10+1 híres zenész, akik valami fura dolgot műveltek a színpadon

2021/11/17  ·     ·  koncert.hu

A Fb-on osztottuk meg a hírt, hogy a közeljövőben Budapesten koncertező Brass Against elnézést kért azért, hogy frontasszonyuk levizelt egy vállalkozó szellemű nézőt a színpadon... Az egyik kommentelőnk azt írta, hogy "Nyugi, még nem sz@rt senki a színpad közepére". Biztos...?

Ez már egy későbbi fotó, amit elredetileg ide tettünk volna, azért letilt minket minden létező platform :)

1. Alice Cooper

Alice Cooper mániákus mítoszát növelte mindaz, ami a 70-es és 80-as években körülvette őt. Működő guillotine volt a színpadon, játékbabákat nyársalt fel kardokra és olykor egy élő boa constrictorral a vállán sétálgatott.

2. Ozzy Osbourne

A legenda szerint létezett az az idő, amikor a botrányos koncertek mértékegysége 1 Black Sabbath volt – a banda koncertjei igaz pokoli buliknak számítottak. 1980.,Iowa, tombol a koncert. Arról nem szól a fáma, hogy Ozzy ott is véres húsdarabokat dobált-e a közönség közé, az biztos, hogy valaki a küzdőtérről feldobott a színpadra egy élő denevért. Ozzy fogta és leharapta a fejét – és ebben a szentnek nem mondható pillanatban rá is jött, hogy az nem műanyagból van... Hanyatt-homlok rohant egy kórházba...

3. Red Hot Chili Peppers

A RHCP az egyik legkorábbi fellépésükön (1983.) csak zokniban lépett fel, mármint úgy, hogy a ruhadarab a férfiasságukat takarta, nem a lábujjaikat... A helyszín a Kit Kat Club, egy lepukkant hollywoodi sztriptízbár volt, és a döntés, hogy csak a péniszüket takaró zokniban lépjenek fel, Kiedis ötlete volt. Ez a húzás hamarosan kifizetődött a zenekar számára, mivel Kalifornia-szerte hírnevet szerzett nekik, és a klubtulajdonosok azzal a feltétellel kezdték el befoglalni a csapatot, hogy csakis így lépnek fel...Június 15-én az Arénában láthatja őket, aki szerzett jegyet a koncertre, de őszintén szólva, így, 40 év elteltével már nem ragaszkodunk ehhez a dologhoz :)

4. Iggy Pop

Bár vitatható, hogy az ikonikus punk rocker Iggy Pop valóban feltalálta-e a stage dive-ot, az biztos, hogy olykor üvegben hempergett és gyakran vagdosta magát a színpadon. Az is előfordult, hogy koncert közben elővette a péniszét. Úgy tűnik, ez is afféle divat...

5. Jim Morrisson

Ő volt az első rocksztár, akit a koncertről vittek el...New Havenben egy Doors-koncert előtt egy rendőr lefújta gázspray-vel, ezt Morrison nem hagyta szó nélkül a színpadon, a feltüzelt közönség miatt pedig botrányba fulladt koncert. Azért is letartóztatták, mert a péniszével hadonászott a színpadon. (Nem volt rajta zokni.) És az is megesett, hogy akkora zavargás tört ki egy Doors-koncerten, hogy a tömegverekedésben összedőlt a színpad.

6. Lady Gaga

Az SXSW egyik koncertjén a 'Swine' című dalt adta elő, és e címhez hűen az egyik közreműködő – a művészet nevében – valami zöld trutyit hányt rá.

7. Liam Gallagher

Egy koncerten fejbe verte a saját bátyját a csörgődobjával. Azt nem tudjuk, hogy ez a bizonyos csörgődob az volt-e, ami most bazi sok pénzért kelt el egy aukción, azt viszont igen, hogy az Oasis megalakulása óta szinte folyamatosan áll a bál Liam és tesója, Noel között.

8. Jimi Hendrix

Jimi – és valójában a legtöbb 60-as évekbeli zenész – arról volt híres, hogy az akkori leghatásosabb LSD-től elszállva adtak koncerteket. Az 1967-es Monterey Pop Fesztiválon tartott ikonikus fellépése során Hendrix gyújtófolyadékot spriccelt a Fender Stratjára, majd a dallam és az őrület lángjaiban felgyújtotta azt. A kezén égési sérüléseket is szenvedett.

9. Pussy Riot

A moszkvai feminista punk-rock amazonjai világszerte címlapokra kerültek "gerilla performanszaikkal", amelyek során szokatlan nyilvános helyeken, símaszkban lépnek fel, és az LMBT-jogoktól kezdve egészen Vlagyimir Putyin szidalmazásáig mindent a témáik közé soroltak. A Mandiner szerint (mi ezekről eddig nem hallottunk) május elseje alkalmából élő macskákkal dobálták meg egy McDonald's dolgozóit, egy másik alkalommal egyikük fagyasztott csirkét tolt fel a vaginájába egy szupermarketben, 2010-ben egy moszkvai bíróságon háromezer madagaszkári óriáscsótányt eresztettek szabadon... Még a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban is felléptek (kifejezetten nem kérésre), aminek az lett a következménye, hogy két évet kaptak – nem felfüggesztve. Egyik kiszabadult tag szerint a börtönben eltöltött idő egy véget nem érő megaláztatás volt...

10. Greg Puciato

A Dillinger Escape Plan frontembere egy 2002-es readingi fesztiválon egy bevásárlószatyorba sz@rt, majd a vasárnapi másnapos közönség közé hajította a csomagot, miközben azt ordítozta, mennyi szar élmény vár ma még a fesztiválozókra...

És a ráadás:

Ami pedig a bevezetőben említett, aktuális esetet illeti, a 24. hu értesülése szerint a floridai törvények értelmében e közszeméremsértés elkövetőjét akár egy évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik vagy 1000 dollár (322 ezer forint) pénzbüntetés megfizetésére kötelezhetik.

 

 

Alice Cooper, Ozzy Osbourne, Red Hot Chili Peppers, Iggy Pop, Jim Morrisson, Lady Gaga, Liam Gallagher, Jimi Hendrix, Pussy Riot, Greg Puciato

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek