Kezdő zenekari menedzserek, ide!

Kezdő zenekari menedzserek, ide!

Jobban mondva, oda: megjelent Az ötödik tag, a menedzser című kötet, amely tizenkét hazai szakember segítségével térképezi fel a magyar könnyűzenei menedzsment világát.
 
Lecsó belecsap a múltidézésbe

Lecsó belecsap a múltidézésbe

Megújult az Azok a régi csibészek-programsorozat, immáron Csibészek '90 néven várja azokat egy jó kis beszélgetésre, akiket érdekelnek a a könnyűzene-történeti visszaemlékezések. Január 30-án a Rockmúzeumban Lévai Balázs vendége Leskovics Gábor (Kiscsillag, Pál Utcai Fiúk) lesz.
 
 
Fitó: Animal Cannibals/FB

Megkapták a magukét: Máté Péter-díjasok lettek a Kannibálok (is)

Egy éve, 2018. március 15-én adták át az első Máté Péter-díjakat, amellyel – sok más művészeti ág képviselői mellett – a könnyűzenei és dzsesszművészeket kívánták elismerni.
 
A PUF Bródy Jánossal, Kováts Kriszta a lányával lép fel  a Müpában

A PUF Bródy Jánossal, Kováts Kriszta a lányával lép fel a Müpában

Ripoff Raskolnikov, a Pál Utcai Fiúk, Kováts Kriszta, Dj Bootsie, a Zagar, a Kistehén, a 30Y, Boggie és a Mörk is koncertet ad idén tavasszal és nyár elején a Müpában.
 
Fotó: MTI Archív/Hámor Szabolcs

Március 15-én adját át az első Máté Péter-díjat!

Bővült az állami művészeti középdíjak sora:az első Máté Péter-díjat a könnyűzenei és dzsesszművészek elismerésére a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából adják át. Minden évben három személy kaphatja a díjat.
 
Tudjuk, mit csinálnak a magyar zenészek jövőre: ezekre a projektekre kaptak pénzt

Tudjuk, mit csinálnak a magyar zenészek jövőre: ezekre a projektekre kaptak pénzt

A Könnyűzene Kollégiuma évenként két alkalommal ír ki nyílt pályázati felhívást. Az idei második pályázati felhívásra összesen 1371 db pályázat érkezett be, közel egymilliárdos igénnyel. A legnagyobb érdeklődés az alkotói-, a hangfelvétel készítési-, a képfelvétel...
 
Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek