A PUF Bródy Jánossal, Kováts Kriszta a lányával lép fel a Müpában

2019/02/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Ripoff Raskolnikov, a Pál Utcai Fiúk, Kováts Kriszta, Dj Bootsie, a Zagar, a Kistehén, a 30Y, Boggie és a Mörk is koncertet ad idén tavasszal és nyár elején a Müpában.

A PUF Bródy Jánossal, Kováts Kriszta a lányával lép fel  a Müpában

A Müpa idén is megrendezi könnyűzenei fesztiválját, a Hey, June!-t, június 17. és 25. között. A koncertek sorát a Zságer Balázs által vezetett Zagar nyitja 17-én a Fesztivál Színházban, ahol másnap a soulos-funkos Mörk játszik. 19-én a Kistehén mutatja be friss, Bocsánat című lemezét ugyanitt, 24-én pedig a sokszínű énekes-dalszerző, Boggie (Csemer Boglárka) lép először a Müpa színpadára. A Hey, June! zárásaként a 30Y ad koncertet június 25-én a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A Fesztivál Színházban március 12-én zenekarával fellépő Ripoff Raskolnikov Linzben született, ám napjainkra tiszteletbeli magyarrá lett dalszerző, akit leginkább sokszínűsége emel ki az európai bluestársadalomból. A több generáció számára meghatározó előadó hatása a Quimbytől Ferenczi Györgyig számos hazai zenész munkásságában felfedezhető.

A szigetszentmiklósi garázsból indult Pál Utcai Fiúk több mint három és fél évtizedes fennállása alatt mindig képes volt a megújulásra. Április 23-án a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben a Leskovics Gábor által vezetett zenekarral az állandó vendégek (Szűcs "Qka" Krisztián fúvós és Dióssy Ákos billentyűs) mellett a fúvós Albert Zoltán és a Color Quartet (vonósok) is színpadra lép. Az est talán leginkább várt része lesz, amikor Bródy János is bekapcsolódik a műsorba. A PUF legfontosabb dalai mellett a készülő új lemezről is elhangzik néhány dal.

Kováts Kriszta a zenés színpadok szereplőjeként lett ismert a nyolcvanas években, majd a rocksanzonok világából az alternatív rock felé vette az irányt. Később saját klubjában, a Kovátsműhelyben megjelent a magyar könnyűzenei élet színe-java. Mások mellett ezek a barátok lépnek vele színpadra április 30-án a Fesztivál Színházban az Önarcképek című esten, amely énekesnői pályája legjavát mutatja be. A koncerten közreműködik lánya, Fábri Flóra, a Németországban élő csembalóművész is, aki először lép fel édesanyjával közösen.

A húsz éve a pályán lévő dj-producer, Solymosi Vilmos, vagyis Dj Bootsie készített színházi és filmzenéket, számai rangos válogatásokon, sorozatokban és a divatvilág fórumain – Buddha Bar, CSI Helyszínelők, Vogue.de szerepelnek –, ő szerezte az Oscar-díjas Rofusz Ferenc rajzfilmrendező Ticket című alkotásának zenéjét, de újragondolta Erkel és Wagner operáinak egy-egy részletét is. A Zagar egykori tagja idén tavasszal új lemezzel jelentkezik, amelyet a Müpában mutat be a vizuálművész Kemuri képeivel kísérve.

 

Müpa, könnyűzene, Ripoff Raskolnikov, Pál Utcai Fiúk, Kováts Kriszta, Dj Bootsie, Zagar, Kistehén, 30Y, Boggie, Mörk

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek