Ezt a cikket csak az olvassa el, aki tudja, mi az, hogy kazetta

Szeptember 23-án hetedik alkalommal szervezik meg az Independent Label Fair Budapest (ILF) vásárát a Magyar Zene Házában, ahol közel negyven hazai és határon túli magyar független kiadó kínálatából szerezhetik be lemez- vagy kazettagyűjteményük legújabb darabjait az érdeklődők. A börze mellett a magyar független kiadókról szóló szakmai programokkal, dj szettekkel, live act-ekkel is készülnek a szervezők.

Szeressétek a hazai független lemezkiadókat szombaton (is)!
 VHS, Game Boy, walkman – mondanak ezek neked valamit?

VHS, Game Boy, walkman – mondanak ezek neked valamit?

Régen minden jobb volt címmel jelenik meg május elsején a FISH! hetedik nagylemeze a stream felületeken. Az albumot a Csipsz és kóla, illetve a Huszonkettő klipjével vezették fel az elmúlt hónapokban, most pedig itt az új videó, ami ráadásul két dalt tartalmaz...
 
Egyetlen dal – de tizenkét percben

Egyetlen dal – de tizenkét percben

Nagaarum egy single EP-vel jelentkezett. Bár nézőpont kérdése, hogy miként hívjuk, mert bár egyetlen dal, de tizenkét percig szól...
 
 
Fotó: Omega Auctions

800 ezer egy Radiohead-kazettáért?

Január végén kerül kalapács alá (csak képletesen...) az a demókazetta, amelyet a még középiskolában alapított On A Friday nevű zenekarként vettek fel a később világhírűvé vált Radiohead brit rockegyüttes tagjai.
 
Hogy került 25 év után a brit slágerlisták élére a Queen?

Hogy került 25 év után a brit slágerlisták élére a Queen?

Úgy, hogy az október 2-án megjelent Queen – Live Around the World című koncertanyag odarepítette őket.
 
 Nem hisszük el: magnókazettán is megjelent a Queen új albuma!

Nem hisszük el: magnókazettán is megjelent a Queen új albuma!

Sokaktól hallom még mindig, hogy a "Queen csak Freddie Mercuryval az igazi". Szerintem igazuk van, de Freddie Mercury meghalt, a Queen többi tagja pedig imád zenélni és színpadon lenni.
 
Nem ez volt Paul McCartney és Ringo Starr legjobb közös száma, de sokat érhet most

Nem ez volt Paul McCartney és Ringo Starr legjobb közös száma, de sokat érhet most

Paul McCartney és Ringo Starr, a még életben lévő két ex-Beatle egy eddig ismeretlen közös demófelvételét árverezik el az Egyesült Királyságban. Az Angel In Disguise (Angyal álruhában)című dalt egy audiokazetta őrizte meg a Beatles-rajongó utókornak.
 
 
Walkman

Visszatér a walkman!

Emlékeztek még a a nyolcvanas-kilencvenes évek legnagyobb műszaki dobására, a hordozható kazettás magnetofonra? Ha azt gondoltátok, hogy soha többé nem hallunk róla, nagyot tévedtetek! Új formában, de a régi funkciókat is megtartva, itt a vadi új modern Walkman!
 
Magnókazetta-gyűjtés a Hard Rock Cafeban

Magnókazetta-gyűjtés a Hard Rock Cafeban

A We Will Rock You musical-produkció magnókazetta gyűjtést hirdet.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek