A Turbinában egyrészt fordítva működnek a dolgok: a bisztrót szeretnék megtölteni zenével, másrészt "konszenzusos" alapon történik, tehát a zenészeknek is jó. Meg mindenkinek.
"Vacsorakoncert sorozatunk megálmodásánál a legnagyobb szerepet az kapta, hogy a Bisztrónkat megtöltsük a magyar akusztikus zenei élet legjavával, mindezt egy meglehetősen intim, családias környezetben" – írják.
Az esemény gerincét természetesen a zene teszi ki, mégis jelentős szerepet vállal a növényi alapú, különleges technológiákkal készített zenetematikus menüsor. Ezeket az ételeket mindig az aktuális vendégelőadóinkkal szoros együttműködésben állítják össze a Domovoj Projekt séfjei, illetve Batta Ramon (Gastro Trash) mesterszakács. A menü, koncepcióját tekintve mindig összhangban áll az előadó ízlés világával, gyermekkori élményeivel és az adott zenei műfajjal.
Amikor például a Cseh Tamás dalai a Vodku fiaitól vacsorakoncert volt, így alakult a menü:
- Vendégváró:
Bazsalikommal marinált uborka, aszalt paradicsomkrémmel és zsálya chipsszel - Előétel:
Édesburgonyás napraforgó-pástétom
Tormás céklakrém
Füstölt répalazac
Házi lepény - Főétel:
Faszénen sült ördögszekér gomba, kukorica krémmel, pekán habbal és kamilla hajtással - Desszert:
Kender-vajkaramell csokoládé ganache-al és gyömbéres kombucha fagyival
Hogy Gáspár Károly (03.12. 19.00), Agócs Márton (03.26. 19.00) és Bérczesi Robi (04.09. 19.00) vacsorakoncertjén mi lesz a menü, még nem tudjuk, de nagyon kíváncsian várjuk, és szívesen olvasnánk arról is, miért pont azok az ételek kerülnek majd terítékre.
*Vasárnap derült ki, hogy egy főigazgató utasítás értelmében a Carmina Burana 70 perces előadását ezentúl kettévágva, félórás szünetet kell tartani az Operaház büféjének bevételnövelése érdekében. A döntés szakmai körökben nagy felzúdulást váltott ki, az előadás karmestere konkrétan visszalépett a dirigálásától.
vacsorakoncertek, Turbina
Szólj hozzá!