Úristen: ezek az elmúlt 20 év legnagyobb bulislágerei!

Úristen: ezek az elmúlt 20 év legnagyobb bulislágerei!

Komoly jubileumhoz érkezett a Hivatalos magyar slágerlisták legbulisabb darabja: a Dance Top 40 slágerlista immár 1000 hete, vagyis közel 20 éve állítja dobogóra a hazai táncterek legnagyobb slágereit.
 
Fotó: Magyar Zene Háza/FB

A magyar popzene történetét bemutató időszaki kiállítás nyílik a Zene Házában

Január végi megnyitása óta már több mint 800 ezren látogattak el a Magyar Zene Házába.
 
 
Fotó: Hajógyár

644 benevezett klipből 16 kapott díjat az idei Magyar Klipszemlén

Hatodik alkalommal, október 13-án, rendezték meg a Magyar Klipszemlét, az egy éves születésnapját ünneplő Hajógyár közreműködésével. A beérkezett 644 klipből 16 kategóriában díjazták az elmúlt év legmenőbb alkotásait az Akvárium Klubban. 
 
A fotó illusztráció (Alex Green/pexels)

A rendezvényszakmában dolgozol? Akarsz róla beszélni?

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány és a Hétfa Kutatóintézet közös kutatást indított annak érdekében, hogy feltárja a rendezvényszakmai karrierutakhoz szükséges készségeket és tanulható ismereteket. A kérdőívre a válaszokat a meghosszabbított határidőig, szeptember 30-ig...
 
A fotó illusztráció

Jazzlabirintussá változnak a Magyar Zene Háza terei

A Dés András kurátori hétvégén az osztrák és a magyar jazzélet középgenerációjának kiemelkedő zenészei játszanak együtt három kifejezetten erre az estére felálló formációban – először, de reméljük nem utoljára!
 
Fotó: Pexels

Gyertyafényes megemlékezésre várja a 45 éve elhunyt Király rajongóit a Magyar Elvis Klub

Augusztus 16-án már 45 éve, hogy Elvis Presley zenei tehetségét, magával ragadó lényét csak felvételein tapasztalhatjuk meg. Ezalatt az időszak alatt végérvényesen kulturális ikonná vált: hatása folyamatos a zenészek újabb generációira, sokféle műfajban alkotott dalait nemzedékek...
 
 
Fotó: Carson Coma/FB

Sziget 2022: nagyszínpados a Bagossy Brothers Company, a Random Trip, a Carson Coma és Azahriah

Megjöttek a magyarok a Szigetre. Mármint a fellépők névsora. A szervezők az előadókkal együtt újragondolták a Sziget magyar zenei koncepcióját és kínálatát.
 
Áramerősség? Fedett színpad? Mi kell egy jó koncerthez?

Áramerősség? Fedett színpad? Mi kell egy jó koncerthez?

Formabontó kisfilmekkel kampányol a Magyar Zenei Menedzserek Egyesülete (ZEME): rajzfilm rocksztárral mutatják meg, mi kell a jó rendezvényhez.
 
Fotó: Magyar Tavak Fesztiválja/FB

Idén először a Tihanyi-félszigeten is megrendezik a Magyar Tavak Fesztiválját

Idén már három helyszínen rendezik meg a Magyar Tavak Fesztiválját: június 24-25-én a Velencei-tónál, július 29-től 31-ig a Tisza-tónál és új helyszínként augusztus 26-án a Balatonnál várják a közönséget a magyar és a nemzetközi könnyű-, klasszikus és dzsesszzenei koncertekkel.
 
Fotó: Mónus Márton/MTI

Ingyenes koncertek a Magyar Zene Háza szabadtéri színpadán

A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpada feltörekvő, valamint az egyes rétegzenék előadóinak is lehetőséget ad koncertezésre, számos jól ismert zenész és formáció mellett.
 
Ezer üzletben, hipermarketben és szállodában kizárólag magyar zene szól május 12-én

Ezer üzletben, hipermarketben és szállodában kizárólag magyar zene szól május 12-én

Az Él a zene! kezdeményezés célja, hogy előtérbe helyezze a magyar szerzőket, előadókat és dalokat, egyben reflektál a pandémia okozta nehéz zeneipari helyzetre is. A megmozduláshoz számos lemezkiadó, rádió, zenetévé, együttes és egyéb zeneipari szereplő csatlakozott.
 
Fotó: MTI

Dancing 1925 a Várban – tánc 2022 a Hajón és a Müpában

Dancing 1925 címmel nyílt tárlat a Nemzeti Galériában, amely az 1920-as évek Párizsának éjszakai világát mutatja meg a műalkotásokon keresztül. De táncolnak a Hajón és a Müpában is.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek