Fotó: Pinterest

Tényleg ott a helye a breaktáncnak az olimpián?

Arról márciusban számoltunk be, hogy a NOB igazgatótanácsa elfogadta a szervezők javaslatát, miszerint a breaktánc szerepeljen a 2024-es párizsi olimpia műsorán, akkor azt is közöltük, hogy a téma napirenden lesz a NOB júniusi ülésén. Nos, megvolt ez az ülés.
 
Fotó: Vincent Pelletier/Pexels.com

Tangózz az Alagút felett!

Barabás Béla és Hudry Kata, a KITango tanárai mától fogva egészen augusztus végéig minden kedden 18.30-kor ott lesznek az Alagút fölött, hogy szabadtéri tangóórát tartsanak.
 
 
A fotó illusztráció (Trinity Kubassek/Pexels)

Táncolj a Balaton közepén: a bulihajók menetrendje itt!

A bulihajók egész nyáron közlekednek a balatoni hajókikötőkből, a zenei kínálatban retro és mai slágerek is szerepelnek.
 
Virágok és mécsesek a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit hídnál 2019. június 1-jén. MTI/Mohai Balázs

Dél-Koreában ad koncertet a Budapesti Fesztiválzenekar a hajóbaleset áldozatai emlékére

Fischer Iván a Facebookon közzé tett videóüzenetben fejezte ki részvétét a dunai hajóbaleset áldozatainak hozzátartozói felé. És egyben bejelentette, június 21-én a Budapesti Fesztiválzenekar Dél-Koreába utazva ad emlékkoncertet az elhunytak tiszteletére – olvastuk a Magyar Narancsban.
 
Fotó: Pepita Dance Community

Swingelj a Hídon a Pepita & Ratty Jazz Band-del!

A Szabihíd rendezvénysorozat keretein belül július 7-én vasárnap fél 7-től táncparketté válik a lezárt Szabadság híd.
 
A kozákok lerohanják magyarországot

A kozákok lerohanják Magyarországot

Az Orosz Kozákok – Állami Tánc- és Énekegyüttes a tradicionális kozák táncokat ötvözi a nemzeti dalokkal, s mindezeket élő zenekari kísérettel. 2019-es tavaszi turnéjuk keretében először lépnek fel Magyarországon, lenyűgöző produkciójukat öt hazai városban mutatják be.
 
 
Olimpiai sportág lesz a breaktánc?

Olimpiai sportág lesz a breaktánc?

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) igazgatótanácsa szerdán elfogadta a szervezők javaslatát, miszerint a breaktánc szerepeljen a 2024-es párizsi olimpia műsorán – írja a 444.hu.
 
Fotó: Bandaloop/FB

Falon táncolók: hat nem mindennapi videó a BANDALOOP-ról

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében 2019-ben ismét Magyarországra érkezik a legendás csapat, akik készítettek már koreográfiát felhőkarcolók üvegablakaira, s több száz méteres sziklafalakon is táncra perdültek már.
 
Táncórák kezdőknek és nőnapozóknak – ingyenes lecke a Metro klubban

Táncórák kezdőknek és nőnapozóknak – ingyenes lecke a Metro klubban

Március 8-án nőnapi bulit tartanak az újranyitott budapesti Metro Klubban, ahol László Attila angol, magyar, német és svájci diplomás táncpedagógus ad majd "instrukciókat" az érdeklődőknek. A jó hangulatról a Madarak tánczenekar gondoskodik majd egy különleges zenei összeállítással.
 
Mindenki táncol: a néptánc legnagyobb ünnepe készülődik az Arénában

Mindenki táncol: a néptánc legnagyobb ünnepe készülődik az Arénában

Harmincnyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2019. április 5-7. között, közel 2600 közreműködővel, a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik legkiemelkedőbb és legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseményeként.
 
 Balett-táncosokkal turnézik a Honeybeast

Balett-táncosokkal turnézik a Honeybeast

A november 21-i telt házas szimfonikus Aréna koncertet követően most ismét egy teljesen egyedülálló dologgal rukkol elő a Honeybeast. Jövő év februárjától áprilisig a Szegedi Kortárs Balett táncosaival közös produkciójukat mutatják be országszerte
 
10 felejthetetlen dal Giorgio Morodertől

10 felejthetetlen dal Giorgio Morodertől

Nemrég egy másik popmágus, Quincy Jones lépett fel az Arénában, 2019. május 15-én pedig a diszkó keresztapja – vagy az elektronikus tánczene megalapítója – , a 78 éves, többszörös Oscar- és Grammy-díjas Giorgio Moroder dallamai töltik be az ország legnagyobb koncerttermét.
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek