A Kobuci a kezdetekhez való visszatéréssel ünnepli meg a szektor újraindulását

2021/07/06  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A járványügyi korlátozások feloldása óta teljes kapacitással működő KOBUCI – mint a világzene, a minőségi underground és a ritka blues műfajainak óbudai otthona – stílusosan a kezdetekhez való visszatéréssel ünnepli meg, hogy újra zenével és élettel lehet tele a Kert – és persze a többi élőzenés hely.

A Kobuci a kezdetekhez való visszatéréssel ünnepli meg a szektor újraindulását

Sokan talán már nem emlékeznek rá, de a KOBUCI történetének egyik életrehívója az autentikus népzene, s noha a tömegek leginkább a koncertek (meg a jó túrós csusza kolbászos buci) miatt mennek ki Óbudára, emlékeztetnénk mindenkit, hogy a hely a főváros egyik legrégebb óta működő szabadtéri táncháza – e sorok írója is bokázott ott már párszor, minden jelentősebb sikerélmény nélkül, de a közönségtől átvett, tánctudáson (egyet jobbra, egyet balra) felülemelkedő lelkesedéssel.

Így tehát nem akkora meglepi, hogy rendhagyó táncházsorozattal ünnepli a zenei szektor újraindulását a KOBUCI Kert. A Kárpát-medencei hagyomány meghatározó tánczenéit ezúttal különleges vendégek, erdélyi adatközlő muzsikusok hozzák el az óbudai Zichy-kastély udvarába. Minden alkalommal egy-gy falu vagy vidék: Szék, Szászcsávás, Magyarpalatka, Kalotaszeg, Gyimes táncai kerülnek a mulatság középpontjába.

Július 8. Küküllő menti táncház/ SZÁSZCSÁVÁSI BANDA

A több muzsikus nemzedékre visszatekintő Csányi és Mezei család tagjai közül már a második generációt is megismerheti a nagyérdemű. A moldvai táncház házigazdája a RÉZELEJE zenekar.

Július 22. Mezőségi Táncház I./MÓCSI ZENEKAR

A házigazda ERDŐFŰ zenekar tagjai évek óta rendszeresen látogatják a belső-mezőségi Mócs kiváló zenészeit, és most KOBUCIban viszonozhatják vendégszeretetüket. Az este vendégei: Ţuli Carol (Culi Károly) hegedű és Covaci Babuţ (Kovács Babuc) brácsa. A moldvai blokkot a FANFARA COMPLEXA muzsikálja.

 Augusztus 5./Mezőségi Táncház II./CSÜRRENTŐ EGYÜTTES

Magyarpalatka leghíresebb prímása MARTIN FLORIN KODOBA egy semmihez sem hasonlítható zenei hagyományt idéz meg, ami a táncházmozgalomban oly annyira kedvelt mezőségi táncok legautentikusabb kísérőzenéjének számít.

Augusztus 19./Záró: Kalotaszegi Táncház

A régi, kalotaszegi zenészdinasztiákat egyre kevesebb muzsikus képviseli, a FODOR SÁNDOR “NETIT”, VARGA ISTVÁN “KISCSIPÁST”, IDŐSEBB ÉS IFJABB TONI RUDOLFOT VALAMINT BERKI BÉLA “ÁRUST” felvonultató banda az utolsó adatközlőket gyűjti egy zenekarba. A moldvai táncház a BERKA EGYÜTTESÉ.

A nyári táncházak a KOBUCIban hagyományosan kéthetente csütörötökön hajnalig tartanak, és ha még soha nem gondoltál arra, hogy kipróbálod a műfajt, akkor rajta – a (remélhetőleg teljesen) mögöttünk álló emberpróbáló időszak megtanított minket a nyitottságra és az élet megszokotton túli módszerekkel történő élvezetére, mert ha mindet nem is, de lehetőség szerint sok mindent ki kell próbálnunk, amíg csak erre lehetőségünk van.

Akit pedig másfajta stílusok (is) érdekelnének, erre lesz lehetőségük júliusban:

07.09. PASO

07.10. Vadfruttik

07.12. Vadfruttik - Ráadás

07. 13.Mitsoura

07.14. Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Duó

07.16. Parno Graszt – Bohemian Betyars

07.17. 10:30 Kaláka Gyerekkoncert / 20:00 Besh o droM

07.20. Cabaret Medrano 30. jubileumi koncert

07.21. Magidom + Ed is On

07.23. Zagar

07.27. Lukács Miklós

07.28. 19.30 Kolibri / 20:30 Platon Karataev

07.29. Middlemist Red /Dope Calypso

07.30. Kistehén

07.31. Honeybeast

Kobuci, táncház, népzene

 

 

Szólj hozzá!


Több mint 100 program városszerte: ma kezdődik a Budapesti Őszi Fesztivál

Több mint 100 program városszerte: ma kezdődik a...

2021. szeptember 26. és október 10. között több mint 100 programmal hív a főváros, ahol számtalan helyszínen színesíti a budapesti őszt a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös videót

Hamarosan megjelenik a Coldplay legújabb nagylemeze, a Music Of The Spheres. Az október 15-i kézzelfogható lemez, kazetta és cédé előtt már kijött a Higher Power című dal, tergnap pedig debütált az album – vélhetően – legnagyobb durranásának szánt single-je, a My Universe, amely körülbelül hét óra alatt 80 országban lett...

Another Day - Időutazás az idén 25 éves colorStarral

A colorStar negyedszázados jubileuma kapcsán minden héten felidéz egy évet saját, zenekari történelméből, az időgép pedig 2004-hez ért, az Another Day maxi megjelenéséhez, mely a CD-korszak után most válik először online is elérhetővé. Az időutazás pörög tovább, november 20-án az A38 Hajón lesz a kilövés a zenekar...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek