Klipforgatáson statisztáltunk – nagyon zorall volt!

2018/10/17  ·     ·  mmi

A Zorall zenekarnak van egy bringás különítménye, amely a zenekar, a rajongók, a bringások és mindezek rokonainak, barátainak és üzletfeleinek közös halmaza. A Zorall zenekarnak megjelent egy új albuma, amelyen a 9. számnak az a címe: Bringásdal. Adta magát a dolog, hogy ez utóbbi klipjét az előbbiek statisztálásával forgassák le...

Fotó: Szűcs Ferenc (ZBBK)

Nem először tekertünk a Zorall Bringás Baráti Körrel – csak a Velencei-tó megkerüléséből ebben a szezonban volt három. Az elsőt 2, azaz kettő fokban abszolváltuk, noha aznapra 9-et ígértek. Ez volt a szezonnyitó tavaszi kör, de annyira nyitó, hogy a második megállóként szolgáló kocsma (is) még zárva volt. A takarításban hirtelen megzavarta őket pár (szám szerint 60) ember, de becsületükre legyen mondva, kiszolgálták a kontingest, ami feltehetően a Hónap Legforgalmasabb Egy Órája néven vonult be a hely – és a település – történelmébe. Természetesen a zárókörben is érintettük őket – immáron jó ismerősként.

Fotó: Szűcs Ferenc (ZBBK)

A sima zorallos bringatúra a Velencei-tó körül és a zorallos bringatúra klipforgatással a Velencei-tó körül abban különböznek egymástól, hogy még a megszokottnál is több a megálló. Az alaptúrán feltehetően egy lendületes és hajtós bringás hüppögve simogatná a küllőit nagyjából az első megállónál – ami a rajttól mintegy 500 méterre található –, és a helyzet ezután csak fokozódna. Szendrey Zsolt frontember és túravezető a szakaszos haladást a gyerekekre szokta fogni (akiket, ha elengednénk, 2x tekernék körbe a vizet a nagyok köre alatt).

Fotó: Szűcs Ferenc (ZBBK)

Múlt vasárnap ragyogó idő volt, s ismét összejöttünk sokan, vagy hetvenen. És tényleg sokkal többször megtorpantunk, amivel kétségkívül kiborítottuk a nemzorallos, nemklipforgatós simabringások nagy részét, ezúton is bocsi. Nem volt feltűnő egyébként a kétfajta túra közti különbség, eltekinte attól, hogy ezúttal a komplett zenekar megjelent, általában csak Szasza teker velünk. Persze, volt pár beállított jelenet. Az megvan, hogy feltekersz a dombon, és szólnak, hogy vegyük újra...? Kocsmába berontó bringások, susnyás szélén zsinórban h*gy*zó bringások, bringázó bringások, söröző bringások, bringások Miska huszárral, tóval, zsíros kenyérrel... Emlékezetes nap volt ez mindenki számára, leginkább a tavat megkerülő 5 görkoris csajnak, akik nagyjából négyszer kőrözték le a csapatot – az utolsó alkalommal a szokás szerint a bringaúton tömörülő, kezükben sörös korsót szorongató pasik sorfala közt, óriási üdvrivalgástól kísérve. Csókolom! 

Fotó: Szűcs Ferenc (ZBBK)

S mire ez az egész felhajtás? Három év után új lemezzel jelentkezett a ZORALL. A Presszó Metál címre keresztelt album pillanatokon belül, október 19-én jelenik meg. A Presszó Metál 8 hagyományos Zorall házasítást tartalmaz és 2 saját dalt. Ezek közül az egyik a Bringásdal. Hogy abból a káoszból miként lesz klip – márpedig lesz! –, azt laikusként elég nehéz elképzelni, mindenesetre ezekből a dolgokból szokott a legjobb kisülni. Bizonyítandó, hogy ha belefognak valamibe, abból valami egészen jó is kiekrekedhet, és azt, hogy nem csak kétkerekező félőrültekkel képesek filmezni, itt egy dal erről az új albumról:

A "Nézz rám tizedes" videó felvétele a tapolcai tankmúzeumban zajlott. A helyszín érdekessége, hogy az országban kevés
helyek egyike, ahol eredeti állapotban találhatók meg a tankok, így a klipben eredeti T34-es, és Tigris tankok láthatók,
ráadásul a fegyverek és jelmezek is mind autentikusak voltak.

A klipben látható, ahogy Barbarón, Pöpin és Bencén keresztülhalad egy tank, erre a hős Hangya és Szasza megmenti őket. Így utólag az ember kicsit örül, hogy nem ebben a klipben kellett statisztálnia...

Az új albumról még annyit, hogy elsőként a lemezbemutató bulin lehet majd beszerezni a Barba Negrában. Az október 20-án, szombaton megrendezésre kerülő koncert vendége a Blues Company lesz – és minden jegyvásárló ajándékba kapja majd az új CD-t.

Az alábbi fotón szereplők közül elég sokan ott lesznek ezen az estén a Barba Negrában. Négyen tuti! De a többi is elég valószínű. Kivéve a mentés fazon.

Fotó: Szűcs Ferenc (ZBBK)

 

 

Zorall, klipforgatás, Presszó Metál, lemezbemutató koncert, Barba Negra

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek