Ismét jön, jön, jön a Tribute Maraton (winter edition)

Ezúttal a Turbinába költözik be az ország legnagyobb tribute fesztiválja január 4-6. között. Két színpadon, három napon keresztül 18 zenekar lép fel, köztük Metallica, Linkin Park, Green Day, Rammstein, Red Hot Chili Peppers és Limp Bizkit tribute is.

Jön, jön, jön a Tribute Maraton
Bazi nagy tribute buli az Arzenálban a hétvégén

Bazi nagy tribute buli az Arzenálban a hétvégén

Foo Fighters, Linkin Park, Rage Against The Machine, Metallica, AC/DC... és akkor csak párat említettünk abból a 24 zenekarból, akiknek a klasszikusai kihagyhatatlanná teszik az Arzenál nyári Tribute Maratonját.
 
Bő másfél órás zúzda – Gidó '70 a Barba Negrában

Bő másfél órás zúzda – Gidó '70 a Barba Negrában

Gidófalvy Attila (Karthago, Gidó és a Fáraó, KGB) billentyűs, multihangszeres, énekes vezetésével a magyar rock és metal színtér prominens zenészei egy jó hangos és legalább ennyire izgalmas időutazásra invitálják a rockzene kedvelőit május 20-án a Barba Negrába.
 
 
Az Eurovíziós dalversenytől a legnagyobb nemzetközi sikerekig: jön az ABBA-show

Az Eurovíziós dalversenytől a legnagyobb nemzetközi sikerekig: jön az ABBA-show

A két énekesnő a megszólalásig hasonlít Agnetha-ra és Anne Fridre – de ez kevés lenne a nemzetközi sikerhez, a megszólalás utáni minősítés sokkal fontosabb :)
 
Santana-est lesz a Pólus Moziban – koncerttel és vetítéssel

Santana-est lesz a Pólus Moziban – koncerttel és vetítéssel

A Pólus Mozi Rock Klub élőkoncertekből és koncertfilm vetítésekből álló őszi sorozatának következő állomása Carlos Santana több mint 50 éves pályafutása előtt tiszteleg.
 
A Republic egykori alapítója új együttessel jelentkezett

Cipő emlékkoncert lesz Miskolcon

Tóth Zoltán, a Republic egykori alapító tagja (+ zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök) új együttessel és vadonatúj saját dalokkal rukkolt elő kábé még a lockdown elején. Most végre közönség elé is léphet a formáció, nem is akárhogy.
 
Kikalapált dalokkal jön a születésnapos Kalapács

Kikalapált dalokkal jön a születésnapos Kalapács

November elején egyszerre két Kalapács kiadvány is napvilágot lát: "Világvégre" címmel egy vadonatúj stúdióalbum, 12 új Kalapács dallal, illetve "Kikalapált dalok" címmel egy nagyon különleges, 30 dalos dupla feldolgozás album, ahol 30 különböző zenekar játszik egy-egy Kalapács...
 
 
Az igazi ABBA-rajongót nem riasztja el egy kis eső a távtartásos buliban

Az igazi ABBA-rajongót nem riasztja el egy kis eső a távtartásos buliban

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a koncerten viszont nem az igazi ABBA lépett fel, hanem egy tribute show-ra gyűltek össze a nézők, akiket az eső sem tántorított el a társadalmi távolságtartással korlátozott bulizástól. Azt ne feledjük, a britek később szabadultak a karanténból.
 
Pszichedelikus Beatles-est a Hajón

Pszichedelikus Beatles-est a Hajón

Akár a The Bitstől, akár a The Blackbirds-től kapunk sajtóanyagot, a levélíró mindig Magyarország első számú Beatles tribute zenekaraként jelöli meg a saját együttesét. Nem a mi tisztünk eldönteni a sorrendet, mi örülünk, hogy mindkét banda koncertet ad a közeljövőben.
 
Az ABBA-láz elérte az Akváriumot

A magyar alternatív zenészekből álló formáció megmutatja, milyen az igazi ABBA-láz

A Sziget fesztiválon és számos más helyen aratott kirobbanó sikerüket követően a 2020-as év elején az Akvárium Klubba érkezik az egyetlen hazai ABBA-tribute show. 
 
Fotó: Paul McCartney/FB

Felcsillant a remény, hogy Paul McCartney januárban beugrik az Akváriumba

2020-ban 50 éves a Beatles Let It Be című lemeze. A The Bits, Magyarország egyik legnépszerűbb Beatles tribute zenekara január 18-án ezt Beatles-albumot ünnepeli és szólaltatja meg élőben az Akváriumban.
 
A Metallica Symphonic Tribute Budapestre jön

A Metallica Symphonic Tribute Budapestre jön

A zenekar – természetesen – kemény rockot játszik szimfonikus kísérettel. A MST elég népszerű Európa-szerte és a menetrendjük igen zsúfolt, most azért befér a naptárjukba egy budapesti dátum: március 12., Kongresszusi Központ.
 
Fotó: Zamat Fesztivál

Milyen lehet a blues íze? Hobo és Bill a debreceni ZAMAT Fesztiválon

A Debreceni ZAMAT Fesztivál 2019-ben kilencedik alkalommal várja a finom ízek és a minőségi szórakozás kedvelőit a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén, illetve a HALL-ban, ahol többek közt a Hooligans, valamint Hobo + Bill kapitány közös koncertje is megtekinthető.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek