A zene ünnepe 2018-ban (thelocal.fr)

Liberte! 15 hónap után a franciáknál is indulhatnak a zenés, táncos rendezvények

Több mint egy évig tartó leállás után Franciaországban június 30-tól álló közönséggel is engedélyezett koncertek rendezése, július 9-től pedig kinyithatnak a diszkók.
 
Fotó: Lakatos Péter

Az Őrült Nők Ketrecébe táncosokat várnak

Táncos castingot hirdet az Átrium és a Kultúrbrigád közös produkciója a 300. előadásához közelítő musical egyes szerepeire.
 
 
Fotó: Kobuci

Ilyenek ők: azonnal a gázpedálra lépett a Kobuci

Persze a teljes rendezvényszervező szakma térdelőrajtban állt, az óbudai koncerthelyszín azonban egy kirobbanó sprinttel indította el a szezont – és újra az élő zenét.
 
500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

Amennyiben az szabadtéren van, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta – írja a Magyar Közlöny. Megpróbáltuk értelmezni a legfrissebb szabályokat, reméljük, úgy értettük, ahogy kellett.
 
Fotó: Bethesda-klip

Ezt kell tenned, ha beszállnál a Jerusalema kihívásba

A Jerusalema-táncvideók letarolták az internetet. A szerzői jogi háttérrel kapcsolatban azonban sokan nincsenek tisztában – a Dalszerző ezen a helyzeten segít.
 
Induljon a banzáj! – kéri a kormánytól a szakmai szervezet

Induljon a banzáj! – kéri a kormánytól a szakmai szervezet

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány (MTPA) a tervezhetőség és a biztonságos újraindulás érdekében kéri, hogy 45 százalékos átoltottság mellett elindulhasson a kisebb volumenű üzleti események szervezése, az 5 milliós oltottsági fázis elérésekor pedig a kormány vonja vissza a...
 
 
Egy zenész már el merte mondani a véleményét

Egy zenész már el merte mondani a véleményét

Amikor megosztottuk a cikkünket arról, hogy egy zenés, táncos rendezvény nem minősül kulturális rendezvénynek, azt gondoltuk – nem is miattunk, de –, csak felemelik jó páran a hangjukat a szakmából. Mert lehet, hogy ez csak egy béna, sebtében összehozott megfogalmazás, amelynek...
 
Fotó. Sziget  2019

A zenés, táncos rendezvény nem minősül kulturális rendezvénynek

Ezt a Magyar Közlönyben olvastuk. Ami annyit jelent, hogy zenés, táncos rendezvényt tilos szervezni, tartani. Ott tartózkodni sem szabad, kivétel ez alól az 5 paragrafus 5. bekezdésében felsoroltak, de ilyen bekezdést mi nem találtunk. A 4. bekezdés után rögtön a 6. paragrafus jön...
 
Legyél te is balerina – online tanít táncot a Pécsi Balett

Legyél te is balerina – online tanít táncot a Pécsi Balett

A hétvégén startolt a Pécsi Balett online tánctanító projektje a legkisebbeknek, akik YouTube-videók segítségével otthonról tanulhatják meg a klasszikus balett alapjait a társulat táncművészeitől.
 
Mindenki táncol: olimpia szám lett a break

Mindenki táncol: Párizsban már olimpia szám lesz a break

Azt 2019 májusában írtuk meg, hogy a NOB közgyűlése egyhangúlag támogatta a breaktánc programba kerülését, a sportmászás, a hullámlovaglás és a gördeszkázás mellett. Akkor arról volt szó, hogy a végső döntést 2020 végén hozza meg a szervezet. Meghozták.
 
Fotó: Thiago Miranda/Pexels

A koncerteken is kötelező lesz maszkot viselni?

A Magyar Közlöny friss számából kiderült, hogy az új szabályozás hétfőtől lép életbe – tájékoztat a 24.hu.
 
Fotó: Shamraevsky Maksim (Pexels)

Legyen tánc: egy készülő Broadway musical-hez táncosokat keresnek

Nyílt táncos castingot hirdet profiknak a Thália Színház egy október 30-án bemutatásra kerülő Broadway musical-hez.
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek