A művészvilág áldozatai

2020/12/02  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Trip hajó Vírus TV című adása ma 17.00 órakor a fenti címmel jelentkezik, a téma pedig: "Veszélybe került kulturális élet, művészek, alkotói válság és egyéni útkeresések a pandémia alatt".

Fotó: NBC News
A TRIP november 18-án indította el Vírus TV című online sorozatát, ami a napjainkban mindenkit foglalkoztató járványügyekre fókuszál. A tudományosabb társadalmi, demográfiai, kulturális és gazdasági hatások mellett a szórakoztató, rövid epizódok olyan tabutémákra fókuszálnak, mint megváltozó ismerkedési-, hobbi-, párkapcsolati- és kulináris szokásaink.
A 2020-as évben a pandémia fenekestül felforgatta életünket.
Mindenkit a naprakész hírek, a halálozási ráták és a ’hogyan tovább’ kulcsmomentumai foglalkoztatnak. A legrosszabb szcenáriók, összeesküvés-elméletek és a magányos téli medve-álom mellett azonban számos olyan kérdés merül fel az emberekben, amik talán még elemibbek, sokszor tabukat döntögetnek.
Mi lesz a jövőnkkel?
Hogyan tervezzünk?
Tanuljunk vagy dolgozzunk?
Mikor fogunk végre megint lazítani és hogyan kapcsolódhatunk ki ezen hónapok alatt? Hogy fog a gyerekem szocializálódni, egy puszi a nagyinak már megvetést vált ki? Hogyan alakulnak át családi-, baráti- és egyéb társas kapcsolataink?
Hogyan oldjuk fel a folytonos szorongást, a téli depresszióra halmozódó extra aggodalmakat?
A TRIP WebSzínházának csapata ezekre a kérdésekre próbál választ találni új online, Vírus TV című tematikus sorozatában, amellyel kifejezetten a fiatal korosztályt célozza meg.
Ha visszaemlékszünk a tavaszi időszakra rengeteg olyan videót láttunk, amikor mindenki a saját hangszerén és teraszán zenével tartotta a lelket másokban. A zene, valamint a művészet a koronavírus ideje alatt is igyekezett a kulturális életet fenttartani, hiszen nehéz helyzetbe kerültek a színházak, és általában a szórakoztatóipar, különösen a színészek, továbbá a kulturális életben dolgozók is az elrendelt veszélyhelyzet miatt.
A koronavírus miatt országszerte elmaradtak a közönség előtti élő rendezvények, ami az előadóművészeknek és szerzőknek jelentős jövedelem-kiesést okozott.
Azonban a művészetek „fogyasztói”, a művészettörténet iránt érdeklődők, a kiállításlátogatók, a műgyűjtők szerencsére nem maradnak szellemi táplálék nélkül, és noha a művészekkel és művekkel való élő találkozásokat semmi sem pótolhatja teljeskörűen, mégis rengeteg kezdeményezés indult ezeknek pótlására.
A mai beszélgetés résztvevői:
Magyar Éva színésznő, Szűcs Levente a Bohemian Betyars frontembere és Volosinovszki György színész (Barátok Közt).
Elérhetőség:
A Vírus TV további tematikája:
3. Hazaköltöző fiatalok
Bezárt kollégiumok, csökkentett fizetések, tömegesen megszűnő munkahelyek – hazaköltözni kényszerülő fiatalok.
4. Utazási szokások változása
Maszk és kesztyű a tömegközlekedésen, könyökkel átkarolt kapaszkodók, kreatív gombnyomási kísérletek. Lemondott külföldi utak, növekvő belföldi turizmus... nekem a Balaton a riviéra!
5. Családon belüli erőszak
Bezártság a nap 24 órájában, milyen súlyos következményei voltak és lehetnek a karantén miatt kialakult otthoni feszültségnek? Hova fordulhatunk?
6. Reintegráció a koronavírus-járvány után
Megszokottá vált a szűkkörben eltöltött szabadidő – milyen pszichológiai hatása lesz, ha az embereknek szinte teljesen megszűnnek a társas kapcsolatai az online világon kívül?

 

Trip, Vírus TV, pandémia, covid, zeneipar, művészek, Bohemian Betyars

 

 

Szólj hozzá!


Zenekar, előadó vagy? Van már bakelitlemezed? Most lesz!

Zenekar, előadó vagy? Van már bakelitlemezed? Most lesz!

A Bandcamp most minden egyes előadó számára elérhetővé tette, hogy saját, egyedi vinylje legyen – olvastuk a Kreatív.hu-n.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

A német külügyminiszter hagyná bulizni azokat, akiket már beoltottak

A HVG idézte Heiko Maast, aki szerint semmi értelme azokat a polgárokat korlátozni, akik már megkapták a vakcinát.

Börtönben halt meg a világ egyik legnagyobb popzenei producere

81 éves korában a börtönben – koronavírusban – meghalt Phil Spector zenei producer, akit minden idők egyik legnagyobb hatású popzenei producereként tartanak számon.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek