Biztos mesél Balázs Fecóról is Horváth Attila

2021/01/23  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Lemezjátszó Classic programsorozat vendége a következő alkalommal minden idők egyik legjobb magyar dalszövegírója, Horváth Attila lesz, aki egyrészt a pályafutásáról mesél majd, illetve Charlie 1997-es, Annyi minden történt című nagylemeze dalairól, melyek szövegeit szintén ő írta.

Fotó: Czerkl Gábor

Horváth Attila a magyar könnyűzenei élet egyik legjobb, legelismertebb dalszövegírója. Felsorolni is nehéz lenne annak a több száz slágernek a címét, amelyek a nevéhez kötődnek, de ízelítőképpen álljon itt néhány:

Ha volna két életem, Ajándék, Kóbor angyal (Piramis)
A szeretet koldusai, Kölykök a hátsó udvarból, Kevés voltam neked (Korál)
Gyertyák a téren; Jó, hogy messze vagy innen; Hétfő esti blues (Balázs Fecó)
Jég dupla whiskey-vel, Nézz az ég felé, Az légy, aki vagy,
Mindenki valakié (Charlie),
Akad, amit nem gyógyít meg az idő sem, Mennyit ér egy nő, Van még ezer út (Cserháti Zsuzsa),
Mennyi híd kell még; Eladó ház; Tegnap ér a mához (Koncz Zsuzsa)
Nem baj, ha semmi nem jön könnyen, Mintha minden másképp volna; Hívj fel a régi számon (Tóth Vera).

A folytatásban Gryllus Dániel a Kaláka első albumáról értekezik február elsején, 8-án az Első Emelet Kis generáció című albumának születéséről és a korszakról a zenekar énekesével, Kikivel beszélget majd Horváth Gergely.

Munkásságát 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével, 2012-ben Artisjus-életműdíjjal, 2017-ben pedig Fonogram-életműdíjjal ismerték el. A Lemezjátszó Classic-esten a kezdetekről, sikeres pályafutásáról és a nagy slágerek születéséről is beszélget Horváth Gergellyel, a Klasszik Rádió műsorvezetőjével.

A korábbi Classic-estek koncepciója némileg változott: több lesz a beszélgetés az alkotóval, és csak pár dal hangzik el a lemezről.

Az estet a Hangfoglaló Program támogatásával és a Fülesbagoly Alapítvány partnerségében rendezik meg. Az adások idővel felkerülnek az ismert podcast-csatornákra is.

Ami meg Charlie-t illeti: éppen ma (2021. 01.23.) kap életműdíjat, amihez gratulálunk!

 

Lemezjátszó Classic, Horváth Attila, Charlie, Balázs Fecó, NKA, Hangfoglaló, podcast

 

 

Szólj hozzá!


A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az...

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

HVG: Lefújták az angliai Download és a barcelonai Primavera Sound fesztiválokat

A 2020-as után a világjárvány miatt másodszor is lefújják az angliai Donington Parkban meg (nem) rendezett, a jellemzően a rock és a metál legnagyobb neveit felsorakoztató Download fesztivált, és ugyanígy jártak el a populárisabb fellépőkről ismert barcelonai Primavera Sound fesztivál szervezői is – írja a hírportál.

Messze Mississippi – Az USA két államában már teljes kapacitással mehetnek az élő koncertek

Texas és Mississippi egyaránt feloldja a kötelező maszkviselést és 100 százalékra növeli az államokban működő vállalkozások és létesítmények kapacitását. Ez azt jelenti, hogy a tömegrendezvényeknek nem lesz akadálya, a stadionok, koncerttermek és más nagy helyszínek e két állam határain belül korlátozás nélkül...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek