Biztos mesél Balázs Fecóról is Horváth Attila

2021/01/23  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Lemezjátszó Classic programsorozat vendége a következő alkalommal minden idők egyik legjobb magyar dalszövegírója, Horváth Attila lesz, aki egyrészt a pályafutásáról mesél majd, illetve Charlie 1997-es, Annyi minden történt című nagylemeze dalairól, melyek szövegeit szintén ő írta.

Fotó: Czerkl Gábor

Horváth Attila a magyar könnyűzenei élet egyik legjobb, legelismertebb dalszövegírója. Felsorolni is nehéz lenne annak a több száz slágernek a címét, amiért a nevéhez kötődnek, de ízelítőképpen álljon itt néhány:

Ha volna két életem, Ajándék, Kóbor angyal ( Piramis )
A szeretet koldusai, Kölykök a hátsó udvarból, Kevés voltam neked ( Korál )
Gyertyák a téren; Jó, hogy messze vagy innen; Hétfő esti blues ( Balázs Fecó )
Jég dupla whisky-vel, Nézz az ég felé, Az légy, aki vagy,
Mindenki valakié ( Charlie) ,
Akad, amit nem gyógyít meg az idő sem, Mennyit ér egy nő, Van még ezer út ( Cserháti Zsuzsa ),
Mennyi híd kell még; Eladó ház; Tegnap ér a mához ( Koncz Zsuzsa )
Nem baj, ha semmi nem jön könnyen, Mintha minden másképp volna; Hívj fel a régi számon ( Tóth Vera ).

A folytatásban Gryllus Dániel a Kaláka első albumáról értekezik február elsején, 8-án az Első Emelet Kis generáció című albumának születéséről és a korszakról a zenekar énekesével, Kikivel beszélget majd Horváth Gergely.

Munkásságát 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével, 2012-ben Artisjus-életműdíjjal, 2017-ben pedig Fonogram-életműdíjjal ismerték el. A Lemezjátszó Classic-esten a kezdetekről, sikeres pályafutásáról és a nagy slágerek születéséről beszélget Horváth Gergellyel, a Klasszik Rádió műsorvezetőjével.

A korábbi Classic-estek koncepciója némileg változott: több lesz a beszélgetés az alkotóval, és csak pár dal hangzik el a lemezről.

Az estet a Hangfoglaló Program támogatásával és a Fülesbagoly Alapítvány partnerségében rendezik meg. Az adások idővel felkerülnek az ismert podcast-csatornákra is.

Ami meg Charlie-t illeti: éppen ma (2021. 01.23.) kap életműdíjat , amihez gratulálunk!

 

Lemezjátszó Classic, Horváth Attila, Charlie, Balázs Fecó, NKA, Hangfoglaló, podcast

 

 

Szólj hozzá!


Mit kezdjünk a tribute-zenekarokkal...?

Mit kezdjünk a tribute-zenekarokkal...?

Március 18-án Mark Clarke volt a Barba Negra külföldi vendége. Az este két részből állt: az első felében a Cream-et muzsikáló Celebrations Day,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Szuper látványos klippel jelentkezik a régió friss pop csillaga

Karin Ann rövid idő alatt ért el számos nemzetközi sikert, BBC egyik műsorában is generációja egyik legnagyobb tehetségének kiáltották ki, most talán eddigi leglátványosabb videójával jelentkezik.

Németh Róbert dalait áthatja a melankólia

Vidéken is bemutatja közelmúltban megjelent harmadik lemezét Németh Róbert. A Heaven Street Seven basszusgitárosaként több mint két évtizeddel ezelőtt ismertté vált zenész áprilisban Pécsett és Szegeden ad koncertet.
Új koncertek