Menopauza 1170x180

3 hét múlva Budapesten a dEUS

2019/05/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Hét év után visszatér Budapestre az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb európai indie- és art rock csapata, a belga dEUS. A nagyhatású együttes június 8-án érkezik majd a Barba Negra Track színpadára, az idén 20 éves kultuszalbum, a The Ideal Crash jubileumi turnéjával. Emellett már elérhető a körút apropóját adó album újrakevert, extra lemezes kiadása is.

3 hét múlva Budapesten a dEUS

A Tom Barman vezette zenekar – melyre egyszerre hatott a 80-as évek évek amerikai alternatív-, noise- és artrockja, valamint olyan kategóriákon felül álló hősök, mint Tom Waits vagy Frank Zappa – 1991-ben alakult Antwerpenben. Az együttes a Suds and Soda című MTV-s slágerrel és Worst Case Scanario című bemutatkozó nagylemezzel robbant be 1994-ben. A menet közben tagcseréken átesett zenekar nem maradt egylemezes csoda, mert az 1994-es In a Bar Under The Sea, majd idei turnéjuk tárgya, az 1999-es The Ideal Crash ugyancsak nagy szakmai- és közönségsikert arattak, és kultstátuszba emelték a belga formációt.

A kilencvenes évek végén több éves szünetre vonultak el, ám azóta újabb négy lemezt jelentettek meg (a legutóbbi a 2012-es Following Sea). Most, újabb hosszú hiátus után új albumon dolgoznak, mely 2020-ban jelenik meg. Az új lemez dalainak megírásában a dEUS 2018-én elején bemutatkozott új gitárosa, Bruno de Groote is aktívan közreműködik. Ezek közül talán már élőben is hallhatunk egyet-kettőt.

Ami pedig az idei évet illeti: a The Ideal Crasht felidéző, Budapestet is érintő tavaszi és kora nyári körút mellé a ma már klasszikusként kezelt 1999-es lemez remasterelt újrakiadása is megérkezett.

A dEUS stílusformáló hatását és státuszát mi sem jelzi jobban, minthogy rajongóik között olyan zenészeket találunk, mit P. J. Harvey, az REM-frontember, Michael Stipe, Matt Bellamy a Muse-ból vagy Guy Garvey, az Elbow énekese. Zenéjük magyar együttesekre is hatott, olyanokra, mint a Quimby vagy a Heaven Street Seven. Nem csoda, hogy a jubileumi The Ideal Crash-turné iránti érdeklődést már nem egy telt házas esemény jelzi. Ilyen például május végén Brüsszel, ahogy egymás után 8(!) sold out fellépése lesz a Tom Barmannak és csapatának.

Budapesten:
2019. június 8., 20:00
Barba Negra Track (1117 Budapest, Neumann János u. 2)

dEUS, Barba Negra Track

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek