A Green Day ismét beszólt Trumpnak

2019/09/24  ·     ·  Simonyi Éva

A zenekar mindig is kendőzetlenül fogalmazta meg a véleményét az aktuálpolitikával kapcsolatban, Trump kampánya során pedig ismét igencsak erősen politikai töltetű megnyilatkozásuk volt.

A Green Day ismét beszólt Trumpnak

A GD most az egyik leghíresebb dalával, az American Idiot-tal szólt be az amerikai elnöknek az iHeart Radio egyik adásában (a dal eredetileg Bush-elnökről szólt.)

A műsorban ezt a dalt játszották el, csak éppen kicsit átvariálták a dalszöveget, ami eredetileg így hangzott: “I’m not a part of a redneck agenda”, most viszont így hallhatta a közönség: “I’m not a part of a MAGA agenda.” (MAGA = “Make America Great Again” –Trump elnöki kampányának szlogene).

A zenekar frontembere, Billie Joe Armstrong így nyilatkozott a dalról:

“Amikor kiadtuk, úgy éreztem, hogy az amerikaiak nagyon le akarják már váltani Busht, és most is aktuálisnak érzem ezt a dalszöveget a jelenlegi politikai helyzetünkben.”

 

A Green Day “American Idiot”-ja a brit listák élén Trump látogatása miatt!

 

A Kerrangnak azt mondta, a közelgő 13. albumuknak is lesz politikai töltete. A Father of All Motherfuckers című lemez jövő februárban jelenik meg, de nem kimondottan Trumpról szólnak majd a dalok.

“Nem igazán inspirált az USA elnöke, mert hát….. nincs ott (benne) semmi. Hasmenésem van ettől a palitól… Nem akarok erről dalt írni.”

Az átírt dalt itt tudjátok meghallgatni.

A Green Day jövő nyáron turnéra indul a Fall Out Boy-jal és a Weezerrel, önálló turnéra pedig utána indulnak Európában és Ázsiában.

 

Óriási bejelentést tett a Green Day

 

Green Day, új album, Father Of All, American idiot, Trump, politika

 

 

Szólj hozzá!


 Stephen Grant a Szigeten is mindenkinek beszól majd – a Magic Mirror idei programja

Stephen Grant a Szigeten is mindenkinek beszól majd...

Azt már megírtuk, hogy a fesztivál egyik legrégibb állandó helyszíne átköltözik a Sziget iroda/játszóterek környékére, most előre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Botaniq Blues Night a turai kastélyban: Ian Siegal búcsúkoncert

A Botaniq BBQ & Blues Night keretében neves blues előadók lépnek színpadra az álomszerű kastélyparkban, miközben sorra váltják egymást a tányérokon a BBQ különlegességek.

Szépen lassan mindenünk leépül? Mentálhigiénés támogató oldal indult a zeneipar résztvevőinek

Odafigyelünk-e vajon kellőképpen egymásra? Segítőkkel karöltve, MUSIC MENTAL néven indít online felületet a WMMD a zeneipar dolgozóinak mentálhigiénés támogatásáért.
Új koncertek
60 ÉV 60 DAL
60 ÉV 60 DAL
Őriszentpéter 
60 ÉV 60 DAL
60 ÉV 60 DAL
Őriszentpéter 
60 ÉV 60 DAL
60 ÉV 60 DAL
Őriszentpéter 
60 ÉV 60 DAL
60 ÉV 60 DAL
Őriszentpéter 
NÓTÁR MARY A...
EVERNESS Fesztivál