Különös fordulatot vett a Laár Andrástól ellopott erősítő ügye

2018. január 02.  ·     ·  koncert.hu

A Facebook oldalunkon is megosztottuk Laár András felhívását, miszerint ellopták a kocsijából az erősítőjét. Máskor is megtettük már, hogy továbbítottuk olvasóink felé a zenészek kétségbeesett kérését, elveszett már hegedű vonaton és Maszkura is kereste a tangóharmonikáját.

Különös fordulatot vett a Laár Andrástól ellopott erősítő ügye

Most viszont nagyon különös történetbe futottunk bele, amelyet egyre többen osztanak meg az üzenőfalon. Laár András eddig nem reagált a történtekre.

Kedves barátaim, ismerőseim, honfitársaim és Laár András! Sokat vacilláltam azon, hogy az elmúlt napok eseményeit megírjam e...
Ami tegnap történt velem, senkinek sem kívánom.
A történet röviden annyi, hogy december 20-án a délutáni órákban egy számomra ismeretlen férfitől vásároltam egy Aar típusú akusztikus gitár erősítőt. Ez az erősítő boltban közel 460.000 Ft. A fiatalember kétszázezer forintér árulta, mivel karácsony van, és nagyon meg volt szorulva. Kicsit alkudoztam, majd 150 ezerért megvásároltam.
Két nap elteltével egy barátom azzal hív fel telefonon, hogy Laár András Facebook-oldalán egy ugyan ilyen típusú erősítőt keresnek, mivel Laár úr autóját feltörték.
Azt hittem, hogy ilyen véletlen nincs, hogy pont akkor veszek egy erősítőt, mikor az autóját feltörik. Ezért azt gondoltam, hogy ez biztos az övé.
December 24-fel is vettem a kapcsolatot Laár András menedzserével. Nevemen bemutatkoztam neki és számkijelzéssel hívtam fel. Elmondtam neki a történetem, majd megköszönte, hogy jelentkeztem. Továbbá abba maradtunk, hogy az ünnepek után felveszik velem a kapcsolatot.
December 27-én ez meg is történt. Magával Laár Andrással több telefonbeszélgetést is folytattunk. Laár András megadott 5 gyári számot. Sajnos az ő birtokában lévő sorozatszámok egyike sem stimmel az én gépemmel.
Ennek ellenére gondoltam, hogy ennyire durva véletlenek nincsenek, s szívesen megmutatom neki, hátha felismeri, és mégis az Övé.
December 28-án délután két órára megbeszéltünk egy találkozót, hogy megnézze az erősítőt.
Mivel a találkozó előtt én dolgoztam, ezért mentős ruhában jelentem meg a helyszínen...
András és egy fiatal srác jelent meg. Mint utólag kiderült, az a fiatal srác egy civil ruhás nyomozó volt. Az erősítőt elővettem, bemutattam Andrásnak. Sorozatszámok most sem stimmeltek.
Ennek ellenére hirtelen több civil rendőr berontott az ajtón, s majd több szóváltás után bilincsbe "vertek és közölték, hogy lopás miatt előállítanak!!
Délután 14:20 kor (hozzáteszem, hogy még mindig mentős ruhában) a rendőrség gépjárművében ültem, úton a kapitányságra. Megdöbbentve, értetlenül ültem az autóban, hogy mit is keresek itt?!... Nem vagyok bűnöző, nem csináltam semmi rosszat! Jót és segíteni akartam, hogy akitől elloptak valamit visszakaphassa... Hozzá teszem, egyszer sem kértem pénzt Andrástól! Sem az ígért jutalmát, sem mást !
Szép jutalom volt, amit ezekután kaptam...

14:45 A kapitányiságon előállítottak, vizsgálati őrizetbe vettek. Hozzáteszem életem legrosszabb pillanata volt, megalázva éreztem magam..
Egészen 18:20 ig őrizetben tartottak!
Kihallgatás után a nyomozók sűrű elnézést kérve szabadlábra engedtek.

A dolog pikantériája még annyi, hogy az akusztikus erősítőmet a zuglói kapitányság lefoglalta. Azzal indokolták hogy biztos a gyári számot manipuláltam, ezért törvényszéki szakértőhöz küldik.
Természetesen a sorszámot sem én sem más nem piszkálta! De látszott is, hogy érintetlen...
A kapitányság nyomozó hatósága – kissé szégyellve magukat – közölték velem, hogy elnézést kérnek még egyszer, és az erősítőt biztos, hogy vissza fogom kapni.
Én levontam mindezekből a következtetést és a tanulságot.
Ha segíteni akarsz valakin, Téged hurcolnak meg, mások előtt bilincsbe majd fogdába tesznek, mindezt úgy, hogy a két sorozatszám teljesen más.
Nagyon sajnálom a történteket, Nem erre számítottam. : (
...
Előre is köszönöm azoknak akik velem voltak!
Külön köszönet Laár Andrásnak!

Köszönettel: Király Edvard

Laár András, erősítőlopás, botrány

 

 

Szólj hozzá!


Pantera-szám is szerepel a Szent Mauríciusz Monostor szerzeteseinek karácsonyi playlistjén

Pantera-szám is szerepel a Szent Mauríciusz Monostor...

A HVG szúrta ki, hogy megjelent a bakonybéli bencés szerzetesek adventi playlistje.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Billboardon debütált a magyar zenekar friss dala

A Belau nemrég zárta európai turnéját, tavasszal pedig új lemezt ad ki „Colourwave” címmel, amelyet áprilisban mutat be Budapesten.

BRÉKING: Mégis lesz Harley-fesztivál Alsóörsön!

Októberben a fesztivál szervezői a honlapjukon közölték azt a hírt, mely szerint egy év "alkotói szabadságra" mennek, és 2021-ben rendezik meg a következő, immáron 21. Open Road Festet. Ezt most felejtsétek el!
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek