Lampionos vízi karnevál Esztergomban – majális koncertekkel

Esztergomban 2024-ben is folytatódik a Fesztiválsziget programsorozat, melynek első nagyszabású eseménye az Akkor és Most Jármű Expo mellett a Lampionos Vízi Karnevál lesz – zenei aláfestéssel.

Fotó:  Kornreich Gábor (www.szeretgom.hu)
Velencei Karnevál a hétvégén – Magyarországon

Velencei Karnevál a hétvégén – Magyarországon

Immáron hetedik alkalommal rendezik meg a Velencei Karnevált – a mi Velencénken, a Hauszmann Alajos Művelődési Ház otthonául szolgáló kastélynál február 10-én, 14 órától.
 
Fotó: venice-tourism.com

Ismét az Angyal repülése nélkül ért véget a velencei karnevál

A jelmezesek már péntek délutántól elárasztották az utcákat és tereket. A várost este belepő sűrű köd sem vette el a turisták kedvét, akik az éttermekben, múzeumokban és palotákban kerestek maguknak programot. A velencei karnevál február 21-én húshagyókedden ér véget, de a...
 
 
Velencei karnevál – magyar módra

Velencei karnevál – magyar módra

Velence Város Önkormányzata immáron hatodik alkalommal szervez jelmezes farsangi felvonulást és mulatságot február 18-án "Velencei Karnevál 2023" címmel a Hauszmann Alajos művelődési háznak otthont adó kastélynál.
 
Fotó: Debreceni Virágkarnevál (2021.)

Félmillió szál dália érkezik a debreceni virágkarneválra

A kötöttségek két éve után teljességében, néhány elemében megújulva tér vissza a virágkarnevál, amelyet 56 éven belül 53. alkalommal rendeznek meg. A karneváli menetben félmillió élővirággal feldíszített tizenkét virágkocsit, és ezerhatszáz felvonulót láthat majd a közönség.
 
Kakukktojás a Fatal Error dalai között

Kakukktojás a Fatal Error dalai között

A Fatal Error 2021-ben nagy fába vágta a fejszéjét, és megjelentette 21 dalos dupla lemezét, ami a Művirágok karneválja címet kapta. A zenekarnak tegnap jelent meg az új klipje, amelyet az első korongon szereplő egyik dalhoz forgattak.
 
Fotó: Duna Karnevál 2021.

A hétvégén kezdődik a Duna karnevál

A FolKid Gyermek Népművészeti Fesztivál gálaestjével, hungarikumok bemutatásával, világ- és népzenei koncertekkel, valamint nagyszabású gálaműsorral várják a néptánc és népzene iránt érdeklődő közönséget a 27. Duna Karneválon június 3. és 12. között Budapesten.
 
 
 A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván, Szalonna és Bandája: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

Idén hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a Duna Karnevált. A 25 éves múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivál június elején egy különleges 'Best of' gálaműsorral készül, valamint itt ad jubileumi koncertet a 15 éves Pál István Szalonna...
 
Fotó: Bikali Sándor

Veled más helyzet... Fatal Error klippremier!

Művirágok Karneválja címmel dupla lemezzel rukkol elő rövidesen a zenekar. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, melynek előfutáraként ma megjelent a Veled más a helyzet című szám, a zenekart Mirtse Kori (Kontraszt) egészíti ki énekfronton.
 
Több a maszk, mint az álarc a velencei karneválon

Több a maszk, mint az álarc a velencei karneválon

Ha Velence és február, akkor karnevál... Legalábbis így volt eddig: hömpölygött a tömeg a klasszikus és a fantázia szabta álarcokban, jelmezekben – most csendes a város.
 
Elmarad Közép-Európa legnagyobb históriás karneválja

Elmarad Közép-Európa legnagyobb históriás karneválja

Noha a szombathelyi Savaria Történelmi Karnevált augusztus 27. és 30. között tartották volna, a város vezetése úgy döntött, hogy idén törlik a város legnagyobb turisztikai rendezvényét.
 
Nem marad el, csak átalakul a virágkarnevál Debrecenben

Karnevál nélküli virágkarnevál lesz Debrecenben

Az idén is megrendezik Debrecenben a virágkarnevált augusztus 20-án, csak másképpen, mint az elmúlt fél évszázadban – tájékoztatott a város kulturális alpolgármestere, Puskás István.
 
Fotó: sambadrome.com

Így alakult át a riói karnevál hatalmas szambastadionja a járvány alatt

Már a gondolatainkba is annyira beette magát a karantén, hogy totál furcsa leírni: kicsivel több mint egy hónappal ezelőtt vagy kétmillió ember táncolt a világ legnagyobb utcabálján, a riói karneválon.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek