12 éves basszusgitáros-sztár és kétszeres Grammy-díjas énekes: koncertdömping júniusig a BMC-ben

A Budapest Jazz Club április, május és június hónapjaiban a szokásosnál is több programmal várja vendégeit.

12 éves basszusgitáros-sztár és kétszeres Grammy-díjas énekes: koncertdömping júniusig a BMC-ben
A legeslegutolsó Rájátszás augusztusban lesz Zalában

A legeslegutolsó Rájátszás augusztusban lesz Zalában

Augusztusban a zalai Szentgyörgyváron folytatódik a idei Margó fesztiválok sora. Az elsőként tavaly megrendezett Margófeszt ezúttal is garantált zalai élményekkel, sok-sok irodalommal és még több zenével, kiállításokkal és workshopokkal vár mindenkit az alig 300 fős településre.
 
itt a színész, a jogász és a gyógypedagógus legújabb klipje

Itt a színész, a jogász és a gyógypedagógus legújabb klipje

A szegedi gyökerű formáció óriási iramban menetel előre – tavaly a SZIN Pepsi Nagyszínpadán debütált, legutóbbi „Maradunk fiatalok" című addiktív bulihimnuszával tarolt eljutva az X-Fakor mentorházáig, sőt a vasárnapi Petőfi Zenei Díj gáláján is bemutatta élőben a sikerdalt.
 
 
Fotó: Sutus Fann

Dűlőre jutnak a zenészek – Új zenei podcasttal bővül a paletta

A Hangfoglaló által kiírt pályázatnak köszönhetően egyre több izgalmas zenei podcasttal lehet találkozni. A Dűlő például arra vállalkozik, hogy leültet két, teljesen különböző zenei közegből érkező művészt, hogy megosszák egymással kedvenceiket és a műsor végére dűlőre...
 
Fotó: Dömölky Dániel

A dalszerzésnek szentelt legjelentősebb európai fesztiválon díjazták Molnár Áront (noÁr)

A szólásszabadságért küzdő dalszerzők legelismertebb nemzetközi díját 2021-ben Molnár Áron kapta noÁr projektjével.
 
Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

A BUSH a tavalyi rendhagyó év után október 21-22-én újra megtölti Budapest klubjait a legizgalmasabb kelet-európai előadókkal. Nappal zeneipari fejtágítás a Fészek Klubba visszatérő szakmai konferencián, ahol a nemzetközi és a hazai zeneipar legjobb szakembereitől lehet tanulni, este...
 
Fotó: Rolling Stone magazin  (a woodstocki színpadon Santana)

Meghalt Woodstock fotósa

83 éves korában elhunyt Baron Wolman, a Rolling Stone magazin első szerkesztőségi fotósa, aki a rockkultúra olyan nagyságairól készített ikonikus képeket, mint Jimi Hendrix, a Rolling Stones, Frank Zappa vagy Grace Slick.
 
 
A zenét Hrutka Róbert szerezte. Dr. Csernust Bányai Kelemen Barna alakítja

A zenét Hrutka Róbert szerezte, Dr. Csernust Bányai Kelemen Barna alakítja

A Toxikoma című film egyik dalbetétjéből most klip is készült. A filmnek – amely Szabó Győző azonos című könyvéből készült – és a klipnek egyaránt a tehetséges ifjú színész, Molnár Áron a főhőse.
 
Fotó: Budapest Klezmer Band/FB

Szinetár Dórának meg kellett tanulnia jiddisül énekelni

Cserébe az ő repertoárjából is játszik dalokat a 30 éves Budapest Klezmer Band a Mézesvölgyi Nyáron.
 
Nikola Tesláról még nem készült musical. Eddig...

Nikola Tesláról még nem készült musical. Eddig...

Nikola Tesla - Végtelen energia címmel mutatnak be a tudós, feltaláló életéről szóló musicalt 2020. február 28-án a RaM Colosseumban. A musical dalait Sebestyén Áron jegyzi, a dalszövegekért és a dramaturgiáért Müller Péter Sziámi felel.
 
Nem csak a Coldplay, a noÁR is felemelte a hangját

Nem csak a Coldplay, a noÁR is felemelte a hangját

A noÁR régi adósságunk, már korábban is szerettünk volna írni róluk, tudjátok, ők azok, akik demonstratíve lemondták a voltos fellépésüket a nyáron. Most új klippel jöttek ki, amelyben a klímaváltozást próbálják kiemelni a szlogenek harcából.
 
Fotó: MTI

Ismered a dalt: Gábor Áron rézágyúja?

Szerintünk nincs olyan magyar földön, aki ne fújná, akár álmából is felébresztve, része a kollektív emlékezet hangtárának... Éppen ezért sokat nem is szoktunk gondolkodni rajta, csak énekeljük, húzzuk-nyújtjuk, de valójában fogalmunk sincs, ki az a Gábor Áron, s hogy volt-e neki...
 
Fotó: Laura Adán/ Che Sudaka FB

A Che Sudaka is fellép Füreden a Márton-napi gasztrofesztiválon

A balatonfüredi Gastro fesztivál nagyszínpadán fellép majd mások mellett Hangácsi Márton, Charlie Winston brit muzsikus, a Gabin nevű olasz nu-jazz formáció, valamint Spanyolországból a Che Sudaka. Vasárnap a veszprémi Kabóca Bábszínház produkcióját láthatják az érdeklődők,...
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek