Fotó: Icona Pop (www.highsnobiety.com)

Felemelték hangjukat a svéd zenészek

A svéd zeneipar csaknem kétezer női szereplője, köztük énekesek, zenészek, dalszerzők, lemezlovasok, műszaki alkalmazottak, producerek és kreatív menedzserek írták alá azt a petíciót, amely elítéli a munkahelyi szexuális zaklatás minden formáját.
 
Elektropop egyenesen Torontóból: Austra a Dürerben

Elektropop egyenesen Torontóból: Austra a Dürerben

A torontói zenekar már több ízben bizonyította Budapesten, hogy az egyedi, áriázó ének és táncos elektropop tökéletes összetevői egy jó koncertnek, ezúttal pedig Future Politics című új lemezével tér vissza Budapestre, október 18-án a Dürer Kertbe.
 
 
Felpörgött a Cloud 9+

Felpörgött a Cloud 9+

Őszi turnéra indul, és új dalt vesz fel napjaink egyik legnépszerűbb magyar zenekara. A Cloud 9+ a Facebookon tett közzé egy rövid videót, ahol bekukkanthatunk a kulisszák mögé az új dal felvételei közben.
 
Fotó: Fortepan/beatkorszak.blog.hu

Emléktábla került az egykori Eötvös Klub, vagyis a Hordó falára is

Szeptember 27-én a Centrál Kávéházban, a hely pincéjében egykor működő Eötvös Klub, vagy más néven „Hordó” emlékére avatták fel az NKA Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának tizenharmadik poptörténeti emlékpontját.
 
Dán szintipop a Dürerben Depeche Mode-os felhangokkal

Dán szintipop a Dürerben Depeche Mode-os felhangokkal

Hazájukban már sztároknak számítanak, bemutatkozó nagylemezük tavaszi megjelenése óta bejárták Európa legmenőbb klubjait, de turnéztak már Amerikában és Kínában is: a koppenhágai First Hate október 9-én érkezik a Dürer Kertbe.
 
Baby One More Time

Dalok, amiket nem azoknak írtak, akik végül elénekelték

A gyorsan változó popgyárban néhány bomba nem ott robban, ahol eredetileg tervezték. Óriási sikereket utasítottak el sztárok, aztán másoknál jól listavezető dallá váltak... .
 
Ennyi pénzt még sosem adtak Beatles-hangszerért

Ennyi pénzt még sosem adtak Beatles-hangszerért

Egymilliárdért adták el John Lennon 50 év után megkerült gitárját – írta meg a 24.hu.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült – egész estés doku az idén 55 éve alakult együttesről

A Kaláka: A Kárpátoktól a Karib-tengerig című alkotás premierje június 14-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, a filmbemutatót szabadtéri koncert követi.

Koncertekkel érkezik a kaposvári Rippl-Rónai Fesztivál

Mától négy napon át könnyűzenei koncertekkel, vezetett sétákkal, élményfestéssel és utcatárlattal várják a látogatókat a kaposvári Rippl-Rónapi Fesztiválon.
Új koncertek