A művészvilág áldozatai

2020/12/02  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Trip hajó Vírus TV című adása ma 17.00 órakor a fenti címmel jelentkezik, a téma pedig: "Veszélybe került kulturális élet, művészek, alkotói válság és egyéni útkeresések a pandémia alatt".

Fotó: NBC News
A TRIP november 18-án indította el Vírus TV című online sorozatát, ami a napjainkban mindenkit foglalkoztató járványügyekre fókuszál. A tudományosabb társadalmi, demográfiai, kulturális és gazdasági hatások mellett a szórakoztató, rövid epizódok olyan tabutémákra fókuszálnak, mint megváltozó ismerkedési-, hobbi-, párkapcsolati- és kulináris szokásaink.
A 2020-as évben a pandémia fenekestül felforgatta életünket.
Mindenkit a naprakész hírek, a halálozási ráták és a ’hogyan tovább’ kulcsmomentumai foglalkoztatnak. A legrosszabb szcenáriók, összeesküvés-elméletek és a magányos téli medve-álom mellett azonban számos olyan kérdés merül fel az emberekben, amik talán még elemibbek, sokszor tabukat döntögetnek.
Mi lesz a jövőnkkel?
Hogyan tervezzünk?
Tanuljunk vagy dolgozzunk?
Mikor fogunk végre megint lazítani és hogyan kapcsolódhatunk ki ezen hónapok alatt? Hogy fog a gyerekem szocializálódni, egy puszi a nagyinak már megvetést vált ki? Hogyan alakulnak át családi-, baráti- és egyéb társas kapcsolataink?
Hogyan oldjuk fel a folytonos szorongást, a téli depresszióra halmozódó extra aggodalmakat?
A TRIP WebSzínházának csapata ezekre a kérdésekre próbál választ találni új online, Vírus TV című tematikus sorozatában, amellyel kifejezetten a fiatal korosztályt célozza meg.
Ha visszaemlékszünk a tavaszi időszakra rengeteg olyan videót láttunk, amikor mindenki a saját hangszerén és teraszán zenével tartotta a lelket másokban. A zene, valamint a művészet a koronavírus ideje alatt is igyekezett a kulturális életet fenttartani, hiszen nehéz helyzetbe kerültek a színházak, és általában a szórakoztatóipar, különösen a színészek, továbbá a kulturális életben dolgozók is az elrendelt veszélyhelyzet miatt.
A koronavírus miatt országszerte elmaradtak a közönség előtti élő rendezvények, ami az előadóművészeknek és szerzőknek jelentős jövedelem-kiesést okozott.
Azonban a művészetek „fogyasztói”, a művészettörténet iránt érdeklődők, a kiállításlátogatók, a műgyűjtők szerencsére nem maradnak szellemi táplálék nélkül, és noha a művészekkel és művekkel való élő találkozásokat semmi sem pótolhatja teljeskörűen, mégis rengeteg kezdeményezés indult ezeknek pótlására.
A mai beszélgetés résztvevői:
Magyar Éva színésznő, Szűcs Levente a Bohemian Betyars frontembere és Volosinovszki György színész (Barátok Közt).
Elérhetőség:
A Vírus TV további tematikája:
3. Hazaköltöző fiatalok
Bezárt kollégiumok, csökkentett fizetések, tömegesen megszűnő munkahelyek – hazaköltözni kényszerülő fiatalok.
4. Utazási szokások változása
Maszk és kesztyű a tömegközlekedésen, könyökkel átkarolt kapaszkodók, kreatív gombnyomási kísérletek. Lemondott külföldi utak, növekvő belföldi turizmus... nekem a Balaton a riviéra!
5. Családon belüli erőszak
Bezártság a nap 24 órájában, milyen súlyos következményei voltak és lehetnek a karantén miatt kialakult otthoni feszültségnek? Hova fordulhatunk?
6. Reintegráció a koronavírus-járvány után
Megszokottá vált a szűkkörben eltöltött szabadidő – milyen pszichológiai hatása lesz, ha az embereknek szinte teljesen megszűnnek a társas kapcsolatai az online világon kívül?

 

Trip, Vírus TV, pandémia, covid, zeneipar, művészek, Bohemian Betyars

 

 

Szólj hozzá!


Elton John nem indul el a sárga úton – elhalasztja európai turnéját

Elton John nem indul el a sárga úton – elhalasztja...

Az Atv (és az MTI) értesülése szerint a 74 éves énekes-dalszerző halaszthatatlan és megúszhatatlan csípőműtétje miatt 2023-ra tolta el a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Music Hungary: Vajon lesznek fesztiválok 2022 nyarán?

Jó lenne erre a kérdésre erőteljes bólogatással (headbang?) felelni, de egyelőre óvatosan biccentünk. November 17-18-án a veszprémi Hangvillában tartja szokásos évi konferenciáját a Music Hungary Szövetség, ahol erről is szó lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek