Lehet, mégis volt értelme a Raktárkoncert-sorozatnak? Presser Gábor és barátai

Nyugodtan elmondható, már Presser Gábornak és barátainak különleges hangulatú előadása miatt is érdemes volt 2020-ban életre hívni a nehéz helyzetbe került magyar könnyűzenei ipar támogatását célzó, államilag finanszírozott Raktárkoncert-sorozatot. De miattuk mindenképpen! A koncertről a Nyugat.hu munkatársa, Kelemen Zoltán írt beszámolót – a portál engedélyével teljes terjedelmében közöljük a cikket.

Fotó: Raktárkoncert.hu
A fotó illsuztráció/A38

Folytatódnak a raktárkoncertek az a A38-on és a Budapest Jazz Clubban

Az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mit takar a "Raktárplusz" koncertsorozat, de a névválasztás alapján valószínűsíthető, hogy ez a hazai zeneipar megsegítésére kitalált, de meglehetősen furcsán lebonyolított raktárkoncertek folytatása lehet – írja a Telex.hu.
 
Raktárkoncert – ahogy az Irigy Hónajmirigy képzeli

Raktárkoncert – ahogy az Irigy Hónaljmirigy képzeli

Hát ez gyilkos. Magáért beszél. Szó szerint. Nincs mit hozzáfűznünk.
 
 
A fotó illusztráció (Aleksandr Neplokhov/Pexels)

Nem a Kispi nyert! Lovasi András eredményt hirdetett

Mi is közzétettük szeptemberben a felhívás, miszerint pályázni lehet Lovasi András raktárkoncertes gázsijára. Mintegy egymillió forint értékben hangfelvétel(ek) készítésére lehet pályázni bárkinek.
 
Fotó: Raktárkoncertek/Instagram

Ahogy a Quimby, az AWS is a frontembere nélkül állt fel a raktárkoncerten

Júliusban írtuk meg, hogy Siklósi Örs sajnos lebetegedett, és a felépülése elég hosszú időt fog igénybe venni, szeptemberben pedig arról számoltunk be, hogy Kiss Tibi nélkül lépett fel a Quimby a raktárkoncert felvételén.
 
Fotó: YT

Két hónap után elárulták, hány zenekar adott-adhat koncertet a raktárban

Mindösszesen mintegy háromszáz előadó léphet fel a Raktárkoncert elnevezésű projekt színpadára.
 
Fotó: Raktárkoncert/FB

Ezeket a raktárkoncerteket vették fel eddig

Szeptember 21-től kezdődik a könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert-sorozat; mindenki a saját foteljéből nézheti meg a csaknem 200 koncert bármelyikét.
 
 
Lovasi András szétosztja a raktárkoncertes gázsiját

Pályázni lehet Lovasi András raktárkoncertes gázsijára

A zenész szerint több értelme lett volna nagy hangstúdiókban kis közönség előtt megcsinálni a raktárkoncerteket. A felvételek mennek – ha ez van, akkor ezzel kell élni, meg is teszi, csak egy kicsit másképpen. egymillió forintos keretösszeggel egy pályázatot írt ki – bárki...
 
Fotó:Tỷ Huỳnh/Pexels

Titokban tartják a raktárkoncertek helyszíneit, azt elárulták, miért

A kormányinfón a Menedzsmentfórum kérdezett rá a dologra.
 
Fotó: Markus Spiske (Pexels)

Raktár, garázs, támogatás – még 30 kérdés a zeneipar megmentésével kapcsolatban

Az elmúlt időszakban a magyar zeneipar hangjegyek nélkül vívott csaták színtere lett. Képtelenség eldönteni, hogy professzionálisan irányítva vagy csak egyszerű emberi tájékozatlanság miatt, de sikerült egymás torkának ugrasztani a szakmabelieket és a civileket. Hogy a szakmán...
 
Fotó: Joseph Redfield/Pexels

Minden, amit a raktárkoncertekről tudni szeretnél – FRISSÍTVE a zenekarok listájával

Fontos kiemelni: a pillanatnyi állapotot tükrözi a cikk, és nem én voltam a legkisebb ugrifüles (okos és ügyes), hanem a jubiláló Wanted magazin: legújabb podcastjukban Lobenwein Norbertet ültették a mikrofon elé.
 
Megvan a 100 zenekar, aki raktárkoncertet adhat

Kész a leltár: megvan a 100 zenekar, akik raktárkoncertet adhatnak

Nem írtuk oda a címbe, hogy itt a lista... Lobenwein Norbert terjedelmes FB-posztjában – ahonnan az infó származik – is csak egyetlen nevet említ, azt is csak a végén, úgyhogy, aki nem bírja kivárni, görgessen a cikk aljára.
 
A fotó illusztráció és nem magyar.

150 zenekar között osztják fel a raktárkoncertes ötmilliárdot, megvannak az első nevek!

Eddig mondjuk garázskoncertnek nevezték, még lehet belőle sufni vagy lomtár, esetleg spájz, mindenesetre elhangzottak ma az első konkrétumok a projektről.
 
Lindsey Stirling az MVM Dome-ban lép fel

Lindsey Stirling az MVM Dome-ban lép fel

A 27 millió követővel rendelkező, többszörös díjnyertes, világhírű hegedűművész bejelentette 2024-es európai és brit turnéjának dátumait,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A régi Olof Palme-bulik hangulatát idéző partival búcsúztatja kiállítását a Millenium Háza

Egyetlen és utolsó estére életre kelnek a "Mélység/élesség – Remekművek a magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből" című kiállítás képei, mely univerzumba most te is beléphetsz. Dresscode: monokróm.

Rihanna-tól Rúzsa Magdiig: Dívák & Ikonok utazókiállítás a Zene Házában

A Zene Házában május 18-tól egész nyáron látogatható tárlaton Rihanna, Björk, Billie Eilish, Tina Turner, Cher, Marilyn Monroe, Beyoncé, Sade, Janelle Monáe, Whitney Houston, Maria Callas, Edith Piaf mellett Blaha Lujza, Karády Katalin, Cserháti Zsuzsa, Rúzsa Magdi és még sokan mások "szerepelnek".
Új koncertek