Mamma Mia!

Meghalt a seattle-i death metal gitáros, aki a Dürerben is fellépett többször

2020/01/02  ·     ·  koncert.hu

A Lángoló értesülése szerint 40 éves korában elhunyt Elijah Nelson, a Black Breath nevű seattle-i death metal zenekar gitárosa.

Meghalt a  seattle-i death metal gitáros, aki a Dürerben is fellépett már

A banda így emlékezik róla:

"Elijah őszinteséggel és nagylelkűséggel kezelte az embereket az élet minden területén – előítéletek és ítélkezés nélkül. Azt hiszem, ez az, amit mindannyian magunkhoz vehetünk az örökségéből: legyünk kedvesek egymáshoz..."

A Lángoló szerint Nelson többször járt Magyarországon a zenekarral, a Dürer Kert kistermében és nagytermében egyaránt felléptek. December 31-én is volt fellépésük,   Seattle-ben. A Black Breath egyelőre semmilyen akciót – fellépés, stúdiófelvétel – nem tervez, ha valami változik, akkor arról a FB-oldalukon szólnak.

***

S ha már Seattle... Szintén a Lángoló adott hírt nemrég arról, hogy Chris Cornell özvegye nem csak a zenész orvosait citálta bíróság elé, de a Soundgarden nyakába is pert akasztott: azt állítja, nem adják át neki az általa teljes egészében Cornellnek tulajdonított felvételeket, illetve megvádolta a tagokat azzal is, hogy több ezer dollárnyi jogdíjat tartanak vissza tőle és Cornell gyerekeitől. 

Elijah Nelson, Black Breath, death metal, gyász, Seattle

 

 

Szólj hozzá!


 Egész évben ünnepel az Ocho Macho

Egész évben ünnepel az Ocho Macho

20 éve vágott neki a színpadoknak a ma már háromszoros platinalemezes, Fonogram-jelölt zenekar, az Ocho Macho. Egy egész éves majálissal...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Elhunyt a legendás zeneszerző, aki egy centet sem kapott a milliókat hozó slágeréből

Elhunyt Barrett Strong, a szintén legendás amerikai Motown kiadó egyik első sikeres művésze.

JaMese – jubileumos lemezbemutató a MáraiKultban

A JaMese zenekar fennállásnak 10. évében jelenik meg a negyedik albuma, "Odaát, Idebent" címmel. Lemezbemutató koncertjük 2023. február 23-án lesz a Krisztina téren található Márai Sándor Művelődési Házban.
Új koncertek