Meghalt a seattle-i death metal gitáros, aki a Dürerben is fellépett többször

2020/01/02  ·     ·  koncert.hu

A Lángoló értesülése szerint 40 éves korában elhunyt Elijah Nelson, a Black Breath nevű seattle-i death metal zenekar gitárosa.

Meghalt a  seattle-i death metal gitáros, aki a Dürerben is fellépett már

A banda így emlékezik róla:

"Elijah őszinteséggel és nagylelkűséggel kezelte az embereket az élet minden területén – előítéletek és ítélkezés nélkül. Azt hiszem, ez az, amit mindannyian magunkhoz vehetünk az örökségéből: legyünk kedvesek egymáshoz..."

A Lángoló szerint Nelson többször járt Magyarországon a zenekarral, a Dürer Kert kistermében és nagytermében egyaránt felléptek. December 31-én is volt fellépésük,   Seattle-ben. A Black Breath egyelőre semmilyen akciót – fellépés, stúdiófelvétel – nem tervez, ha valami változik, akkor arról a FB-oldalukon szólnak.

***

S ha már Seattle... Szintén a Lángoló adott hírt nemrég arról, hogy Chris Cornell özvegye nem csak a zenész orvosait citálta bíróság elé, de a Soundgarden nyakába is pert akasztott: azt állítja, nem adják át neki az általa teljes egészében Cornellnek tulajdonított felvételeket, illetve megvádolta a tagokat azzal is, hogy több ezer dollárnyi jogdíjat tartanak vissza tőle és Cornell gyerekeitől. 

Elijah Nelson, Black Breath, death metal, gyász, Seattle

 

 

Szólj hozzá!


A 30Y zenekarról neveztek el egy túlkoros darázsfajt

A 30Y zenekarról neveztek el egy túlkoros darázsfajt

Három, a tudomány számára teljesen új, nyolcvanötmillió éves darázsfajt fedeztek fel az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kutatói Ajka...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Dave Grohl szólóban lép színpadra egy jótékonysági koncerten

Amióta Taylor Hawkins meghalt, nem igazán hallani a Foo Fightersről, kivéve az egykori dobosuk emlékére szervezett Los Angeles-i és londoni koncertet. De arra, hogy mi lesz a jövőjükkel, csak tippelnek a leghűségesebb rajongóik is, sokan úgy vélik, Grohl szólókarrierbe fog.

A Sziget-warmup a Halászbástyán lesz az idén

A Player magazinból tudtuk meg, hogy "idén a Sziget leghangulatosabb VIP-bulija nem is a Szigeten lesz".
Új koncertek