Táncoló koreai nagymamák a Nemzeti Táncszínházban

Táncoló koreai nagymamák a Nemzeti Táncszínházban

Nem viccelünk, ez nem egy fantázianév: a spontán táncot járó nagymamák előadását álló ovációval jutalmazták már Európa számos városában, emellett az első koreai táncelőadás volt, amely meghívást nyert a világ 10 legnagyobb fesztiválja között számontartott Edinburgh-i...
 
Mától mindenkit vár a Fonó, grand opening hajnalig tartó retro táncházzal szeptember 10-én

Mától mindenkit vár a Fonó, grand opening hajnalig tartó retro táncházzal szeptember 10-én

Szeptember 10-én táncházzal nyitják meg az évadot a Fonó Budai Zeneházban: délután négytől hajnalig a kerthelyiséget és a termeket is változatos programokkal tölti meg Táncház Egyesület. A ház vendéglátása azonban már szeptember 5-étől rendes nyitvatartással várja a vendégeket.
 
 
Görkoris diszkó lesz a MOMkult előtti sétányon

Görkoris diszkó lesz a MOMkult előtti sétányon

A Budapest Tuningra beérkező 84 pályázat közül három is foglalkozott a témával, innen jött az ötlet: a MOMkult előtti Sirály sétány augusztus 27-én egy estére átalakul görkorcsolyás tánctérré.
 
Fotó: Debreceni Virágkarnevál (2021.)

Félmillió szál dália érkezik a debreceni virágkarneválra

A kötöttségek két éve után teljességében, néhány elemében megújulva tér vissza a virágkarnevál, amelyet 56 éven belül 53. alkalommal rendeznek meg. A karneváli menetben félmillió élővirággal feldíszített tizenkét virágkocsit, és ezerhatszáz felvonulót láthat majd a közönség.
 
Flamenco, tangó, kortárs tánc és néptánc a Nemzeti Táncszínház nyári estjein

Flamenco, tangó, néptánc és Urban Verbunk a Nemzeti Táncszínház nyári estjein

A flamencóból, a tangóból, valamint a kortárs táncból és a néptáncból is ízelítőt kap a közönség a TáncParkban, a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein július 14. és 24. között a Millenáris Parkban.
 
Fotó: Szellemi kulturális örökség Magyarországon - ICH in Hungary

A szegedi papucsnak is van napja: szombaton ünneplik

Mesébe illő papucsok, gyerektáncosok és gyerekfoglalkozások mellett papucsvásár is várja az érdeklődőket szombaton a Szent-Györgyi Albert Agórában, ahol újra megrendezik a szegedi papucs napját szombaton.
 
 
Fotó: MTI

Dancing 1925 a Várban – tánc 2022 a Hajón és a Müpában

Dancing 1925 címmel nyílt tárlat a Nemzeti Galériában, amely az 1920-as évek Párizsának éjszakai világát mutatja meg a műalkotásokon keresztül. De táncolnak a Hajón és a Müpában is.
 
Fotó: Szentendrei Skanzen

Zenés-táncos húsvét a Szentendrei Skanzenben

Az ország legnagyobb szabadtéri múzeumában a hétvégén a hazai és a határon túli magyar közösségek zenei- és tánchagyományai, díszítési motívumai is megjelennek majd a portákon és a színpadokon is.
 
Emlékezz rám: A 15 éves Children Of Distance a legnépszerűbb számával ünnepel

Emlékezz rám: A 15 éves Children Of Distance a legnépszerűbb számával ünnepel

A legelső Emlékezz rám 2008-ban letarolta az országot. Mindenhol ezt hallgatták, a városban üvöltött a kocsikból, az állomásokon énekelték a lányok körbe ülve – mindenhol ez szólt. Ami egészen hihetetlen, mert akkoriban közel sem volt ilyen szintű a digitalizáció mint manapság...
 
A Kobuci a kezdetekhez való visszatéréssel ünnepli meg a szektor újraindulását

A Kobuci a kezdetekhez való visszatéréssel ünnepli meg a szektor újraindulását

A járványügyi korlátozások feloldása óta teljes kapacitással működő KOBUCI – mint a világzene, a minőségi underground és a ritka blues műfajainak óbudai otthona – stílusosan a kezdetekhez való visszatéréssel ünnepli meg, hogy újra zenével és élettel lehet tele a Kert –...
 
 Fotó: Johannes Havn (Pexels)

Mi lesz veled, rendezvényszektor?

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány (MTPA), a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (Maresz) konferenciát szervezett Rendezvény ReStart címmel, azzal a céllal, hogy elősegítse a teljes rendezvényszektor zökkenőmentes és...
 
A zene ünnepe 2018-ban (thelocal.fr)

Liberte! 15 hónap után a franciáknál is indulhatnak a zenés, táncos rendezvények

Több mint egy évig tartó leállás után Franciaországban június 30-tól álló közönséggel is engedélyezett koncertek rendezése, július 9-től pedig kinyithatnak a diszkók.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek