Neoton 1000

Meghalt a seattle-i death metal gitáros, aki a Dürerben is fellépett többször

2020. január 02.  ·     ·  koncert.hu

A Lángoló értesülése szerint 40 éves korában elhunyt Elijah Nelson, a Black Breath nevű seattle-i death metal zenekar gitárosa.

Meghalt a  seattle-i death metal gitáros, aki a Dürerben is fellépett már

A banda így emlékezik róla:

"Elijah őszinteséggel és nagylelkűséggel kezelte az embereket az élet minden területén – előítéletek és ítélkezés nélkül. Azt hiszem, ez az, amit mindannyian magunkhoz vehetünk az örökségéből: legyünk kedvesek egymáshoz..."

A Lángoló szerint Nelson többször járt Magyarországon a zenekarral, a Dürer Kert kistermében és nagytermében egyaránt felléptek. December 31-én is volt fellépésük,   Seattle-ben. A Black Breath egyelőre semmilyen akciót – fellépés, stúdiófelvétel – nem tervez, ha valami változik, akkor arról a FB-oldalukon szólnak.

***

S ha már Seattle... Szintén a Lángoló adott hírt nemrég arról, hogy Chris Cornell özvegye nem csak a zenész orvosait citálta bíróság elé, de a Soundgarden nyakába is pert akasztott: azt állítja, nem adják át neki az általa teljes egészében Cornellnek tulajdonított felvételeket, illetve megvádolta a tagokat azzal is, hogy több ezer dollárnyi jogdíjat tartanak vissza tőle és Cornell gyerekeitől. 

Elijah Nelson, Black Breath, death metal, gyász, Seattle

 

 

Szólj hozzá!


Feltörték a Punnany Massif és a Dupla Kávé YouTube csatornáját!

Feltörték a Punnany Massif és a Dupla Kávé YouTube...

Szegény zenészeket az ág is húzza! Jelen esetben egy ügyes hekker, vagy csapat, ezt még nem tudni, belekontárkodott az egyik legnézettebb hazai...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Mi lenne, ha idén megrendeznék azt a Sziget fesztivált?

Évek óta tart a polémia, hogy a magyar csatornák nem játszanak elég magyar zenét, és amit játszanak, az sem fedi le a teljes palettát: egyes előadók, stílusok, formációk mintha teljesen láthatatlanok lennének a szerkesztők előtt. Vagy, ha tudnak is a létezésükről – ez egy kicsi ország –, bizonyos szerkesztési elvek alapján...

Nem marad el: új időpontot kapott a Hauser-koncert!

Bár már hónapok óta nem lehet jegyet venni a 2Cellos-ból ismert Hauser szimfonikusokkal megtámogatott Arénás koncertjére, most még az is megeshet, hogy lesznek felszabaduló helyek, mivel az április 28-ai esemény átkerült október 11-re.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek