MOME X MZH: Intermezzo Fesztivál

MOME X MZH: Intermezzo Fesztivál

Idén már másodjára valósul meg a MOME és Magyar Zene Háza kollaborációjaként a kétnapos Intermezzo Fesztivál, amit diákok szerveznek – nem csak – diákoknak, hogy közösséget teremtsenek a zene és dizájnszemlélet mentén.
 
Fotó: Magyar Zene Háza

Nekünk írták a dalt

Igen, tudjuk, hogy már januártól látogatható a Magyar Zene Házában a „Nekünk írták a dalt” című poptörténeti kiállítás, de hát nem juthatunk el mindenhova azonnal... Most azonban végre megnéztük a tárlatot: valóban korhű és zenetörténeti jelentőségű.
 
 
Ma este gyertyafényes megemlékezés lesz az Elvis parkban

Ma este gyertyafényes megemlékezés lesz az Elvis parkban

Augusztus 16-án van Elvis Presley halálának 46. évfordulója. Ma este a Magyar Elvis Klub gyertyafényes megemlékezésre várja a rajongókat a budapesti Elvis Presley parkba.
 
Fotó: NFI

5 izgalmas program a Magyar Zene Háza augusztusi kínálatából

Műfaji sokszínűség és világutazási: az izgalmas programok közül csak ötöt választottunk ki, de a többi között is érdemes keresgélni, link a cikk végén!
 
Kékfű-fesztivál Abaligeten

Kékfű-fesztivál Abaligeten

2023. augusztus 11-13. között ismét Abaliget ad otthont a Magyar Bluegrass Zenei Egyesület (HuBMA) húszéves jubileumát ünneplő hagyományos nemzetközi fesztiváljának.
 
Fotók: Mohai Balázs/Magyar Zene Háza

Júniusban már megvolt az év koncertje: Laurie Anderson, Magyar Zene Háza

Igaz, hogy még az év fele sem telt el, de számomra máris megvolt az év koncertje – és jöhet bárki és bármi, ezen már nem fog változtatni. (Hacsak ő nem jön idén még egyszer, de magyarországi fellépéseinek gyakoriságát tekintve ennek kicsi a valószínűsége.)
 
 
Emlékkép a VOLT-ról (2018.)

Beborult az ég a magyar kulturális fesztiválok felett

Nehéz helyzetbe kerülhetnek a magyar kulturális fesztiválok a rendezvények támogatására szolgáló források drasztikus csökkentése miatt – közölte a Magyar Fesztivál Szövetség (MFSZ) új elnöksége
 
Ilyen lesz a Telekomosok – ingyenes – Fesztiválja

Egy nyáron át – ingyenes fesztivált rendez a Telekom a Volt helyett

A Telekomosok Fesztiválja elnevezésű, az ország különböző pontjain, június 1. és augusztus 20. között hetente megrendezett programokra az ügyfelek a Telekom alkalmazáson keresztül kérhetik díjmentes jegyüket, amellyel további 2 vendéget is magukkal vihetnek a rendezvényekre.
 
Fotó:  Magyar Zene Háza/FB

Nyáron több mint 50, többnyire ingyenes program a Zene Házában

Nyáron több mint 50 családi program és fesztivál várja a látogatókat, ezek jó része ingyenesen látogatható, a koncertteremben pedig fellép mások mellett Laurie Anderson, Lakatos Mónika, Mansur Brown és Alfa Mist, emellett beszélgetős esten lehet találkozni a magyar popzene olyan...
 
Fotó: Magyar Tavak Fesztiválja

Újra gurul a zongora a tízéves Magyar Tavak Fesztiválján

Június 30-án indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja, amely a többi közt operagálával, koncertekkel, csónakos és kerékpáros túrával, családi nappal, főzőversennyel várja az érdeklődőket a Velencei-tónál, majd Tiszafüreden és a Balatonnál.
 
A teljes Madárkatalógus a Magyar Zene Házában – maratoni előadáson csaknem nyolcvan európai madárfaj éneke

A teljes Madárkatalógus a Magyar Zene Házában – maratoni előadáson csaknem nyolcvan európai madárfaj éneke

Maratoni zenei program várja az érdeklődőket május 13-án a Magyar Zene Házában; Magyarországon először mutatják be nyilvános koncert keretében, teljes egészében Olivier Messiaen monumentális művét, a Madárkatalógust Borbély László zongoraművész előadásában
 
A Tour de Hongrie rajtlistáján 2021-es zöld trikósa és kétszeres szakaszgyőztese, Phil Bauhaus (Tour de Hongrie/FB)

Kétezer boltban és a Tour de Hongrie-n is csak magyar zene szól egy napig

Az Él a zene! kezdeményezéshez idén sportesemények is csatlakoztak, így a szegedi kajak-kenu világkupán és a Tour de Hongrie kerékpárversenyen is hazai előadók dalai hangzanak majd el a kijelölt napon. A szervezők célja előtérbe helyezni a magyar szerzőket, előadókat és dalokat. A...
 
Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek