Nem harsány KACAJ a zongoránál – amikor a dal rendelkezik saját sorsáról

A Kacaj bemutatkozó lemeze idén nyáron debütált. Az Utólag színezett korongról választották ki a "Zongorást", amelyhez legutóbbi klipjüket forgatták.

Nem harsány KACAJ a zongoránál – amikor a dal rendelkezik saját sorsáról
Fotó: Magyar Tavak Fesztiválja

Újra gurul a zongora a tízéves Magyar Tavak Fesztiválján

Június 30-án indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja, amely a többi közt operagálával, koncertekkel, csónakos és kerékpáros túrával, családi nappal, főzőversennyel várja az érdeklődőket a Velencei-tónál, majd Tiszafüreden és a Balatonnál.
 
Fotó: Krebsz Albert

A Cziffra Fesztivál zárása után is nyílnak a zongoravirágok

Az idei Cziffra Fesztivál véget ért, de a Cziffra György-emlékév folytatódik: március 12-én 13.30-kor Zongoravirágok címmel tehetséges, fiatal zongoraművészek adnak rövid koncerteket és helyeznek képzeletbeli virágot Cziffra György zongorájára.
 
 
A fotó illusztráció, az önkormányzat nem közölt képet a hangszerről.

Elajándékoznának egy több mint 100 éves Karl Hamburger zongorát

Igaz, a kiselejtezett hangszer mechanikája és húrozata elöregedett, szakértői vélemény alapján felújítani nem érdemes – de azért csak nem kellene a szemétdombon végeznie...
 
A fotó illusztráció (musictech.net)

Egy különleges zongora búcsúdala

Egy kalandos nyarat és egyben első szóló EP-jét zárta le Zalai Richard új, egyszerűen csak Finale-ra keresztelt dalával. A rövid videót is kapott szám tulajdonképpen egy, a romániai Summer Daze fesztiválon született improvizáció, amely pontot tesz az album végére – és egyben egy...
 
A fotó a próbán készült (Városi Hangverseny- és Kiállítóterem/FB)

Ennél jobb zongorát nem lehet készíteni!

S ezt nem akárki mondta, hanem Bogányi Gergely, s ráadásul nem is a saját hangszeréről: a futurisztikus kinézetű Bogányi-zongorák ugyanis már mind elkeltek, az utolsót, a tizediket a müncheni Deutsches Museumban helyezték el. Viszont az a hangszer, amiről így vélekedett, egy Yamaha –...
 
Fotó: Penart Nub News

A hátán viszi fel a zongorát!

És tényleg! A penarti Max Glover valóban a hátán vitte fel a 200 font súlyú (kb. 90 kiló) pianínót a 1007 méteres Garth-hegy (nézőpont kérdése, neki az volt) tetejére a 30 fokos emelkedőn... Mindez 3,5 óra alatt sikerült neki.
 
 
Fotó: Soonios/Pexels

Ezért van a zongoraünnep az év 88. napján

A Piano Dayt, azaz A zongora napját hatodik éve ünnepeljük világszerte, negyedik éve Magyarországon is. A zongoraünnep a hangszer billentyűinek száma alapján minden esztendő 88. napján zajlik (idén a szökőév miatt ez a 89. nap).
 
Fotó: Vasvári Tamás/MTI

Nem húzta sokáig rongálás nélkül a pécsi vasútállomás zongorája

Mindössze három nyugodt hetet élt meg a pécsi vasútállomásra adományként kihelyezett közösségi zongora. Valaki úgy gondolta, feszültséglevezetésnek tökéletes darab, így azonnal tönkre vágta a helyiek új játékszerét.
 
Fotó: Vasvári Tamás/MTI

Valaki egy gyönyörű zongorát adományozott a pécsi vasútállomásnak

A bécsi Stingl Fivérek (Gebrüder Stingl) műhelyében 19. és 20 század fordulóján készült hangszert egy névtelenséget kérő magánszemély ajándékozta a vasútállomásnak.
 
Fotó: MÁV

Alpaka a vasútállomáson

A MÁV Zongora a vasútállomáson című akciójának köszönhetően a pécsi vasútállomáson adott koncertet Reményi Ferenc zongoraművész. A biztonság kedvéért vitt magával pár alpakát is... – írja a HVG.
 
Koncerttel emlékeznek meg Oroszországban a Budapesten elhunyt zongoraművészről

Koncerttel emlékeznek meg Oroszországban a Budapesten elhunyt zongoraművészről

Magával az eseménnyel kapcsolatban eléggé szűkszavú az MTI közleménye, ennyit tudunk csak. Egyre valószínűbb, hogy szén-monoxid-mérgezés miatt halt meg a fiatal orosz zongoraművész, Elina Valieva vasárnap Budapesten.
 
R.I.P.

Élt 27 évet – tehetséges zongoraművész volt a lipótvárosi hosteltragédia áldozata

Elina Valijeva zongoraművész számos nemzetközi díj nyertese volt, az Orosz Konföderáció területén található Baskír Köztársaság fővárosából, Ufából származott.
 
Nevezz meg negyven magyar slágert!

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)

Eldrogozott évek, átivott hónapok – most vége

Emlékszünk rá... Amikor teljesen szétcsúszva állt a színpadon, és felrohant egy rajongója, hogy dühösen megpróbáljon elzavarni mindenkit, hogy ne nézzék őt... így... Bérczesi Robi első, teljes egészében józanul írt dala most egy videóklip kíséretében debütál.
Új koncertek