Biztos mesél Balázs Fecóról is Horváth Attila

2021/01/23  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Lemezjátszó Classic programsorozat vendége a következő alkalommal minden idők egyik legjobb magyar dalszövegírója, Horváth Attila lesz, aki egyrészt a pályafutásáról mesél majd, illetve Charlie 1997-es, Annyi minden történt című nagylemeze dalairól, melyek szövegeit szintén ő írta.

Fotó: Czerkl Gábor

Horváth Attila a magyar könnyűzenei élet egyik legjobb, legelismertebb dalszövegírója. Felsorolni is nehéz lenne annak a több száz slágernek a címét, amiért a nevéhez kötődnek, de ízelítőképpen álljon itt néhány:

Ha volna két életem, Ajándék, Kóbor angyal ( Piramis )
A szeretet koldusai, Kölykök a hátsó udvarból, Kevés voltam neked ( Korál )
Gyertyák a téren; Jó, hogy messze vagy innen; Hétfő esti blues ( Balázs Fecó )
Jég dupla whisky-vel, Nézz az ég felé, Az légy, aki vagy,
Mindenki valakié ( Charlie) ,
Akad, amit nem gyógyít meg az idő sem, Mennyit ér egy nő, Van még ezer út ( Cserháti Zsuzsa ),
Mennyi híd kell még; Eladó ház; Tegnap ér a mához ( Koncz Zsuzsa )
Nem baj, ha semmi nem jön könnyen, Mintha minden másképp volna; Hívj fel a régi számon ( Tóth Vera ).

A folytatásban Gryllus Dániel a Kaláka első albumáról értekezik február elsején, 8-án az Első Emelet Kis generáció című albumának születéséről és a korszakról a zenekar énekesével, Kikivel beszélget majd Horváth Gergely.

Munkásságát 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével, 2012-ben Artisjus-életműdíjjal, 2017-ben pedig Fonogram-életműdíjjal ismerték el. A Lemezjátszó Classic-esten a kezdetekről, sikeres pályafutásáról és a nagy slágerek születéséről beszélget Horváth Gergellyel, a Klasszik Rádió műsorvezetőjével.

A korábbi Classic-estek koncepciója némileg változott: több lesz a beszélgetés az alkotóval, és csak pár dal hangzik el a lemezről.

Az estet a Hangfoglaló Program támogatásával és a Fülesbagoly Alapítvány partnerségében rendezik meg. Az adások idővel felkerülnek az ismert podcast-csatornákra is.

Ami meg Charlie-t illeti: éppen ma (2021. 01.23.) kap életműdíjat , amihez gratulálunk!

 

Lemezjátszó Classic, Horváth Attila, Charlie, Balázs Fecó, NKA, Hangfoglaló, podcast

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek