti is megnézhetitek bármikor. Inkább megmutatjuk, milyen volt a hangulat: itt egy válogatás (nem feltétlenül időrendben) a live stream alatti kommentekből. Olyan,...
 
Az energiáimat a közönségből merítem, és nekik is adom vissza – Karanténnapló Csepregi Évával

Az energiáimat a közönségből merítem, és nekik is adom vissza – Karanténnapló Csepregi Évával

Csepregi Évát senkinek sem kell bemutatni. A Neoton önálló fejezet a magyar könnyűzene történetében, szólókarrierje nem halványul el a zenekari mellett, s amit talán kevesebben tudnak, színésznőként is megállja a helyét.
 
Hangok a karanténból: pop, rock, indie, és az első online fesztivál!

Hangok a karanténból: pop, rock, Ákos – és az első online fesztivál!

Egyre több olyan felhívás kerül ki a FB üzenőfalára, amely online közvetített zene programot kínál. Elhatároztuk, hogy naponta 3-ra felhívjuk a figyelmet.
 
Fotó: farelightproductions.com

A külügy mentette ki a Panamában fesztiválozó magyarokat

Tizenegy magyar állampolgárt menekített ki a külképviselet egy panamai zenei fesztiválról, amelyet a koronavírus-járvány miatt zártak le a helyi fegyveres erők.
 
Fotó: Andrea Piacquadio/Pexels

Zenével könnyebb – elkészült a PARTYKARANTÉN playlist

Fontos, hogy miközben jelentős áldozatokat hozva magunk és mások egészségére vigyázunk, pozitívak és vidámak maradjunk akkor is, ha nem érintkezhetünk személyesen a szeretteinkkel. Meg senkivel.
 
Nevezz meg negyven magyar slágert!

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)

Eldrogozott évek, átivott hónapok – most vége

Emlékszünk rá... Amikor teljesen szétcsúszva állt a színpadon, és felrohant egy rajongója, hogy dühösen megpróbáljon elzavarni mindenkit, hogy ne nézzék őt... így... Bérczesi Robi első, teljes egészében józanul írt dala most egy videóklip kíséretében debütál.
Új koncertek