Zajos nyári emlék: A Lázár tesók Badacsontördemicen

A ZAJZAJZAJ alkotói közösség művészeinek - a 30Y, az Esti Kornél, a Lázár Tesók és boebeck - közreműködésével a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa év Kultháló programja keretén belül Badacsonytördemicen a “Zajból megszülető tér” címmel könnyűzenei edukációs és beavató programot valósítanak meg. A több hónapos folyamat nyári beavató koncertekkel indult, amelynek egyik állomásán Hajdú D. András készített fotósorozatot.

Zajos nyári emlék: A Lázár tesók Badacsontördemicen
Fekete Zaj menni rakpart – ingyenes minifesztivál az alsó rakparton

Fekete Zaj menni rakpart – ingyenes minifesztivál az alsó rakparton

A Fekete Zaj Fesztivál az egyik legkülönlegesebb és legösszetartóbb zenei közösség itthon, akik minden évben a Mátrában gyűlnek össze, idén augusztus 16-19. között. A fesztivál Delta színpada ma, egy napra ellátogat a RAKPARTRA.
 
Body/Cult: idén is lesz különleges projektje a Fekete Zaj fesztiválnak

Body/Cult: idén is lesz különleges projektje a Fekete Zaj fesztiválnak

Az underground legkevésbé látható rétegeiben mélyedhetünk el augusztus 17-20. Mátra-Sástón. A közösségi élmény nemcsak a közönségben, hanem egy ideje már különleges projektekben is megjelenik a fesztiválon.
 
 
Fotó: Sőrés Zsolt/FB

Összegyűjtötték Berlin zajait

Berlin jellegzetes zajait vizsgálják kortárs zenével foglalkozó magyar és német művészek egy projektben, amelynek eredményeit egy közös hangversenyen mutatták be a német fővárosban működő magyar kulturális intézetben.
 
Az F.O.System is fellép jövőre a  Fekete Zaj fesztiválon

Az F.O.System is fellép jövőre a Fekete Zaj fesztiválon

Jövőre augusztus 17-20. között rendezik meg a Fekete Zajt Mátra-Sástón – a fesztivál egyszerre nyújt kiszakadást a hétköznapokból, az újdonságok megismerésének izgalmát és persze máshol egyáltalán nem hallható hazai és nemzetközi fellépők sorát, amiből a szervezők most egy...
 
Szabó Tamás és Andyvazul (Fotó: Andyvazul/FB)

Herflikből építettek hangszobrot Berlinben

Használt szájharmonikákból kiszerelt lamellákból építenek úgynevezett hangszobrot az egykori berlini fal leghosszabb megmaradt szakaszánál globális együttműködéssel és a német főváros magyar kulturális intézete, a Collegium Hungaricum Berlin támogatásával, a projektet szombaton...
 
Fotó: Bands Trough the Lens

Zajongók jelentkezését várja a Fekete Zaj fesztivál

Augusztus 18-21. között újból a Mátra-Sástó kemping lombjainak árnyékában startol az utazás az underground zene legmélyebb bugyraiba. A szervezők idén is lehetőséget biztosítanak a fesztiválélmény átélésére azoknak, akiknek nincs módjuk kifizetni a bérletet.
 
 
Fotó: MONYO LAND

Mehetnek tovább a koncertek a MONYO LAND színpadán!

Az elmúlt hetek megpróbáltatásai után most végre jó hírrel jelentkeztek FB-oldalukon.
 
Fotó: Monyo Land

A lakók átmenetileg bezáratták Budapest legújabb koncerthelyszínét, a MONYO Land-et

Remek line-uppal, kézműves sörökkel, jól szervezett megközelítéssel és átgondolt szervezéssel rukkolt elő a kőbányai szabadtéri szórakozóhely-sörfőzde. Most kénytelenek 15 napra bezárni.
 
Fotó: Bands Through The Lens

Az underground legkülönlegesebb szélsőségei a mátrai éjszakában: Fekete Zaj

50 fős névsorral rukkolt elő a Fekete Zaj fesztivál. Az idei fellépők között megtalálhatók a hazai szcéna izgalmas előadóit is, sőt, van olyan produkció, ami kifejezetten és kizárólag a Zaj miatt áll színpadra. Ráadásul a tavalyi viszontagságos év után idén újra számolnak...
 
Fotó: Katatonia (Ester Segarra)

Ritkán adódik ilyen: élő koncertről hoztunk hírt

Jó, nem mostanában lesz, szűk egy évet kell várni rá, de akkor legalább biztos (?), hogy a Stockholmban alakult Katatonia és az izlandi Sólstafir fellép az Akváriumban a Fekete Zaj Fesztivál szervezésében.
 
Fotó: Egyedi Péter/FB

Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év után örülni lehet

Az Óriásból, az Isten Háta Mögöttből vagy a Rájátszásból is ismert Egyedi Péter Mmamt néven megjelentetett szerzői bemutatkozásának itt a folytatása, a Mmamt II.
 
Mennyire korrekt az Alpárfeszt, de tényleg

Mennyire korrekt az Alpárfeszt, de tényleg

Az eredetileg júliusi fesztivál szeptember 3-5. között lesz Tiszaalpáron – tökéletes biztonsággal manapság senki sem mer ilyesmit kijelenteni, de persze ők is nagyon szeretnék, készülnek is rá. #drukkolunk.
 
Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token  az MVM Dome-ban

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk...

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a május 1-jei tabáni koncertek hagyományát, sajnos, már egyikük sem lehet ott, de mutatjuk, kik igen!

Csak magyar zeneszámok hangzanak majd el a Tour de Hongrie május 9-i szakaszán

Az Él a Zene! elnevezésű kezdeményezés keretén belül május 9-én bizonyos üzletekben és rádióadókon – valamint liftekben – csak magyar dalok szólnak majd, reflektorfénybe helyezve ezáltal a magyar szerzőket és előadókat.
Új koncertek