Döntött a Facebook: nem mutatja meg többé, kinek hány lájkja van

2021/01/07  ·     ·  koncert.hu

A Közösségi kalandozások értesülése szerint a Facebook nem mutatja többé a lájkolók számát, a követőkre koncentrálnak.

Döntött a Facebook: nem mutatja meg többé, kinek hány követője van

Azt írják:

"Először, tíz éve egy jó ötletnek tűnt az, hogy a márkák, közszereplők meg tudják mutatni mennyire fontosak, milyen sokan szeretik őket. De közben az algoritmus változások és a piaci félreértések egyre nehezebbé tették az értelmezést, amikor pedig bekerült a követők száma is a képbe, végképp zavaros lett a helyzet."

A Koncert.hu Facebook oldala például 38 425 embernek tetszik, 37 764 ember követi. Sokkal többen nem lájkolták be, mint amennyien követik, de vannak oldalak, ahol a két szám között nagyobb a különbség. Például azért, mert valaki egyszer egy bejegyzés miatt belájkolta valamilyen oldalt, de soha többé nem nézett fel, vagy mert a haverod megkért arra, hogy lájkold be az oldalát, és te nem akartad megsérteni, de azt sem akartad, hogy ott ugráljanak neked föl a posztok – ezért nem követted. Innentől fogva ez a fajta lájk-kényszer megszűnik, vagy követsz egy oldalt, vagy soha nem látod, kivéve, ha rákeresed.

Viszont, ahol rákattintottál a "KÖVETEM" gombra, annak az oldalnak a bejegyzéseit is látni fogod. Szóval, nem vesztettünk semmit, csak a figyelmünket koncentráljuk a számunkra hasznos dolgokra.

De ha már a követőkről esett szó, eszünkbe jutott, hogy megnézzük, hogy egy közelmúltban készült népszerűségi lista első 10 helyezettje hogy áll a követőket tekintve:

1. Tankcsapda 261.236

2. Halott Pénz 234.000

3. Wellhello 117.000

4. Molnár Ferenc Caramel  395 925

5. Rúzsa Magdi (személyes profil, nem látható)

6. Ákos 234.422

7. Edda Művek  183.119

8. Csík Zenekar 240.389

9. Kowalsky meg a Vega 210.000

10. Majka & Curtis (külön-külön értelmezhető csak: Majka  516.000, Curtis 215.00)

Amint az látható, a népszerűség nem fut együtt a követők számával – vagy a merítés volt szűk, amikor a toplistát összeállították, mert a 10. helyen szereplő Majkának mintegy kétszer annyi követője van, mint a lista csúcsán helyet foglaló Tankcsapdának.

A zenében, úgy tűnik, nem az számít, kinek hány követője van, nem egy szám dönti el, milyen sokan szeretik őket.

via Közösségi kalandozások

 

 

 

Facebook, lájkok, rajongók

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek