Azért a ti vasárnapotok ne legyen szomorú!

2019/11/17  ·     ·  koncert.hu

Két Szomorú vasárnapos hírt is hoztunk, egy színházi előadásról és egy prágai fellépésről szóló tudósítást.

Fotó: Szügyi Dániel

A Müller Péter–Seress Rezső SZOMORÚ VASÁRNAP című musical a Madách Színház repertoárján szerepel. A Szomorú vasárnap egy halhatatlan szerelem története. Seress Rezső (Rudolf Péter), sok örökzöld sláger és a világhírű dal, az „öngyilkosok himnuszának” szerzője maga is öngyilkos lesz. De visszatér oda, ahol életét, mint zongorista, élte: a legendás Kispipába. Jön, hogy „rendezze a cehhet”, hogy egész sorsát – s vele sok évtized magyar történelmét – zenével, dallal és tánccal újra elmesélje. És jön Jani pincér (Nagy Sándor), egyetlen barátja. És jön a felesége, Helénke (Nagy Kálózy Eszter), akivel hosszú életének minden küzdelmét végigélte. Seress csak a végén tudja meg, hogy Helénke szerette – szerelemmel szerette. „Boldog voltam, s én marha, észre sem vettem!”

Egy bermudai énekesnővel koncertezett Tandi Flora Prágában. A hazai és nemzetközi zenei színtéren egyaránt aktív énekesnő a közelmúltban a bermudai származású Heather Nova meghívására lépett fel Prága egyik legnépszerűbb zenés klubjában. Bár Heather Nova épp "Pearl" című új albumával turnézott Európa 20 helyszínén, a prágai állomás alkalmával kivételt tett, és színpadra szólította Tandi Florát, akivel közösen előadták a "Szomorú vasárnap" című szerzeményt egy eddig soha nem hallott, kétnyelvű változatban. Mindketten az anyanyelvükön énekeltek, így alkotott egy felejthetetlen elegyet a "Szomorú vasárnap" és a "Gloomy Sunday" váltakozó versszakainak hullámzása.

A nem mindennapi duett aktualitását az adta, hogy Heather Nova "Gloomy Sunday" című feldolgozása a Szomorú vasárnap című német-magyar film végefőcímének zenéje. A Marozsán Erika főszereplésével világszerte elhíresült mozi 20 éves jubileumát Tandi Flora egy klasszikus zenei hangszereléssel megálmodott vadonatúj változattal ünnepli - az újdonság hamarosan napvilágot lát.

 

Szomorú vasárnap, musical, Madách Színház, Tandi Flora, Heather Nova, Seres Rezső

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek