Fotó: Alestorm

Vasárnap a Barba Negrában a skót metálosok, aki feldolgoztak egy Neoton-slágert

A PIRATEFEST BUDAPEST keretén belül vasárnap a Barba Negrában lép fel a Alestorm skót kalózmetál-banda a Visions Of Atlantis és a Rumproof társaságában. Legújabb lemezükről a legújabb videójuk címe: Magyarország, de nem csak egy dal erejéig kötődnek hozzánk.
 
Therapy?

A vérmes hármas az A38-on – két év után megérkezett Budapestre a Therapy?

Röpke két évet kellett várnunk arra, hogy az eredetileg 2020-ra szánt 30 éves jubileumi Therapy? turné végre elérkezzen hozzánk. Így az idén már 32 éve létező és a mai napig aktívan koncertező zenekar újra teljes hangerővel dübörgött az A38 Hajó gyomrában.
 
 
Fotó: Billboard

Az áldozatok hozzátartozói kérték a Bataclan-felvételek bemutatását

2015. november 13-án az Eagles of Death Metal amerikai rockzenekar adott koncertet a párizsi Bataclan klubban, amikor egy terrorista kommandó behatolt a koncertterembe. A három dzsihadista kilencven embert ölt meg és több mint 350-et megsebesített, a közvetlen pszichológiailag sérülést...
 
Énekes-basszeros nélkül maradt a Nightwish – május végén koncert az Arénában

Egy évvel eltolták a Nightwish koncertjét

2020. december 7-én adott volna koncertet a zenekar az Arénában – ezt végül áttették 2021. december 20-ra, s most pont egy évet ugrik: 2022. december 20-ra. A finnek egyébként már több mint tízszer jártak Magyarországon, kétszer például a Szigeten, háromszor a PeCSa-ban és...
 
Feloszlott a THE EMBODIED, nem zenél tovább a DUNGAREE

Feloszlott a THE EMBODIED, nem zenél tovább a DUNGAREE

Éppen harmadik albumának látott volna neki ősszel a Magyarországot is többször megjárt, magyar származású dobossal rendelkező svéd dallamosmetál csapat, amikor hosszú beszélgetések után az alapítótagok úgy döntöttek, hogy ilyen formában befejezik az együtt zenélést,...
 
Szelíd metálosok

Szelíd metálosok

A július 2-i Barba Negrás dupla, Kalapács 20 – Omen 30 koncert napján egy szintén dupla Kalapács-album is megjelenik.
 
 
Ez lesz a Rockmaraton helyett: Acélöntőmű, Hideghengermű és Kokszolóblokk

Ez lesz a Rockmaraton helyett: Acélöntőmű, Hideghengermű és Kokszolóblokk

Nemrég megírtuk, hogy nem lesz Rockmaraton, vagy lesz, de nem azon a néven és nem is úgy – a részleteket a csatolt cikkben olvashatjátok, mindenesetre itt a pótrendezvény lineup-ja.
 
Ha két metál torok összeáll

Ha két metál torok összeáll

... ott jó esetben kő kövön nem marad. Gamsz Árpád (Mobilmánia, Avenford) és Schrott Péter (Continoom, Tűzmadár, Zártosztály) friss duettje egy Jorn-dalra készült. A srácok az Out To Every Nation című albumon megszólaló, nagyon húzós címadó dalt vették elő.
 
Kings of Leon, Metallica, U2 – összefogott a zenészvilág a háttérmunkásokért

Kings of Leon, Metallica, U2 – összefogott a zenészvilág a háttérmunkásokért

A Live Nation, a világ egyik – ha nem a legnagyobb – koncertszervező cége egy évvel ezelőtt hozta létre a Live Nation Crew elnevezésű alapot, ami a zeneipar háttéremberein, a színpadi munkásokon, a roadokon, a világosítókon, a hangmérnökökön és a technikusokon kívánt segíteni.
 
 cottonbro fotója a Pexels oldaláról

Szerinted melyik volt az elmúlt 40 év legjobb rockalbuma?

Metal Történelem címmel a Rocker Rádió újabb játékot indított. Március 15-én elindult a szavazás 1986 legjobbjaival.
 
Fotó: AsiaNews

Óriási: Metallicára zúztak az Iszambulban tüntető egyetemisták

A Népszava írta meg, hogy szembeszegültek Recep Tayyip Erdogan döntésével a nagy múltú isztambuli Boszporusz Egyetem polgárai: az államfő egy kormánypárti politikust bízott meg ugyanis rektorként.
 
Így szól a Metallica mongolul

Így szól a Metallica mongolul

A The HU Metallica-feldolgozása három napja került fel a zenei megosztókra, a YouTube-on egymillió felett, a Spotify-on pedig már több mint 142 millió streamnél jár a számláló.
 
KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek