Az Eurovíziós dalversenytől a legnagyobb nemzetközi sikerekig: jön az ABBA-show

2022/02/23  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A két énekesnő a megszólalásig hasonlít Agnetha-ra és Anne Fridre – de ez kevés lenne a nemzetközi sikerhez, a megszólalás utáni minősítés sokkal fontosabb :)

Az Eurovíziós dalversenytől a legnagyobb nemzetközi sikerekig: jön az ABBA-show

Az ABBA évtizedekig nem turnézott, így a The Show – a Tribute to Abba vitte a fáklyát és a világ legjobb ABBA emlékkoncertjévé vált a Hivatalos Nemzetközi ABBA Rajongói Klub (Official International ABBA Fan Club) szerint. Közel 800 koncert 50 országban és több mint 2 millió eladott jegy jelzi a Dániában készült, svéd szerepelőkkel turnézó show útját.

A kétórás koncert végigkíséri a közönséget az ABBA életútján az Eurovíziós dalversenytől a legnagyobb nemzetközi sikerekig, olyan slágerekkel,  mint a Waterloo, SOS, Mamma Mia, Dancing Queen, Money, Money, Money, Knowing Me Knowing You.

Az ABBA tökéletes másának megalkotásakor az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy svéd énekeseket szerződtessenek. Nekik van olyan jellegzetes angol kiejtésük, amit más nem tud utánozni... A két énekesnő ráadásul a megszólalásig hasonlít az eredeti ABBA-tagokra. Ők egyébként egy svéd tévés tehetségkutató műsor győztesei voltak, ahol ABBA lányokként kellett helytállniuk.

A produkcióban a Waterloo – mi más? :) – nevű svéd zenekar játszik valamint a London Symphonic Rock Orchestra. Ők olyan nagy sztárokkal léptek már fel, mint Elvis Costello, Robbie Williams and Sir Cliff Richard. Az eredeti hangzás érdekében néhány eredeti Abba zenekari tag fellép vendégként. A közönség láthatja Ulf Andersson szaxofonost, aki az Abbával turnézott és az I Do, I Do, I Do, I Do, I Do című dal társszerzője, melyet Benny Andressonnal írt közösen.

A legnagyobb Abba-slágerek a Budapest Arénában csendülnek fel újra 2023.02.10-én.

 

 

 

 

Abba, tribute, The Show – a Tribute to Abba, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest